Ten Hag spreekt vertrouwen in Dolberg uit

BVeenstra, 16-05-2019 om 10:45, 10655 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

In navolging van directeur spelerszaken Marc Overmars heeft ook hoofdtrainer Erik ten Hag zijn vertrouwen uitgesproken in Kasper Dolberg. De Deen kende een moeilijk seizoen en moest toezien dat Dusan Tadic en Klaas-Jan Huntelaar vaak voorrang kregen in de spitspositie.

Een vertrek van Dolberg is dan ook niet aan de orde, zo stelt Ten Hag. 'Zo zie ik het zeker niet', zegt hij in een groot interview met Voetbal International. 'Kasper heeft ontegenzeggelijk veel kwaliteiten. Ik hoorde het steeds vaker voorbijkomen: Kasper moet weg, hij gaat niet meer renderen. Wat een onzin. Hij heeft bijvoorbeeld nog nooit blessurevrij een voorbereiding onder mij meegemaakt. Ik heb er vertrouwen in dat hij zich terug kan knokken.’

Voor Dolberg is er behoorlijk wat concurrentie bij Ajax in de spitspositie. Als Tadic er niet wordt opgesteld, is het vaak Huntelaar die er staat. 'De beste speelt', zegt Ten Hag, die vindt dat Dolberg zijn plek in de spits zelf moet afdwingen. 'Helemaal op zijn leeftijd is dat voor zijn ontwikkeling heel belangrijk. En voor Klaas moet niet gelden: hoe goed ik ook speel, ik ben toch tweede keuze. Klaas is vooral na de winterstop superscherp, en heeft in bepaalde duels een doorslaggevende rol gespeeld. We hebben zijn contract verlengd, want we merken gewoon zijn meerwaarde.'

Bovendien wordt het volgend seizoen niet per se makkelijker voor Dolberg, zo vertelt Ten Hag. 'Let op, er komt een derde spits aan: Lassina Traoré. Hij is pas een half jaar bij Ajax, maar maakt indruk in Jong Ajax en is bij ons geregeld op de trainingen. Ik heb al eens bij Klaas laten vallen dat hij met die twee jonkies ook een prima spitsentrainer kan zijn. Maar dan is hij gevat: “Nee trainer, Klaas is nu nog gewoon speler”. Dat vind ik mooi.’

