Martínez: 'Hoop ooit net zo goed te worden als Maxwell'

BVeenstra, 20-05-2019 om 16:10, 15566 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Lisandro Martínez heeft met Ajax een bewuste keuze gemaakt als volgende stap in zijn carrière. De Argentijn arriveerde maandag op Schiphol en sprak, voordat hij zijn medische keuring zou ondergaan in Amsterdam, met De Telegraaf. 'Ik heb voor Ajax gekozen, ten eerste omdat het een voetbalschool is.'

'Ook omdat ik denk dat Ajax de plek is waar ik mij maximaal kan ontwikkelen en een toegevoegde waarde kan zijn. De manier waarop zij spelen met dit mooie team', geeft Martínez aan, waarna hij aangeeft dat een van zijn kwaliteiten is om zijn teamgenoten beter te maken. 'Ik wil teamgenoot zijn, zowel in als buiten het veld. Ik heb er alles voor om over om het spel te verbeteren.'

Martínez vertelt dat hij de dreiging van de tegenstander uit het spel haalt, zodat hij daarna zijn teamgenoten in stelling kan brengen. 'Zodat de aanvallers hun volle aandacht kunnen geven aan aanvallen. Ik doe mijn best om flair en agressiviteit in het spel te brengen, meer kan ik niet doen.'

Vergelijking met Maxwell

De Argentijnse linksback werd al vergeleken met Maxwell, maar wanneer hij van die naam hoort, wordt hij ietwat verlegen. 'Ik durf mijzelf niet te vergelijken met zo'n goede speler als Maxwell. Ik beschouw het als een groot compliment en ik hoop ooit net zo goed als hij te worden', aldus Martínez, die nu nog in een hotel zal bivakkeren. Wel gaat hij zo snel mogelijk op zoek naar een vaste woning.

Martínez komt over van Defensa y Justicia en zal in Amsterdam voor vier jaar - met een optie voor nog een jaar - gaan tekenen. Ajax betaalt naar verluidt zeven miljoen euro voor de linksback.

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
louis60
Maxima heeft al een seizoens kaart gekocht. Leve de koningin!
0 0
niquedegraaff
Zou Marco Maxima hebben ingezet ;)
0 0
ST
Lang leve de aankopen als er geen talenten van CL niveau klaar staan. Hadden we het niet gedaan vorige zomer, waren we geen kampioen geweest en hadden we ook geen CL gespeeld. Toptalenten uit eigen jeugd moeten altijd de voorkeur krijgen boven aankopen. Echter, wanneer er geen toptalenten lopen voor bepaalde posities en gevestigde basisspelers vertrekken moet je 3 dingen doen. 1. De jeugdopleiding of scouting verbeteren. 2. Talenten halen bij andere clubs in de leeftijd 16 t/m 18. 3. Aankopen die er meteen kunnen staan doen. Alleen op deze manier zorg je er op de lange termijn voor dat je zo min mogelijk aankopen hoeft te doen en toch blijft presteren. Dit is precies het beleid en de strategie waar met name Overmars momenteel de leiding over heeft. Dit doet hij in mijn ogen steeds beter en ik heb alle vertrouwen in de toekomst.
1 0
koenos1
Off topic:
https://toplistoftheworld.com/home/detail/most-popular-50-football-soccer-teams

