Ajax O19 en O17 winnen ruim van Vitesse

BartVeenstra, 30-03-2019 om 17:00, 24684 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dit was het livetopic voor de jeugdwedstrijden van Ajax van zaterdag 30 maart. Ajax O17 won op Sportpark de Toekomst met 4-0 van Vitesse O17. Ook Ajax O16 en Ajax O19 speelden tegen Vitesse en boekten wisselende resultaten. Ajax O15 was vrij. 

FT | Ajax O17 - Vitesse O17 (4-0)

Ajax heeft op Sportpark de Toekomst zonder al te veel moeite weten te winnen van de leeftijdsgenoten van Vitesse. In de eerste helft was het qua stand nog lange tijd spannend, maar nadat de Amsterdammers vrijwel direct na rust op 2-0 kwamen, werd het een simpele zege voor Ajax O17: 4-0.

De eerste kansen in de wedstrijd waren voor Ajax O17. Zo waagde Julius Dirksen een poging met een afstandsschot, terwijl Raphaël Sarfo - na een subtiel balletje van Ian Beelen - te gehaast naast schoot. Even later was ook Jaymillio Pinas dichtbij een treffer, maar wist hij de keeper van Vitesse niet te verschalken. Na zo'n 23 minuten spelen wist Youri Regeer na goed combinatiewerk Ajax O17 op 1-0 te zetten.

Direct na rust kwam Ajax O17 op 2-0. Een heerlijke assist van Beelen stelde Pinas in staat om de tweede Ajax-goal te maken. Ook de actie van Dirksen voorafgaand aan deze goal is het benoemen waard. Ajax kreeg nog meer kansen en dacht na een 'overtreding' op Dillon Hoogewerf een penalty te krijgen, maar de scheidsrechter wuifde dat weg. Nadat Vitesse O17 bijna wat terugdeed, maar de paal raakte, kreeg Ajax niet veel later alsnog een strafschop. Regeer werd neergelegd, waarna zijn teamgenoot Beelen de penalty verzilverde. De jonge Amsterdammers kregen nog meer kansen en uiteindelijk werd het dan ook 4-0. Devyne Rensch, die vrijdag zijn eerste contract tekende bij Ajax, zorgde via de rebound voor de vierde Ajax-treffer.

Ajax O17 doet dankzij de 4-0 zege goede zaken in de titelstrijd. Koploper FC Groningen O17, dat één punt meer heeft, won met 3-0 van nummer vier Feyenoord O17. Aankomende dinsdag speelt Ajax O17 weer in de competitie. Dan wacht de uitwedstrijd bij Vitesse O17.

Opstelling Ajax O17:

Raatsie; Bonnah, Rensch, Aksit, Dirksen; Warmerdam, Beelen, Regeer; Sarfo (Zamani 64'), Hoogewerf, Pinas (Pynadath 69').

Wissels Ajax O17:

Dieker, Baas, Zamani, Pynadath.

Doelpunten:

1-0 Youri Regeer (23')
2-0 Jaymillio Pinas (42')
3-0 Ian Beelen (71')
4-0 Devyne Rensch (76')

FT | Vitesse O19 - Ajax O19 (2-5)


Opstelling Ajax O19:

Reiziger; Van Gelderen, Kasanwirjo, Musampa, Salah-Eddine; Q. Timber, Llansana, Taylor; Hansen, Brobbey, Ünüvar.

Wissels Ajax O19:

Gorski, King, Abid, Maddy, Sint, Dostanic, Aberkane.

Doelpunten:

0-1 Brian Brobbey (4')
0-2 Sontje Hansen (15')
1-2 Vitesse O19 (38')
2-2 Vitesse O19 (47')
2-3 Naci Ünüvar (48')
2-4 Kenneth Taylor (61')
2-5 Quinten Timber (76')

FT | Ajax O16 - Vitesse O16 (0-2)

Ajax O16 is op eigen veld opnieuw tegen een nederlaag aangelopen. Vitesse O16 ging er met de punten vandoor, nadat de eindstand al voor de rust was bereikt.

Nadat Ajax in de openingsfase wat speldenprikjes uitdeelde, waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Vitesse profiteerde razendsnel van balverlies op het Ajax-middenveld en kwam zo nog net binnen het kwartier op voorsprong. Nog voor de rust kwamen de Arnhemmers ook op 0-2, toen een schot vanaf de rand van het strafschopgebied achter Ajax-doelman Dani van de Heuvel verdween.