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxvooraltijd
Men vergeet echt wat zo'n lange revalidatie met je spelritme doet. Hij is echt wel een topper. Volgend seizoen wordt zijn seizoen en als hij een beetje meer in de gym werkt aan zijn duelkracht is het een geweldenaar.
2 0
Kikke
En positiespel, daar moet hij echt nog wat aan doen en Ajax ook. Gewoon veel plaatswissel met Tadic, hij speelde vroeger toch links buiten bij zijn vorige club? Als er gepast wordt komt hij niet naar de bal toe, hij moet beter zelf aangeven, waar hij de bal wil hebben, diep, of in de voeten et cetera. In patronen voetballen, doorlopen op gepaste ballen, altijd twee afspeel mogelijkheden geven en die kleine trainingsdoeltjes van het oefenveld. Irriteer me altijd mateloos, dat ze de achterhoede mooi uitspelen en dan recht op de keeper af spelen. Ja met die kleine goaltjes heb je ook maar een meter om te scoren. Gewoon altijd met een groot doel trainen, het wordt dan zo makkelijk om te scoren, zet Onana in het goal, zoveel mogelijk echte situaties na bootsen, begrijp namelijk nooit dat niet iedereen een keeper kan omspelen, vaak een op een situatie, vaak een schijnbeweging en hij ligt al..
0 0
AFCA.
Volgend jaar wordt Dolberg zijn jaar! Zag al wat foto's en filmpjes na de wedstrijd gisteren en bij de vieringen waarop hij meer open en ontspannen oogde. Volgend seizoen alle schroom van zich af, hatd werken en er 35 inrammen!
4 0
Kikke
Inderdaad, zit vaak tussen de oren, kunnen heus nog wel voetballen hoor. Net zoals Bottas bij Mercedes vorig jaar, hij moet juist meer ontspannen worden, gewoon Nederlands gaan praten, anders zet je jezelf zo afzijdig. En plezier maken.. dan komt het met die doelpunten ook wel goed!
0 0
Lazio
Hahahaha
0 -1
Afcatobias
Eens!
0 0
Cupmetgroteoren
Probleem bij Dolberg is dat ie soms helemaal niet zo slecht speelt. Maar hij is gewoon geen killer voor de goal, en dat was hij ook in 2017 niet. Dus als hij redelijk goed speelt en te weinig scoort, zit je alsnog met een probleem. Heb het gevoel dat deze keuze ook uit medemenselijkheid is gedaan, maar soms moet je ook hard zijn. Maar goed, er zal ook niet veel interesse zijn.
1 -1
Kikke
Hij moet nog veel verbeteren, maar techniek heeft hij. Ik verwijt het de coach en trainers dat ze hem niet leren hoe te positioneren, hoe aan te bieden, en hoe hij samen met de voorhoede moet leren spelen, er is absoluut geen communicatie tussen de buitenspelers en hem, dat kan door handbeweging zijn, blik et cetera. Tja dan word hij ook niet gevonden, dat verwijt ik dus de begeleiding, niet Dolberg, die jongen is hier gekomen omdat te leren en iedere speler heeft daarin een andere aanpak nodig
0 0
Lazell
Afmaken kan hij dan wel ontzettend goed. Schiet super hard en scherp. Ook een prachtige fluwele techniek wat betreft aannames en balbehandeling. Alleen jammer dat hij altijd maar valt , duels verliest en zo'n 'slapzak' is. Dat kan niet als spits.

Jammer man, hij is niet klein. Hij moet de sportschool in en peper in de reet. Hoop dat TH hem aan de praat krijgt.
1 0
Ansjo
Ik zou het ook nog wel een jaar willen aanzien met Dolberg. Maar hij moet wel geprikkeld worden wat Bosz destijds wel voor elkaar kreeg. Maar er zijn een aantal spelers die het niveau niet hebben of nooit zullen halen en daar moet je gewoon afscheid nemen. Die nemen alleen maar de plaats in van onze eigen jeugd.
3 0
Schip
Volgens VdV, die zijn bronnen zal hebben, traint hij erg goed. En niet in de zin van arbeid, maar wat hij laat zien aan acties/goals.

Dan moet je hem goede individuele begeleiding geven en dat eruit krijgen in een wedstrijd. Ik ergerde me kapot aan hem tegen Spurs, maar ergerde me evenzeer kapot aan het gebrek aan een tactisch antwoord op het Duitse spel van Spurs.

Er ging dus wel meer mis. Anders geef je in 1 helft geen 3 goals, een absurd percentage balbezit in een thuiswedstrijd en een finale CL weg. Dat lag niet alleen aan Dolberg. Die moet goals niet zo belangrijk vinden. Meevoetballen, ballen vasthouden: daarmee houdt je druk op de tegenstander en ontlast jij je eigen defensie.
2 -2
Web
Daarom is het zo jammer dat Bergkamp niet meer met hem werkt
Je moet specialisten in huis hebben, voor spitsen, middenvelders en verdedigers
Individueel beter maken, buiten de groepstraining om, wat word er verwacht van een spits bij Ajax.

