[Update III] De Ligt op tribune tegen AEK

SJvanveen, 19-09-2018 om 17:45, 156152 views, Ajax |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Ajax moet het woensdagavond in het Champions League-duel met AEK Athene doen zonder haar aanvoerder Matthijs de Ligt. De verdediger kampt met een lichte knieblessure, zo meldt De Telegraaf

De verwachting is nu dat Frenkie de Jong centraal achterin de plek van De Ligt overneemt. Hierdoor komt er op het middenveld een plekje vrij voor Carel Eiting. 'Hetgeen een nieuwe mokerslag zou betekenen voor Donny van de Beek.'

De Ligt liep de blessure op tijdens de afsluitende training van dinsdag. Vlak daarvoor sprak hij tijdens de persconferentie nog vol verwachting over de Champions League. Het duel met PSV van aankomende zondag lijkt wel haalbaar voor de verdediger. De wedstrijd tussen Ajax en AEK Athene begint woensdagavond om 18.55 uur en is eveneens te volgen in ons livetopic.

Update - 13.15 uur (19 september 2018) - De Ligt wel in wedstrijdselectie van Ajax

Ajax heeft Matthijs de Ligt 'gewoon' opgenomen in de wedstrijdselectie voor het duel met AEK Athene in de Champions League. De Telegraaf en ook Voetbal International maken melding van een knieblessure bij de verdediger, maar Ajax houdt zich (vooralsnog) stil. In totaal bevat de selectie twintig spelers, waardoor er nog twee spelers moeten afvallen voor de definitieve wedstrijdselectie. Het kan daarom zijn dat De Ligt alsnog afvalt.

Update II - 14.50 uur (19 september 2018) - 'Desnoods medicatie voor De Ligt'

NOS-journalist Jitse Bos, die namens de publieke omroep Ajax volgt, meldt dat Matthijs de Ligt niet bij de selectie zou zitten als hij absoluut niet kan spelen. 'De Amsterdamse club doet er alles aan om hem nog fit te krijgen, desnoods met medicatie', stelt de verslaggever via Twitter.

Update III - 17.45 uur (19 september 2018) - 'De Ligt op tribune tegen AEK' 