Na de pauze veranderde er weinig aan het spelbeeld. Ajax O16 was bijzonder slordig en speelde Vitesse zodoende in de kaart. Desondanks kregen de Amsterdammers via onder meer Jahnoah Markelo, Kik Braspenning en Julian Rijkhoff wel kansen op een treffer. Ook Vitesse kreeg een aantal flinke mogelijkheden, maar gescoord werd er in de tweede helft niet meer. Ajax verloor zodoende met 0-2.


Opstelling Ajax O16:

Van den Heuvel; Achemlal (Bobson 65'), Dakriet, Baas, El Morabet; Brandes (Chourak 41'), Quaedvlieg (Markelo 65'), Yah; Braspenning, Rijkhoff, Reuvers (Gooijer 56').

Wissels Ajax O16:

Bobson, Markelo, Gooijer, Chourak.

Doelpunten:

0-1 Vitesse O16 (15')
0-2 Vitesse O16 (24')

Volg de wedstrijden via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RayJordaan
Is Van Gelderen nu definitief een rechtsback? If so, dan zal het wel met z’n lengte te maken hebben lijkt me.. Word het een nieuwe Ricardo van Rhijn en Joel Veltman? Ik zou toch liever zien dat een type Sint tot RB wordt omgeschoold, weet alleen niet of hij dat gif heeft..
0 0
wolterx
Van Gelderen heeft wel die drive naar voren die een back nodig heeft, alleen is de concurrentie beter imo. Jammer want vind het echt een leuke speler, vorig jaar op EK u17 als CV echt zeer sterk. Komt ook lengte te kort maar denk dat ze hem de flank willen laten bestrijken.
1 0
Ozymandias
Van Gelderen is wel langer dan een aantal van de jongens die Heitinga centraal zet. Ik weet niet of hij daar wordt gezet voor zijn ontwikkeling of omdat Heitinga andere gewoon beter vindt voor centraal achterin.
1 0
dongenfrank
is er nog iets bekend over de wissels bij O19?
0 0
wolterx
Weet alleen dat Maddy in is gevallen (had namelijk assist bij laatste goal) en dat Kasanwirjo gewisseld is (dus waarschijnlijk Aberkane erin?)
1 0
Keizer020
016 is een schande
0 -2
Web
Waarom schande?
1 0
Mikes
Het probleem bij O16 is dat ze een paar echt hele goede spelers hebben, maar de rest vrij matig is. Rensch Unuvar, Hoogewerf, Bonnah, Dirks en en Regeer zijn goed, maar de rest is echt heel erg matig.