Dolberg heeft ontzettend veel talent, dat kunnen wij allemaal zien.
Maar brengt op dit moment niets
Speelt emotie loos, kan in mijn ogen nooit.
Een spits moet drive hebben, willen scoren, aanbieden, druk zetten ( niet sjokken )
Ik vond hem bij het feest vieren na de wedstrijden tegen Real en Juventus zo afwezig.
Totaal niet bij de les, als je de rest inclusief de wissels zag, wat een drive toen
0 -5
Kikke
Zit tussen de oren bij Dolberg, hij moet vetrouwen krijgen en leren zich te positioneren, prima als hij spelers weg trekt, doe dan maar plaatswissel met Tadic, de achterhoede wordt gek, maar hij moet leren aangeven hoe hij wil spelen en waar hij de bal wil hebben!
0 0
Klasseman
Laten we hem ruilen voor Bergwijn
1 -7
JPM
Laten we jou ruilen voor een echte Ajacied. Aan undercover lampen hebben we niet zo veel.
6 -1
NotForSale
Elke andere speler die het 2 seizoenen op rij compleet laat afweten had er al lang uit ge legen
5 -8
Ajax2020
Tsja. Net als velen heb ik het na die CL halve finale wel gehad met hem MAAR Ten Hag is onze succestrainer en staat er elke dag bij dus voorlopig vertrouw ik daar maar op dan.
5 -4
Ajax114
Pffff bijna iedereen vertrouwen in Dolberg. Op basis waarvan ? Zijn houding of spel van de laatste twee jaar ? Hij laat al twee jaar niets zien met als dieptepunt zijn lamlendige houding in de CL halve finale. Het is zo slecht dat het zelfs pijnlijk is om aan te zien.
4 -6
Lazell
Hij scoort zeer regelmatig ondanks zijn slechte spel. Heeft een prachtige techniek en als hij kan aanleggen om te schieten, gaat hij er 8/10x in. Dat zijn niet de minste pluspunten. Daar moet jij als ras-pessimist toch ook wel een beetje toekomst in zien toch?? Voor spitsen is vaak een beetje zelfvertrouwen terug krijgen genoeg.

En dat hij in een halve finale CL niet uitblinkt zonder wedstrijdritme en na een lange blesusre, is geen graadmeter voor talenten. Net als dat het constante presteren van De Ligt/De Jong geen graadmeter is voor al onze talenten.
2 -1
JBxxx
Ik zie nu al graag Traore in de spits vanaf het begin en die vertrouwen geven ondanks zijn leeftijd en korte tijd bij Ajax.
3 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
danillo is ook heel goed, vooral met schoten op goal en in de vlotte combinatie.

hij moet ook aangeleerd worden om assisten te geven. als je dat voor elkaar krijgt heb je een spelers die er 24 inrost en 10 assisten kan geven in een seizoen. erik kan dat bewerkstelligen bij die jongen
1 -1
Jariiii
Goed zo. Klasse van Ten Hag.

Laten we Dolberg koesteren, uiteindelijk zal zijn talent zich weer manifesteren in een topspits.
7 -5
IkJijHijWijJullieZijnAjax
gewoon een rm van maken, hij word te weing gezocht, maar als hij word aangespeeld is hij ijzersterk in duels als er een beetje ruimte ligt, en op die positie heb je dat wat meer.
0 -1
Talent
Sinkgraven op het middenveld. Mijn gevoel zegt nog steeds dat hij het helemaal gaat maken.
2 -2
sjaakthenler
Voor 3 wedstrijden per seizoen..
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
sinkgrave is echt een goede speler, let gewoon op zijn spel wat voor een inbreng hij heeft en hoe zijn looplijnen zijn ipv continu af lopen rekenen dat het een mislukte aankoop is voor het middenveld.

