De Ligt: 'Dat kan ik ook met Ajax bereiken'

BVeenstra, 24-01-2019 om 15:05, 26453 views, ESPN |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Waar zijn maatje Frenkie de Jong een transfer naar FC Barcelona afgerond zag worden, is het niet uitgesloten dat aanvoerder Matthijs de Ligt ook volgend seizoen nog Ajacied is. De verdediger staat in de belangstelling van veel Europese topclubs, maar naar eigen zeggen kan hij ook bij Ajax heel veel mooie dingen bereiken.

'Of ik de geruchten vervelend vind? Nee. Verveeld? Ja, dat wel een beetje', zegt De Ligt in gesprek met ESPN. 'Maar het maakt mij niet uit als er een artikel verschijnt waarin staat waar ik heen ga of naar welke club ik zou moeten. Iedereen zegt er wel iets over. De kranten moeten gevuld worden, want het moet wel interessant blijven', zegt hij met een knipoog.

De Ligt speelt op dit moment bij Ajax en dat lijkt hij absoluut geen straf te vinden. 'Deze plek betekent heel veel voor mij. Ik ben hier opgegroeid. Ik kwam hier al als negenjarige. Bij Ajax leer je wedstrijden te winnen, iedere wedstrijd op je best te zijn en dan maakt het niet uit tegen wie je speelt. Het zit in mijn bloed.'

In de tweede seizoenshelft hoopt De Ligt prijzen te pakken met Ajax. Voor het team, maar ook voor de fans van de Amsterdamse club. 'Persoonlijk wil ik zoveel mogelijk grote wedstrijden en goede wedstrijden spelen. En dat kan ik ook bereiken met Ajax', zegt De Ligt, die nu niet bezig is met een vertrek. 'Op een bepaald punt moet je verder kijken en kijken wat het beste is, maar op dit moment denk ik daar niet aan.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bensco
het verschil tussen hem en Frenkie is dat de Ligt de hele eredivisie allang ontgroeid is en Frenkie nog niet. Alleen wil Frenkie zo snel mogelijk hogerop en Mathijs blijft net zo lief bij de club. Dat is waarom Cruijff zo gelooft in eigen jeugd. Hun brengen net dat beetje extra vuur wat je met geld niet kan kopen.
3 -2
onderhetmaaiveld
Matthijs kwam er dus ook al als 9 jarige. Frenkie natuurlijk niet. Is een aardig verschil. Maar om nou te zeggen dat Frenkie zo snel mogelijk hogerop wil, vind ik erg goedkoop.
Barca's aanbod was niet te weigeren voor Frenkie. Zo simpel is het. Frenkie is een zeer verstandige jongen, die zeker niet voor het geld gekozen heeft.
2 0
Van Reenen
Laten we hopen dat Matthijs nog een jaar blijft. Dan kan Barça effe doorsparen om 90M euro te betalen voor Matthijs.
2 0
KVF
Hoop dat die nog 1 seizoen blijft en dan voor een flinke som geld naar Liverpool gaat en origi naar ons:)
1 0
Ronaldinho020
Qua niveau al klaar voor de stap, enige wat nog een breekpunt kan zijn is het mentale. En dan bedoel ik op je 19e ver van huis in het buitenland, weg van je ouders en vrienden. Dat gaat meestal wel goed als alles lekker loopt, maar wat als het even tegen zit?
0 0
dezengene
Bij De Jong heb ik nog wel enige twijfel of hij er direct staat bij Barcelona, maar deze jongen kan je in ieder elftal neerzetten. En hij is nog zo jong. Wat een talent.
1 0
Mario65
Zo nuchter en volwassen zoals hij reageert voor een jongen van zijn leeftijd.
Een prima gast zeg en een echte aanvoerder
Blijf vooral nog een extra jaartje.
5 0
blessure
Een echte aanvoerder, had Zondagmiddag, na de rust, zijn elftal compacter laten spelen en zo naar 1-4 , 1-5 gecounterd.
Maar nee, iedereen rende naar voren en we weten hoe dat afgelopen is.
0 -2
Mario65
Jij vergeet blijkbaar dat hij ook nog eens erg jong is en dan loert er altijd wel eens een "OFFDAY"
Perfectie bestaat niet..
Azijnpisser !
0 0
Redrum
Mooie woorden, maar dan snap ik nog steeds niet waarom hij die deegbal ingehuurd heeft. Want als er één iemand niet van plan is hem nog een jaar bij Ajax te laten blijven dan is het minkukel rioolrat wel.
7 0
afcas
hij vertrouwde blijkbaar niet dat hulshoff kon onderhandelen met topclubs. alleen waar die deegbal voor velen deuren weet te openen, sluit hij ze juist voor matthijs...
0 0
Schip
Behalve als hij een bak geld meer kan verdienen, wanneer een transfer een jaar later plaatsvindt.
2 0
Joseph
Zou ontzettend mooi zijn als hij nog een jaar zou blijven, maar de Ligt is in zijn ontwikkeling verder dan Frenkie, is golden boy geworden en begeerd door elke topclub.
Ik zie het niet gebeuren, Frenkie was logischer geweest om nog ren jaar te blijven, die kan nog veel leren.
0 -1
Hagmag
Voeg de daad dan bij het woord en zeg:
Ik blijf nog één seizoen.
6 0
AFCAjax
Dat is niet de daad bij het woord voegen, dat is het woord geven.
5 0
Starkoo
Volgend jaar een centrale verdediging met Vertongen en de Ligt waarom niet!
1 -2
KingJames23
Gaat de ligt naar de spurs?
1 -1
jtsmit
En wat doen we dan met Magallan?
1 -1
RaynoFischer
Het zou mooi zijn en misschien ook wel het beste zijn om nog een jaar erbij te plakken :)
Het 2de seizoen als aanvoerder, misschien nog een EK erna.
En dan is hij nog steeds pas 21 ;)
3 0
PeterVKV
Een echte Ajacied, terwijl Frenkie uit een Feyenoord familie komt. Toch een verschil. Ook Donny is een echte Ajacied. Toch denk ik dat de Ligt vertrekt. Te goed. Donny zal wel blijven.
1 -3
RaynoFischer
Maakt niet zoveel uit toch...
Volgens mij kwam Bergkamp ook uit een Feyenoord familie
Het broertje van Davy Klaasseen is een Feyenoorder