Ik heb begrepen dat er de nodige mutaties gaan plaatsvinden aankomend seizoen.
3 0
Web
Je kunt beter 4 hele goede spelers hebben, dan een goed team zonder uitblinkers
2 0
Babangida83
Maar je kunt de middelmatige spelers wel nog vervangen door wat beter gescoute jeugd uit Nederland en het buitenland. En wie weet zitten er nog wat laatbloeiers tussen zoals Mazraoui ook was.
1 0
Mikes
Nahja dat schijnt met die lichtinf niet zo makkelijk te zijn. 2 jongens mochten vorig seizoen al weg, maar omdat er geen vervangers gevonden werden mochten ze uiteindelijk nog een jaar blijven (dit jaar worden ze wel weggestuurd) er vertrekken sws 3 aanvallers uit O16 dus zal wel iets bijkomen.
0 0
Mikes
100% mee eens. Je leidt voor de individu op en niet voor een team.
0 0
KevinDurant
Hoe snel voordat Unuvar naar Jong Ajax gaat?
1 -1
NouriVandeBeek
Misschien volgend seizoen na de winterstop debuteren, misschien ook niet. Niks overhaasten. Eerst nog even lekker aan de weg timmeren bij de O19. Hij is goed op weg en al 2 lichtingen doorgeschoven.
4 0
AjaxPassion
3 lichtingen. Maar hij kan voor de winterstop best eens zijn debuut gaan maken. Gravenberch debuteerde zelfs al in het 2e duel voor jong na de zomerstop.
2 0
koenos1
Hij is 15..
1 0
NouriVandeBeek
Hillen en Rasmussen zullen denk ik niet de enige versterkingen zijn voor Ajax O17. Uit het O16 team gaat bijna niks komen.
1 0
Tijndw
Hillen is nog niet officieel toch?
0 0
Bky
Ajax 019 mistte heel even de absolute wil om te winnen toen het 2-2 werd, maar de wil kwam toch weer terug. Geweldig gedaan.
1 -2
Ajax95Duivendrecht
O16 0-2 achter.
2 -1
frisooooooo
Op naar Arnhem
3 0
Ajax95Duivendrecht
Beelen laat vandaag weer zien waarom hij tot de grootste talenten van deze lichting behoort. Heerlijke voetballer!
4 -1
trodat4030
Ja jammer dat veel van z’n eindpasses net niet aankwamen of dat men (heel minimaal) buitenspel stond. Vooral in de combinatie was hij weer erg sterk vandaag.
0 0
Ozymandias
Tja, de grootste talenten van zijn lichting (2002) spelen allen niet meer in de o17. Jongens als Beelen, Warmerdam en De Waal zijn vooral toch 'the best of the rest' van hun lichting. Daarmee wil ik niet zeggen dat ze geen toekomst hebben bij Ajax of dat het geen leuke talenten zijn om te zien spelen.
1 0
Ajax95Duivendrecht
Heb je gelijk in, maar van de drie spelers die jij noemt vind ik Beelen wel duidelijk de meest getalenteerde en ook degene met de meeste creativiteit en het meeste voetballend vermogen.
1 0
Ozymandias
Qua type speler ben ik in ieder geval een fan van Beelen. Trouwens vind ik Warmerdam ook over een behoorlijke bak aan voetballend vermogen beschikken. En zoals ik geloof trodat4030 (kan iemand anders zijn geweest, in dat geval mijn excusses) een tijdje geleden al schreef is ook De Waal een stuk behendiger aan de bal dan je op eerste gezicht zou verwachten.
1 0
Ozymandias
Nu er twee wissels in de aanval zijn doorgevoerd staat de o17 met de aanval waarmee ze (volgens mij) de wedstrijd hadden moeten beginnen (ervan uitgaande dat iedereen geheel fit was). Ik vind het jammer dan Vos ervoor kiest om Pynadath en Zamani bijna structureel op de bank te laten beginnen.

EDIT: Leuk voor Rensch dat hij scoort de dag nadat hij zijn eerste contract tekent. Ik kan me voorspellen dat die doelpunt wat extra betekenis voor hem heeft.
2 0
Mikes
Zamani komt net terug van 9 weken geblesseerd te zijn geweest.
3 0
Ozymandias
Ahh, maar zelfs daarvoor begon hij bijna altijd op de bank.
0 0
AJAIXIXIXI
De Waal bij o19?
0 0
Mikes
Nee geblesseerd. Kasanwirjo zit wel bij O19.
1 0
trodat4030
Geschorst*
2 0
wolterx
Ben benieuwd naar selectie van o16 aangezien de o15 vrij heeft. Kan wel eens heel jong elftal gaan worden. Hopelijk is Misehouy weer fit en kan hij debuteren in o16, zat al op de bank keer maar raakte geblesseerd toen.
3 0
Sunstridr
Ik verwacht Brandes, Van Axel Dongen, Sarfo, Chourak en Misehouy/Rijkhof als zij fit zijn.
Hoop ook op Milovanovic en Setford maar ik denk dat die twee niet erbij zijn.
0 0
wolterx
Als ze geen wedstrijd hebben kan Milovanovic best erbij zijn denk ik. Lijkt sterk terug te zijn gekomen van afwezigheid. Ik verwacht Sarfo bij de o17 in de basis.
2 0
Sunstridr
Ik verwacht Sarfo alleen in de basis van o17 als Hoogewerf afwezig voor o17 is, maar ja is wel mogelijk.
0 0
trodat4030
Ik verwacht Hoogewerf gewoon bij o19.

Edit: Niet dus, apart...
0 -2
Ozymandias
Zo vreemd is dat toch niet? Hij moet voor zijn ontwikkeling ook (bijna) hele wedstrijden spelen en bij de o19 zijn er onder andere ook Brobbey, Hansen en Ünüvar die aan spelen toe moeten komen. Ik begrijp dus wel dat nadat Hansen een paar wedstrijden met de o17 heeft meegedaan het nu de beurt is aan Hoogewerf.