het valt mij gewoon op dat hij heel goed eruit kan combineren, en tegenstanders afhoud om het strafschop gebied in te combineren. tegenstanders halen ook niet gemakkelijk de achterlijn voor een voorzet ivm tagliafico en veltman/mazraoui

ik vind dat ook een aanfluiting als je bij ajax speelt en dat laatste niet kunt. dan mag je wel goals maken maar heb je al 6 spelers voor.
essentie blijft dat je moet kunnen verdedigen
0 0
geDaante
De mijne ook.
1 0
Hollister
Ik heb hele grote verwachtingen van Traore.. ik denk zelfs dat hij de grote revelatie gaat worden... Ik zou het helemaal gaaf vinden als Dolberg en Traore samen gewoon de 50 doelpunten aantikken .. Huntelaar als backup en Tadic in bepaalde wedstrijden internationaal
1 -1
Ajax68
Hij moet leren hard werken en knokken, en zich niet moet blijven manifesteren als een dood en ongeinterreseerd ijskonijn. Dat hij techniek heeft is wel duidelijk, maar hij moet eens heel goed kijken en leren van NICO , kijken en leren wat PASSIE en MENTALITEIT is, de WIL van het WINNEN leren en DURVEN aangaan. Hopelijk komt het er nog uit dan ?
4 0
ram
Daar is de schreeuwlelijk weer...
2 -1
EersteAanname
Exact
1 -1
Web
Met je eens, hij moet gewoon veel meer brengen
De wil om te winnen heeft hij niet, kun je ook aan zijn uitstraling zien
2 0
geDaante
Onder Bosz ging hij ook tekeer, mist gewoon het vertrouwen, en komt in de speelstijl misschien wat minder goed uit. Maar je hebt zeker gelijk.

Mag van mij in de voorbereiding vanaf het begin de kans krijgen. En dan eens een lange reeks laten staan, in plaats van even laten spelen en dan weer banken, hoe is dat goed voor zijn (zelf)vertrouwen en het ingespeeld raken?

Een hele mooie en goede speler, die uitstekend bij Ajax past, mag niet verloren gaan voor Ajax, moet hier nu gewoon opstaan en gaan vlammen.

Dat hij van buiten een ijskonijn lijkt, wil overigens niet zeggen dat hij dat van binnen is.
5 -4
Web
Toen ging hij niet te keer, zat in de vorm van zijn leven toen
Heeft niets met speelstijl te maken.
Maar met willen winnen, passie uitstralen, is niet bij de les
Maar zeker nog niet afschrijven
Heeft gewoon bizar veel talent, maar moet er wel meer mee doen.
Bergkamp dat was de man die hem begeleide, die mist hij
De tegenpool van Bosz.
Ijskonijn wel of niet? Zonder emotie kun je niet de top halen.
Kijk maar eens hoe hij de CL overwinningen tegen Real en Juventus beleefde, viel mij heel erg op, was totaal niet bij de les, emotie loos
0 0
Kikke
Maar als spitsen trainer prima, maar geen beleid mag hij maken, daardoor is er heel veel jaren verloren gegaan. En Jonk weggegaan. Als Bergkamp puur bij het voetballen zou houden als spitsen trainer mag hij terug komen. Maar niet dat engelse voetbal erin gooien, lange ballen op de spits, dat is gewoon niet des Ajax...
0 0
Klaasforever
De spijker op z'n kop Klaas heeft veel minder talent maar die sjouwt, trekt, sleurt, ettert en werkt zich ten minste uit de naad.
0 0
MelleAfca
Op AS mag je tegenwoordig niks positiefs meer zeggen over Dolberg, net zoals dat bij Sinkgraven in februari/maart het geval was totdat stiekem bleek dat hij toch nog wel erg goed is.
Als Dolberg volgend jaar vanaf de start meedraait dan hebben we er gewoon een fantastische spits bij. Dat is ook lekker want er gaan al genoeg spelers weg, met Dolberg houdt je tenminste lekker veel opties open:

(Van de Beek, Tadic, Marin/Sinkgraven)
(Neres, Dolberg, Bergwijn)

(Schöne, Van de Beek, Marin/Sinkgraven)
(Tadic, Dolberg, Neres)

4 -4
AjaxCitizen
Ehm. Er was anders ook een tijd dat je helemaal geen kritiek mocht hebben op het spel van Dolberg, want hij heeft het laten zien onder Bosz. Zelfs al had hij 90 minuten niets laten zien, dan hoorde je bijvoorbeeld geluiden als:

Hij krijgt geen fatsoenlijke bal, zijn medespelers zijn alleen bezig met zichzelf, hij speelde deze wedstrijd matig maar die aanname in minuut '61 was wel mooi etc.