even stemmen op Ajax helden!
1 -1
Ferd
Ga je dit overal posten spammertje? Dit is Feyenoord gedrag, polletjes kapen. Ajacieden doen niet mee aan dit kinderachtige gedoe.
0 -1
Puurvoetbal
Oneens met dit beleid. Veel te veel zuid-americanen, te weinig eigen jeugd. Op deze manier verliest Ajax zijn identiteit !
2 -14
AlexIbarra
Ik snap je punt maar ideeën of beleid sluiten niet altijd aan bij de werkelijkheid. We hebben Bakker opgeleid maar die wilde per se naar PSG.
Nu zou ik niet weten wie je uit de opleiding zou moeten halen. Salah-Eddine kan wel iets worden maar die is 16 of 17 jaar, leuk voor seizoen 2021-22 of zo.
Nico is ook geen zelf opgeleide jongen trouwens maar doet het wat mij betreft uitstekend.
1 0
afcas
Dan is een naamsverandering wel op zijn plaats voor je...
1 0
Oliveira
Zie jij op dit moment een Nederlandse linksback rondlopen die op z'n minst net zo goed is als Tagliafico? Ik in elk geval niet. Ajax scout gewoon goed, wat ze zelf niet kunnen opleiden halen ze elders. Niks mis mee.
4 0
Vertonghen
Als er geen jeugd klaar staat, of rond loopt in NL moet je kiezen tussen talentvolle buitenlanders of c/d keuze Nederlandse spelers.
De huidige/korte termijn jongere (jong Ajax) lichting is gewoon weinig soeps.
Ik snap het wel.
2 0
de_pitbull
Dus jij zet daar liever iemand uit de Eigen jeugd die er nog lang niet klaar voor is?
DIt is juist het Ajax van nu: Talenten aantrekken en verder ontwikkelen. Het maakt mij niet uit waar ze vandaan komen.
1 -1
Ozymandias
Welke speler uit eigen jeugd moet Ajax de kans geven in plaats van Martínez?
9 0
Puurvoetbal
Dan maar een paar jaar geen kampioen, als het moet weer 5 jaar, om weer een team te hebben wat lang bij elkaar is geweest, het ajax voetbal-dna volledig beheerst en weer europa kan laten verbazen. Met dit koopbeleid verlies je het altijd van de topclubs in Europa.
0 -6
ST
Wat een belachelijke onzin. Je doet net alsof straks 11 nieuwe spelers op het veld zullen staan.
2 0
Sereropositivo
Ik snap je sentiment. Alleen hadden wij het succes kunnen behalen zonder alle aangekochte spelers(Nico, Ziyech, Neres, Tadic)? dan heb ik de teruggekochte spelers niet meegerekend. Zolang er op die positie geen betere spelers uit de jeugd zijn... Ik heb vertrouwen in Overmars en tuurlijk zal hij ook fouten maken (zie kristensen) maar als je jonge spelers aankoopt met hier en daar een ervaren topper. Dan kunnen de echte toppers uit de jeugd van Ajax pas echt excelleren. Trainingsniveau gaat omhoog en ook worden er moeilijkere wedstrijden gespeeld Europees. Ik zie alleen maar win win zolang er 50 % eigen jeugd is.
1 0
Ajax#1900
Volgens mij is dit gewoon een troll hoor. Heb m eigenlijk alleen maar onzin zien posten. Lijkt mij gewoon een verdwaalde Feyenoorder.
3 0
pieke
Ajax wordt een vreemdelingenlegioen. Ook de naam van Pavon duikt natuurlijk weer op.
2 -11
3*stars*3
Liever weer een sterk team met 7 buitenlanders en 4 Nederlanders, dan 11 Nederlanders en een middelmaat ploeg.
Kies maar...
5 -2
7172AFCA7395
Zo n verdeling zal het volgend seizoen wel worden...
0 0
Gecko
Komt er ook een argentijnse avond. .
Welkom
1 -1
zivkabrimovic
Is hij snel? Kan iemand me dat vertellen?
0 -1
soewares
13 pace op FM (Ter vergelijking Neymar 16) en rond de 80 op fifa
0 -3
pizzapunt
Marc Overmars, wat een vleugels heeft deze man gekregen sinds hij meer los gelaten is door Ajax. Het is toch heerlijk dat de selectie gewoon al voor het begin van volgend seizoen aangevuld is, spelers tijdig verlengd worden, er goede transfersommen binnenkomen en er RUST is binnen de club. Hulde.
3 -3
Cupmetgroteoren
Zullen we eerst maar eens afwachten of het een goede aankoop is? Remember orejuela, mallagan?
0 -4
JariHeijden
Magallan bedoel je? Heb je die al afgeschreven? Ik hoop het niet, zeg. Hij is er net een half jaar. En dat Tagliafico er gelijk stond, wil niet zeggen dat dat voor iedereen het geval is. Ik heb nog alle vertrouwen in Magallan.
0 0
SjaakWolfs
Volgens mij gaat Veldmate ook helemaal los in Zuid-Amerika.
1 -4
pizzapunt
Ik neem geluiden uit de media van Argentinie wel serieus. Magallan hebben ze lachend weggebracht, en Tagliafico was een groot verlies. Dat deze jongen ook wordt bejubeld wordt is dus een goed teken.
2 -1
3*stars*3
Las tijd geleden wat reacties van Argentijnse voetbalfans en ze hadden het over het algemeen over, dat dit de goede Lisandro is.

Maar Magallan schrijf ik zeker nog niet af, hij is net 5 maanden in NL.
Peter Bosz zei ook na oefenpot tegen Ajax, dat hij onder de indruk was van Magallan.
0 0
daniajax1
Leuk dat ze hem met Maxwell vergelijken en de hele tijd linksback noemen, maar hij heeft het afgelopen jaar 22 keer als LCV gespeeld en maar 4 keer als linksback..
1 -1
GvanderK
Toch handig zo'n multifunctionele speler
1 -1
7172AFCA7395
Kijk dat is nog eens info waar je wat mee kunt...
1 -1
willycicci
Ben benieuwd wat deze jongen gaat brengen, de geluiden vanuit de media zijn in ieder geval wel positief. Had gehoopt dat Bakker de stappen zou zetten om uiteindelijk bij het eerste aan te sluiten, helaas is dat anders gelopen. Iemand van buitenaf aantrekken was noodzakelijk imo aangezien hey gebrek aan talent op die positie in de jeugd.

Hij zal waarschijnlijk in de rol van Wober terecht komen als vaste back up als linksback en lcv.
1 0
Vlieske
Waarom pieri dan gehaald?
0 0
Ozymandias
Pierie is voor de toekomst gehaald. Met Martínez en Pierie heeft Ajax nu alvast vervangers voor Tagliafico en Blind (die dan naar het middenveld kan).
1 -1
Aspers73
Zo dat is lekker, wordt er door de Telegraaf meteen een Maxwell verwachting aan hem gehangen. Ze leren het ook nooit.
4 -1
7172AFCA7395
Maxwell, geen Messi...:-)
0 -1
AlexIbarra
Maxwell was de Messi der linksbacks..
0 0
Aad82
Welkom jongen. Die gaat over zo'n twee jaar voor 70 miljoen naar Barca, waar hij Alba zal gaan vervangen.

Marc Overmars is echt een baas aan het worden.
7 -5
amthree
Noem ze dan maar gelijk ajalona ofzo...
0 0
glob
Ik hoop toch dat ie 3 jaar voor ons gaat spelen.
2 0
mgtow
Dat is nog niet eens zo'n heel gekke uitspraak. Ik zie dat wel gebeuren.
1 0
Kokakola
Welkom.
2 0
ajaxxcied4life
Welkom:

Dit neigt nu al een beetje naar een zeer goede scouting.
3 0
Ajaxxxisdebeste
Welkom gozer!
2 0