Maar Matthijs is idd een echte Ajacied en hij loopt hier al bijna zijn hele leven rond ;), al denk ik als Barca net zo serieus voor hem was als voor Frenkie, hij ook gewoon ja had gezegd..
5 0
PeterVKV
Gaat erom dat zij de hele jeugdopleiding hebben doorlopen. Bergkamp, Klaassen, De Ligt, vd Beek. Frenkie kwam pas op zijn 18e en heeft niet in de jeugd gespeeld. Dat geeft een ander gevoel bij de club. gewoon een feit.
0 0
Shardo
Oppassen!! Raiola instrueert zijn jongens heel goed.
1 0
Joseph
Dit zijn inderdaad bekende teksten, ik geloof ze van de Ligt wel meer dam van een Kluivert, maar inderdaad.
Gelukkig heeft hij nog 2,5 jaar contract.
0 0
Ozymandias
Het zou prachtig zijn als hij alsnog zijn contract tot medio 2022 verlengt en nog een seizoen bij Ajax blijft. Dat hij als voetballer klaar is voor een stap naar het buitenland betekent niet dat hij daar als persoon ook al klaar voor is. Misschien vind hij het wel lekker om nog wat langer in de buurt van zijn vrienden en familie te blijven. Hij is natuurlijk nog altijd pas 19 jaar oud en het is niet alsof hij haast heeft omdat hij anders de kans nooit meer zal krijgen.
4 -2
PJK54
Ik zal het toejuichen maar ben bang dat het geld een te belangrijke rol gaat spelen want Ajax gaat salarissen zoals bij Barca of PSG echt niet betalen.
0 0
Bramzel
Prima ik zou het ook wel mooi vinden als hij nog een seizoen wil blijven, maar we moeten wel opletten dat hij niet gratis de deur uitloopt (het blijft Raiola die zoveel mogelijk zelf geld wil vangen (en laat dat nou mogelijk zijn als je transfervrij weg gaat)). En volgens mij heeft de Ligt nog een contract tot de zomer van 2021 als ik het goed heb gelezen.
0 0
SRajax83
Nou als dat betekent dat hij nog 2,5 seizoen bij Ajax blijft spelen dan mag hij van mij gratis de deur uit lopen. Geld zat!
2 0
GvanderK
Wow dat zou wat zijn
3 0
FollowAjax1
Maak je nou geen illusies joh! De kranten moeten gevuld worden, de fans moeten tevreden gehouden worden. Zo simpel is het, in the end! ;)
2 0
GvanderK
Doe ik ook zeker niet, maar het zou fantastisch zijn als hij een bonus jaar blijft. Met de bedragen die Ajax hedendaags op haar bureau krijgt is het echter niet makkelijk deze af te wijzen en verkopen ze De Ligt waarschijnlijk met een met een grote grijns. Zeker met een zaakwaarnemer als Raiola is het vrijwel kansloos dat hij blijft. Maar sportief gezien zou het geweldig zijn.
0 0