Matthijs de Ligt ontbreekt woensdagavond definitief in het Champions League-treffen met AEK Athene. De Ajax-aanvoerder liep op de afsluitende training een knieblessure op en is hierdoor niet van de partij. Of hij zondag tegen PSV kan aantreden, is nog ongewis. 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Fieldman
Hopelijk is hij er tegen PSV, tegen AEK moet je ook kunnen winnen als je een of twee sterkhouders mist. PSV uit wordt wel lastig zonder pure CV als De Ligt. Met Frenkie en Blind kan die wedstrijd echt niet.
Waarom kan Schuurs geen stand-in zijn? Rechtsbenig, kopkracht, past mooi naast Blind.
2 0
Jaridebeste
Een liesblessure. Hopelijk een hele lichte want anders kan dat wel eens een poosje gaan duren. Heel wat anders dan een lichte knieblessure. Echt balen.
1 -2
JPM
Knie. Geen lies gelukkig.
1 0
Dexy
Blessures aan de lies zijn inderdaad meestal een stuk ingrijpender en langduriger. Knie is daarentegen meestal maar van korte duur. Hopelijk dit keer ook, zodat hij zondag weer helemaal fit is.
0 0
Dexy
Ik zie nu dat de tekst hier in de laatste update van het ene op het andere moment gewijzigd is en er 'knieblessure' staat. Mag aannemen dat dit dan klopt.
0 -1
JohanCruijffAFCA
Maar, maar geen probleem. Met Wober wordt de kans op een overwinning alleen maar groter! Ik heb er vertrouwen in!
2 0
sucre
Wober? Eiting speelt....
0 0
JohanCruijffAFCA
Ik zie het ook nu. Balen.
0 0
4EVERAJAX
zo broos nu (dunne spoeling), belangrijkste defensieve man weg, wat baal ik van dit nieuws
0 0
Duif63
Weet niet wie deze beslissing heeft genomen, hijzelf of Ten Hag maar vindt dit erg slap. Er is altijd maar één wedstrijd belangrijk en dat is de eerstvolgende. Psv kijken we vanaf morgen pas naar.
2 -10
Bky
63 is je IQ?
0 0
sucre
wat een domme post zeg.....
2 0
mvdk
Dus Ajax moet het risico maar lopen dat De Ligt zwaarder geblesseerd raakt? AEK is best wel een schopploeg, dus in dit geval lijkt verder denken mij best wel handig... Ajax moet ook zonder De Ligt kunnen winnen, we zijn toch met 12 man?????????
2 -1
Cello
Er zal toch echt overleg geweest zijn met de medische staf en als spelen het risiko inhoudt dat je de blessure vele malen verergerd dan ben je hem veel langer kwijt, kan je tegen PSV maar ook in de andere CL duels hem kwijt zijn....
0 0
OKP-AFCA
Leg uit?
0 0
AFC34
Tribune zelfs.. Hoop dat zijn blessure meevalt! We hebben hem heel hard nodig!
1 0
ghouleseddik
Geen risico's. Dan klaarstomen voor a.s. zondag. Met Wöber lukt het ook wel straks.
1 -1
Inhartennieren
Die speelt zondag niet.
0 0
Duif63
Spuit erin en spelen. Gebeurde in de tijden van Cruijff, van Basten en Litmanen ook. Dat eeuwige pamperen van tegenwoordig komt mn strot uit.
3 -5
AFCA0492
kun je mij leren om in het lichaam van sporters te kijken? jij bent er blijkbaar heel erg goed in. o ja en die spuitjes hebben bij van basten zeer goed geholpen.
0 0
Duif63
Klopt. Daarom heeft hij nog 5 jaar langer kunnen spelen. Hij was eigenlijk op zn 23e al afgeschreven.
0 0
HZMKK
De Ligt gaat helaas definitief niet spelen, erg jammer want is vrijwel onmisbaar. Zeker in de CL!

Wober ben ik niet zo onder de indruk van, maar er is weinig keus verder.
0 -2
ST
Lekker op de bank houden zodat hij fit wordt voor Pisvee. Wober op de plek van De Ligt.
4 -1
MM1974
Desnoods medicatie! alstublieft geen risico anders is hij straks verder van huis.
4 -1
Radie125
de koude oorlog is begonnen
1 -1
ajax_janneman
Wanneer wordt er bekend gemaakt wie de laatste twee afvallers zijn? Mag toch hopen dat je geen onnodig risico neemt en met de gezondheid van een jongen gaat spelen
2 -1
S_020
Gewoon Frenkie opstellen naast Blind en Donny op 't middenveld. Geen risico's nemen met de Ligt. We spelen thuis en die Grieken staan niet bekend om aanvallend voetbal. Erop en eroverheen!
1 -1
Ajaxvooraltijd
Twee voetballende verdedigers lijkt me niet erg handig, maar ik pretendeer er ook niet bijster veel verstand van te hebben voor de rest.
0 0
markk
Aan de reacties te lezen zie ik dat jullie nooit prof voetballers zullen worden. Als prof wil je gewoon altijd met de best mogelijke formatie spelen, aangezien die ook op elkaar ingespeeld zijn. Ik denk dat vele hier AEK onderschatten en dat Ajax echt een hele goede wedstrijd moet winnen om winst te forceren. Als je deze wedstrijd niet wint dan kan je wel ophouden het is dus super belangrijk om deze wedstrijd te winnen en alles op alles zetten om dat te bewerkstelligen. Die wedstrijd van het weekend zien wij over een paar dagen wel. Ik zou zeggen als het een beetje kan starten met De Ligt en proberen een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Mocht het niet lukken, kunnen altijd nog Wober en Eiting ingezet worden.
2 -6
trainerdv
Dat is allemaal waar, maar als iemand teveel pijn heeft om (goed ) te spelen, of risico loopt op een zwaardere blessure, kan je hem misschien beter buiten de basis laten: Ook in het belang van de wedstrijd zelf. De trainer maakt uiteindelijk die keuze. Het kan prima zijn dat de Ligt zelf zegt dat het wel gaat (dat zeggen spelers vaker wel dan niet), maar dat voor het grotere geheel het de trainer toch beter lijkt om hem niet te laten starten. Zo gek vind ik de reacties niet.
1 -1
pieke
Mazaraoui -- Blind -- Wöber --- Nico.