Volgend seizoen begint hij gewoon op 0, want het krediet wat hij had is op dit moment wel een beetje op. Hij moet met Traore en mogelijk ook nog Tadic uit gaan maken wie de 1e spits wordt. Nu moet hij mentaal sterk zijn en laten zien dat hij het nog heeft. Anders zie ik het somber voor hem in. Niet alleen bij ons, maar ook in de verdere verloop van zijn carrière. Zou jammer zijn als het alleen bij dat ene fantastische seizoen blijft waarin hij alles in goud kon veranderen.
0 0
Schwalbino
Toen hij in de ploeg kwam zonder ritme en na veel blessureleed lag op elke wedstrijd al een hoop druk. Hij ging steeds wat beter spelen maar toen de zware CL wedstrijden in de ko fase kwamen koos TH - begrijpelijk - voor de speler in vorm, Tadic. Vanaf toen lag de druk er nog veel meer op voor hem en dat was gewoon te veel.

Zoals jij terecht zegt, als hij vanaf het begin mee kan doen en zijn wedstrijden speelt zal hij ook leren om te gaan met de druk, zal hij ritme opdoen etc. Mensen die menen te weten dat hij een slappe instelling heeft, hebben zelf nooit een balletje getrapt en kijken niet voorbij de eerste indruk.
0 0
Marcdaan1971
Rare gedachte maar als en de Jong en Zyech weg gaan, moeten we niet aankomen met aankopen ala Bergwijn, etc. Dan zijn snelle dribbelaars met veel power. Ook handig maar we hebben dan spelers nodig die extreem intelligent zijn op voetbalgebied. Dus niet spelers die bv een opgezette 1-2 direct spelen (wat ze bij PSV bv doen) maar die bij het aanspelen net iets langer wachten of nog een beweging extra maken, zodat je met een 1-2 niet 1 speler uitspeelt maar direct 2 of 3. Zyech, de Jong, Tadic, van de Beek hebben dat intelligente voetbalvermogen. Bergwijn en consorten hebben dat niet. Weet je wie het eigenlijk ook heeft? Juist, eigenlijk Dolberg. Laat die nou net al een jaar lang geen klap meer uitvoeren. Zonde, we hebben dit voetbalvermogen dus zelf in huis, maar hij laat het niet zien. Wat te doen?
0 0
ram
Zeker eens met je analyse. Daarom moet je, naast één of twee wingers, ook een ander type halen. Odegaard zodat kunnen zijn. Misschien Marin ook wel wat maar dat is meer een type Van de Beek.