P.S.
Ik drukte per ongeluk op het minnetje toen ik op regeer wilde drukken.
2 0
trodat4030
Hm ja, dat is wel zo, maar ik had ook geen rekening gehouden met de schorsing van de Waal. En als ik zo lees had niemand daar rekening mee gehouden. Persoonlijk zie ik Dillon liever in o19. Dus misschien was t ook deels de wens die de vader is van de gedachte ;-)
0 0
Ozymandias
"Dus misschien was t ook deels de wens die de vader is van de gedachte".

Tja, daar betrap ik mijzelf ook regelmatig op (veel te vaak eigenlijk).
0 0
wolterx
Verwacht de Waal, Pinas en Sarfo in de aanval al zie ik liever Pynadath ipv de Waal die dan op het middenveld plekje kan claimen.
1 0
Sampaoli
De Waal heeft niks van een buitenspeler. Vult het opzich verdienstelijk in, maar zoals je zegt hoort Pynadath het vertrouwen te krijgen.
2 0
wolterx
Als dit deel is van het ontwikkelingsplan van De Waal is het alleen maar goed, dan investeren ze in hem. Mocht het zijn dat ze denken dat hij meer rendement uit die positie haalt dan Pynadath dan gaat er iets fout. Al denk ik het eerste.
2 0
FlyingDutchMan
Zouden ze bang zijn dat Pynadath vanwege zijn ouders over een paar jaar toch weer naar het buitenland gaat, waardoor men minder vertrouwen in hem heeft en minder kans krijgt.
0 0
Ozymandias
Dat lijkt me sterk. Hij heeft nu namelijk de leeftijd waarop hij niet per se met zijn ouders mee zou verhuizen. Zeker als ze hem een jeugdcontract geven.
0 0
wolterx
Hij mag geen jeugdcontract tekenen lijkt me. Heeft een Amerikaans en een Indisch paspoort, kan dus vanaf 18 pas tekenen. (Of mis ik iets hier?) Zie hem uiteindelijk best terug naar Amerika gaan, zeker als het gezin de kans krijgt.
1 0
trodat4030
Nee hoor Wolter, die regel geld niet specifiek voor contracten, maar uberhaupt voor uitkomen voor een Europese club als geboren non-EU inwoner. Nu is hij gewoon inwoner van de EU omdat hij en zijn ouders naar NL zijn verhuisd voor een niet-voetbalgerelateerde reden (namelijk voor de maatschappelijke carriere van zijn ouders). Als men het vermoeden had dat de familie Pynadath naar NL was gekomen voor het talent van Josh, had hij sowieso nooit aan mogen sluiten bij Ajax, ook zonder contract niet. Dan had de UEFA zijn inschrijving bij Ajax enkele jaren geleden al geblokkeerd.

Wel of geen contract maakt dus niet uit, alleen de reden voor emigratie naar Nederland. Die is niet voetbal-gerelateerd, dus is zijn inschrijving bij Ajax gewoon goedgekeurd.
0 0
wolterx
Ik ben bekend met het inschrijven maar in mijn hoofd heb je in Nederland een verschil tussen een EU en non-EU contract, waar ook verschil in salaris zit. Een niet EU-speler zou minimaal X moeten verdienen, onder de 21 is dit de helft tenzij hij een Europees paspoort heeft nog. Denk dat ik daarmee in mijn hoofd zat, zou wel direct verklaren waarom ze huiverig zijn met een contract, hij zou dan namelijk direct flink wat verdienen. Herinner met nog die zaak bij het CAS mbt John "Xuxuh" Hilton, die mocht toen niet komen omdat de overstap voetbalgerelateerd was, Pynadath mocht wel komen.
0 0
Ozymandias
Ohhh, ik weet eigenlijk niet hoe dat voor hem werkt. Hebben zijn ouders een 'permanent residency' (mogen ze in de EU blijven zelfs als ze hun baan zouden kwijtraken)? Zo niet dan moet hij waarschijnlijk inderdaad tot zijn achttiende wachten.
0 0
AjaxPassion
Volgens mij moet dat niet uitmaken, hij zal nu ook een visum moeten hebben om te mogen voetballen hier, dus dan zal hij hier ook wel een contract mogen tekenen?
0 0