Moet toch ook kunnen.
6 -1
echtgras
Wöber was geweldig vorig jaar voor zijn blessure. Daarna nog niet goed en om hem dan vandaag voor de leeuwen te gooien lijkt me niet handig. Frenkie kan daar in nood spelen dus zou ik ook daar liever voor kiezen. En vaak genoeg kan Eiting zich laten zakken zodat Frenkie kan indribbelen
0 0
MankeNelis
Of Blind en Frenkie centraal en Donny op 6
0 0
Wesl
De media rook even een stortvloed aan clicks. Dat De Ligt straks gewoon aan de basis staat boeit ze geen fuck.
4 0
hallo1
Zondag is belangrijker.

AEK is ook zonder De Ligt thuis te pakken. Als het echter een lichte blessure is en zondag ook niet in gevaar komt, dan gewoon spelen met een spuitje.
1 -1
Jaridebeste
Vanavond is heel belangrijk. Echter, niet ten koste van alles laten spelen. Sowieso niet maar ook niet met het oog op zondag.
1 0
DS
Als hij echt niet kan spelen Frenkie op zijn plek en Donny erbij op het middenveld en volgas, die grieken 90minuten lang opjagen.
Een boks wedstrijd zonder dekking zoals Bosz het zo mooi noemde na Lyon thuis.
1 0
Afc22
Frenkie en Blind samen in het centrum is wel wat riskant. Het zijn allebei geen echte verdigers zoals de Ligt dat is. Maar tegen AEK zou het moeten kunnen.
0 0
CruyffFootball
Volgens mij loopt centrale verdediger Wober er rond die 7,5 miljoen heeft gekost. Misschien zou hij opgesteld kunnen worden in het centrum naast Blind?
13 -2
echtgras
Wat die heeft gekost is niet interessant. Of moeten Cassierra, Orejuela en Kristensen ook spelen ipv de andere?

Maar Wöber was geweldig voor zn blessure vorig jaar, maar daarna heeft hij gewoon niet goed gespeeld. Ik hoop dat hij weer terug komt maar ik zou het in zo een belangrijke wedstrijd niet aandurven.
1 0
Tinus
Kiev uit was ook een belangrijke wedstrijd. Daar speelde wober een prima wedstrijd. In het centrum is anders dan linksback, maar wober is een vrij stevige jongen en een prima kopper. Dat kunnen we denk ik wel gebruiken vanavond. Bovendien speelt hij naast de ervaren blind, dus dat is ook wat anders dan vorig seizoen naast de toen nog onervaren Matthijs.
1 0
PeterVKV
2 linkspoten
0 -3
CruyffFootball
Er staan over het algemeen zovaak 2 rechtspoten centraal achterin.
Maar wanneer het om 2 linksbenige spelers gaat wordt het vreemd gevonden.
4 0
AlexIbarra
Eiting lijkt me als pure controleur meer van waarde dan Donny.

Toch denk ik dat er met Schöne en Eiting weinig ruimte op het middenveld zal komen voor Frenkie en Blind. Als het centrum niet in kan schuiven hoef je Frenkie daar ook niet neer te zetten en kun je voor een echte verdediger kiezen.