Dolberg heeft het ook wel maar ik zou hem verhuren, zoals ik hierboven aangeef.
0 0
Web
Bergwijn kan buiten dat hij power en snelheid heeft, ook heel goed voetballen.
Maar moet zich aan passen aan de speelstijl van PSV
Bergwijn heeft diepte in zijn spel, alleen Neres heeft dit voor in, mocht Neres vertrekken? Zou ik maar wat graag Bergwijn zien
0 0
MelleAfca
Heb je gelijk in, daarom verwacht ik ook dat Odegaard daadwerkelijk gehaald zal worden als Ziyech vertrekt. Al heb ik er echt mijn twijfels bij of je dan niet té ver in niveau terugzakt.
0 0
WZAWZDB14
Goed is niet goed genoeg erik!
3 -2
vdhaas
Logische uitleg. Natuurlijk moet de beste spelen, en de beste moet voortdurend de adem van zijn concurrent in de nek voelen. Of zoals louis van gaal ooit zei: niemand krijgt krediet, maar iedereen krijgt kansen
2 0
Ozymandias
Ajax moet veel geduld hebben met de ontwikkeling van talentvolle spitsen. In de speelstijl van Ajax is de positie van centrumspits altijd al een ongelofelijk moeilijke positie geweest maar nu al helemaal in de versie van de Ajax speelstijl die door Ten Hag is ingevoerd. Dolberg heeft in mijn ogen duidelijk enorm veel potentieel en we moeten eens ophouden met te verwachten dat elk groot talent op jonge leeftijd al goed genoeg is voor een vaste basisplaats en als een talent dat niet is hem daarom op jonge leeftijd al af te schrijven.
4 -3
JPM
Amen.
2 0
CrazyJew
Kasper is nog erg jong, ik denk dat het goed is dat met vertrouwen uitspreekt en ik gun hem die voorbereiding. Maar volgend jaar moet het gebeuren
2 0
AsensioWillemsen
Vind dat laatste wel jammer. Zou juist heel leerzaam zijn voor die gasten. Maar goed, je moet er ook maar zin in hebben het te doen
0 0
Ajaxxxisdebeste
Denk je nu echt dat hij die gasten niks bij brengt natuurlijk doet die dat al is het op de training hoe die afwerkt etc...
1 0
Jelephi
De beste speelt en Kasper Dolberg is ook met een goede voorbereiding niet de beste. Mist killer instinct, wil om te winnen. Kan ontegenzeggelijk goed ballen maar mist heel veel elementen voor een goede spits. Dat laatste zagen we helaas tegen de Spurs. Een absoluut schandalige wanvertoning van een speler die zoveel knaken verdient en weigert ook maar een stap extra te zetten en door het verzaken zijn medespelers opzadelt met extra taken en inspanning.

Geef me een reden waarom Traore niet de kans moet krijgen. Ajax is geen sociale werkplaats. Zeker na de resultaten van dit seizoen niet. De beste jeugd speelt, niet wie we het zo gunnen.
2 0
Ozymandias
"Geef me een reden waarom Traore niet de kans moet krijgen."

Omdat Dolberg vooralsnog beter is dan Traoré. Ik weet dat de AS-Traoré hype train al is vertrokken maar als Dolberg bij Jong Ajax in de Jupiler League had gespeeld zou hij ook enorm veel indruk maken. Traoré is zeker een groot talent maar ook hij zou verzuipen in de spits van het eerste. Het is gewoon een zeer moeilijke positie (zeker in de speelstijl van Ten Hag) en ook Huntelaar en Tadic hebben slechte wedstrijden gespeeld als spits.
4 -6
ram
Ik denk dat Traoré nu niet minder is. Dolberg is extreem uit vorm.

Maar ik vertrouw in hem hoor. Al zou ik ervoor kiezen hem te verhuren. Komend jaar zit je gebakken met koningen Dusan/Klaas in de spits.

Kasper moet komend jaar alles spelen en zijn zelfvertrouwen terugwinnen en zich ontwikkelen. Als Klaas (en eventueel Tadic) na volgend seizoen stopt, heb je een brand new topspits terug, met een beetje geluk.
0 0
HStorm
"Traoré is zeker een groot talent maar ook hij zou verzuipen in de spits van het eerste. "

Waar koop je die glazen bol?

Wel eens dat de spits positie een lastig is maar zolang iemand daar niet getest is weet jij even veel als ik, niets dus.

Daarnaast speelt geen enkele speler alle wedstrijden top dus die open deur kan ook weer dicht.
0 0
JPM
Lol, Dolberg zou die JL zo gigantisch hard aan flarden schieten.

Opportunisme regeert idd weer op AS. Dolberg afschrijven is totale waanzin. Ongekend talent. De vergelijkingen met Fischer vind ik ook volstrekt mank.
2 -3