Jong Ajax opent seizoen tegen TOP Oss

BVeenstra, 14-06-2019 om 12:35, 5570 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jong Ajax begint het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie met een uitwedstrijd tegen TOP Oss. De Amsterdamse talenten beginnen de competitie op vrijdag 9 augustus, zo meldt Voetbal International.

Er zijn zeven teams uit de Keuken Kampioen Divisie die hebben aangegeven niet te willen spelen tijdens interlandweekenden.  In het nieuwe seizoen mogen clubs die niet in een interlandperiode willen spelen ervoor kiezen om de maandag na een interlandperiode die wedstrijd in te halen. Het betreft NAC Breda, NEC, De Graafschap en de vier belofeteams van Ajax, PSV, FC Utrecht en AZ. Het gaat hierbij om een oneven aantal, waardoor er telkens een andere club wordt toegevoegd op maandag.

Ajax gaat het nieuwe seizoen in met een nieuwe trainer: Mitchell van der Gaag. De oefenmeester was in het afgelopen seizoen werkzaam bij NAC Breda. Daarvoor werkte hij bij Excelsior, waar hij veel succes had. Ajax Showtime sprak onlangs met Jurgen Mattheij over die succesvolle seizoenen. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Patje2011AJAX
Ajax en Top Oss zijn mijn favoriete teams in Nederland (Jullie mogen lachen). Ik ga kijken! Hup Ajax dat dan weer wel!
4 -1
Hollister
Ik verwacht met alle nieuwe aanwinsten een compleet nieuw Jong Ajax... toch hopelijk geen Salomons en Tethani dat soort type gasten meer he? Ondanks dat het een opleidingsclub is met men minimaal in de top 3 kunnen eindigen.
1 -1
Sampaoli
Jong heeft een geweldig team dit seizoen. Jongens als Eiting, Bandé, Schuurs, Pierie, Traore en Lang verwacht ik zowel bij 1 als bij Jong. Gravenberch, Ekkelenkamp, broeders Timber, Kühn, Danilo, Scherpen, Dest, Jensen en aanvulling uit A1 (Brobbey bijvoorbeeld) maken de selectie compleet. Dit jaar gaan we een stuk minder opstellingen zien waarbij je de getalenteerde jongens op een hand kunt tellen.
2 0
Tjpknge
Ben benieuwd wat er met Jensen gaat gebeuren. Heeft het nog niet echt waar gemaakt natuurlijk. En moet het dit seizoen toch wel echt laten zien, als een van de 'ervarener' spelers. Hoop dat het trouwens zo iets wordt. /Danilo/Bande Traore Lang/Kuhn
Gravenberch/Eiting Pasquali*/Timber Jensen
Salah Edine (?) Schuurs Pierie Dest
Kotarski
Niet alle posities kloppen waarschijnlijk allemaal, maar dat moeten ze daar maar zien optelossen.*Bedoelde natuurlijk Liansana
1 0
appeltje
Hoop dat Danilo verhuurd zal worden.
Lang komt het beste tot zijn recht op het middenveld.
Eiting mag volgens mij niet meer meedoen bij Jong Ajax omdat hij al teveel wedstrijden in het eerste elftal heeft gespeeld.
Pasquali gaat deze zomer terug naar Australië: Western United FC.
Schuurs en Pierie moeten sowieso omgedraaid worden.
Lijkt me niet dat Salah-Eddine aan het begin van het seizoen al basisspeler is.
Scherpen gaat in ieder geval voor Jong Ajax spelen. Misschien wordt Kotarski volgend seizoen wel verhuurd.

Contractspelers
GK: Kotarski (basis), Scherpen (basis), Van Bladeren (reserve), (lijkt er niet op dat de optie van El Maach gelicht wordt)
RB: Dest (basis) J. Timber, Van Gelderen (reserve)
RCB: Schuurs (basis/verhuurd), Solomons (reserve)
LCB: Pierie (basis/verhuurd), Botman
LB: Pierie, Dest, J. Timber, Salah-Eddine
DM: Ter Heide (reserve/verhuurd), Llansana,
CM: Gravenberch (basis), Taylor, Ekkelenkamp, Q. Timber
AM: Jensen, Lang, Ünüvar,
RW: Kühn (basis), Nunnely (reserve)
CF: Traoré (basis), Pereira (verhuurd), Brobbey (reserve)
LW: Thethani (reserve), Pereira (verhuurd/basis), Hansen,

Vertrekt: El Maach?, Bijleveld?, Bakker, Kemper, Gorski, Aberkane
Potentieel verhuur: Kotarski, Schuurs, Pierie, Botman, Ter Heide, Pereira, Cerny (mits contractverlenging), Jensen.

Op- en aanmerkingen zijn welkom.
0 0
Sampaoli
Ik zou niet teveel spelers verhuren, met attractief voetbal bovenin meedoen in de KKD en mee trainen (en wissel zitten) bij Ajax 1 is hartstikke prima voor de ontwikkeling van veel jongens.

Aanmerkingen:
- Danilo, Schuurs en Pierie dus niet verhuren, maar de kern maken van dit elftal. Als zij een vol seizoen spelen komen ze zeker in aanmerking om door te stromen naar het eerste.
- Brobbey, Hansen, Unuvar en Llansana gaan naar alle waarschijnlijkheid starten in o19. Logisch gezien hun concurrentie.
- Ekkelenkamp als 6 gebruiken, daar kan hij wellicht slagen. Als 8 teveel concurrentie en als 10 niet goed genoeg.
- Verwacht dat Ajax nog een (jonge) linksback gaat halen die veel minuten zal maken in Jong en back-up is voor Tagliafico. Miranda en N'Soki zijn beide recent gelinkt aan Ajax.
0 0
Tjpknge
"Op- en aanmerkingen zijn welkom" Ja, eigenlijk wel. Met Pasquali bedoelde ik uiteraard Liansana. Haalde de namen even door elkaar. Kuhn vind ik daarbij nog te wisselvallig in Jong Ajax,maar als hij zijn o19 niveau haalt is een plek in de basis niet eens zo gek, natuurlijk. Voor linksback hoop ik toch wel dat Salah-Eddine zo snel mogelijk naar Jong wordt gehaald, dat is naar mijn mening toch wel een vd grootste talenten uit de opleiding. Dat ik lang op de flank had gezeten, had Mede ook te maken om dat ik het liefst ook een creatieve speler op het middenveld heb staan. Of dit nu Lang of Jensen is, is voor mij "om het even".
1 0
Hollister
Juist, maar dat bedoel ik ook.. met alle respect voor onze Zuid Afrikaanse spelers, maar die halen het niveau bij lang na niet... er blijft dan nog steeds een prima groep over om een prima elftal neer te zetten.. iets meer vastigheid zal al wonderen doen. Na de winter zullen zelfs jongens als Unuvar waarschijnlijk hun debuut maken... Cerny zal nog wel vertrekken, verder zullen zeker ook een aantal worden verhuurd.. Sierhuis, Danillo? Zal straks in de voorbereiding wel helder worden
0 0
appeltje
Sierhuis wordt volgend seizoen nog verhuurd aan Groningen, dus dat is niet aan de orde. Hoop eigenlijk dat Pereira ook verhuurd wordt, kunnen Traoré / Brobbey / Dostanic voor die plek vechten
1 0
ossenaar
Altijd lastig, Top uit!
0 0
sjaakthenler
Smeets is er in ieder geval niet meer.
2 0
appeltje
Als nou ook Dogan weggaat is er niet echt iets te vrezen ;)
0 0