Kies je wel voor Frenkie centraal dan kun je op het middenveld met Schöne en vdBeek spelen. Slechts 1 controleur met Schöne, Frenkie kan dan makkelijker inschuiven, en Donny kan diepte creeren. Alleen ben je defensief een stuk kwetsbaarder.

Ik ben benieuwd..
0 0
ajaxinho
Blind moet als tweebenige speler gewoon op rechts kunnen spelen.

Wöber moet je ook voor de leeuwen gooien.
1 -2
Budapest
Het verrotte is eigenlijk dat De Ligt onze enige (veld)speler is die niet echt een geschikte back up heeft. Wober is LCV zonder ervaring op rechts, Schuurs is nog niet ver genoeg, Frenkie naast Daley is niet genoeg duelkracht als centraal verdedigingskoppel. Eventueel Veltman, niet ideaal maar bovendien nog lang geblesseerd. De Ligt is dus een beetje onmisbaar...
0 0
Mazraoui
Schuurs kan het daar wel eens heel goed gaan doen
2 -1
MrPink
Gewoon op de bank, zondag knallen.
5 0
jaripettersson
Gewoon Schuurs erin en Frenkie op zn plek laten. Zal toch wel gewend zijn aan zijn ajax shirt nu?
1 -3
Leprechaun
Vanavond zouden we De Ligt eventueel kunnen missen. Zondag niet.
6 -1
de_pitbull
ruik ik onderschatting?
2 -1
MelleAfca
Op de bank laten beginnen en alleen brengen als blijkt dat die spits elk kopduel wint en ons daarmee in de problemen brengt.
Dalijk ben je hem 3 maanden kwijt.
1 0
trainerdv
In principe alleen topfitte spelers laten starten. Liever dat hij zondag en de andere 5 CL wedstrijden 100% is, dan dat hij nu halfbakken speelt en misschien zwaarder geblesseerd raakt.
1 0
Bobbaasje
medicatie geven en spelen vanavond.
3 -1
Redrum
Ik zou geen risico's gaan nemen met het oog op zondag. Het zou weer heel typisch zijn als hij vanavond wel mee kan doen en dan zondag niet kan spelen.
1 0
de_pitbull
Tsja, wat is er belangrijker?
0 0
CL=5
Zijn gezondheid.
1 0
RaynoFischer
Aub niet te gek doen, je hebt er niks aan als je hem straks weken/maanden mist terwijl je het had kunnen voorkomen....
Niet ideaal maar liever vandaag niet en dat hij er tegen PSV dan wel bij is...
0 -1
Minsc
De Jong als cv kan natuurlijk alleen als hij met De Ligt speelt, niet met Blind. Als De LIgt niet kan spelen is Wöber de enige oplossing, of is die geblesseerd?
0 0
Labrador
Ja en dan wordt het erger en zijn we hem langer kwijt. Doe maar niet
0 0
AJAIXIXIXI
Met de jong centraal moet het tegen Athene gewoon lukken, maak me meer zorgen of Matthijs er zondag wel staat tegen die andere De Jong.
1 0
didierajax020
"Desnoods met medicatie".. Is dat wel verstandig?
0 0
Persian07
Op al jazeera tv geven ze overigens aan dat de Lugt gewoon start....
1 -1
MarkGroothuis
Is dat een nieuwe speler?
0 0
jaripettersson
Hans de Lugt.
0 0
kade88
Die zullen het wel weten.
1 -1
hallo1
Hebben niet echt alternatief.

Dan moet je inderdaad met De Jong gaan spelen. De Jong en Blind is verre van ideaal in het centrum van de verdediging. Ik verwacht overigens dat AEK alsnog geen probleem is. We zullen denk ik net als in de competitie 70 procent van de tijd de bal hebben.
1 0
Joodhannus73
Daarom had ik ook Magalian gehaald... Precies hiervoor! Bovendien vind ik Blind meer een controlerende middenvelder dan een verdediger die centraal achterin moet staan. In de winterstop alsnog zaken doen met Boca!
2 0
gi0vanni
Magellan was niet meer te koop dus die had je niet gehaald. Zou rond de 16 een goede verdediger moeten zijn alleen ook vrij traag. En hij zou ook nooit inschuiven. En dan had je Blind wel kunnen vergeten.
2 -1
Bky
Magallan haha. Dat is zo'n simpele sloper. Juist met zulke spelers ga je het niet redden in de CL.
4 -5
WouterBerg83
Ik lag me scheel als de Ligt vanavond gewoon aan de aftrap verschijnt. Staan de Telegraaf en VI mooi even in hun hemd.
1 -1
Babayaka
Ik lag wij laggen wij hebben gelagdt.
Ik lig wij liggen wij hebben gelegen.
Ik lach wij lachen wij hebben gelachen.
Ik leg neer wij leggen de lepel neer, wij hebben die gozer neer gelegd.

De bovenste kende ik nog niet.
Maar ja tot zover de taal, ik kan er zelf ook niet veel van.
0 0
Bjorn
Spelletje van Ten Hag om wat onzekerheid te zaaien?
0 -1
ajacied pp
100 maal liever V de beek dan Eiting, heeft veel meer ervaring!!
4 -1
RedFeather
Eiting is meer van de pass.
Maar heeft zo machtig veel tijd nodig.
Denk dat hij er vanavond mee wegkomt.
0 0
Labrador
Ik heb het idee dat Donny een hogere factor heeft dan eiting.
1 0
RedFeather
Een hogere factor?
0 0
koetje
Ja factor 50
0 0
Labrador
Gunfactor
0 0
AJAIXIXIXI
Wie zou er eigenlijk aanvoerder zijn?
1 0
Amsterdamsetrots
Weet dat het niet gaat gebeuren maar zou persoonlijk Ziyech als aanvoerder wel mooi vinden. Die jongen gaat altijd voorop in de strijd.
0 0
AFCA-B93
Schone?
0 0
Salamis
of Huntelaar of Tadic.
0 -1
AFCA-B93
Als je Donny opstelt als controleur is het geen controleur, hij gaat namelijk te vaak diep daarvoor. Als je dan een tegenaanval krijgt staat je organisatie meteen niet meer zo sterk als met Frenkie daar. Ik denk ook dat Eiting meer gevoel heeft voor een key pass dan Donny dat heeft. Snap het opstellen van Eiting dan ook wel
3 0
MvB
Volgens insiders zou het om een afleidingsmanoeuvre gaan en is De Ligt dus niet geblesseerd.
5 0
RedFeather
Wow twee members die je dus echt alles kan wijsmaken
0 -2
Bky
Hou je mond dan gewoon. Alles een beetje naar buiten brengen, dan is het geen afleidingsmanoeuvre meer.

Als we verliezen met de Ligt is het jouw schuld nu.
5 -4
Nijmegenaar
Bron?
1 -1
Tomajax1990
Heb hem er liever zondag bij dan vandaag. Maar eigenlijk wel matig dat we buiten schuurs geen rechtsbenige CV hebben, die kan invallen.
4 0
Ozymandias
Dan komt omdat Veltman geblesseerd is.
0 0
gras
Vetltman en Blind zijn op geen enkele manier complementair. Het is de een of de ander.
3 0
insectenverdelg
vallen nog 2 uit de selectie. En Perr is niet voor niets toegevoegd lijkt me.
1 0
ditisdebeslissing
ik ben er om 17.00 ik wil de entrada niet missen..aek gaat eraan..
2 -4
Ruff Rhythim
slechte beslissing....
0 0
Redrum
Als je de entrada wil meemaken dan moet je denk ik nog een maandje of twee wachten totdat we thuis tegen Bayern spelen.
0 0
AFCA-B93
Volgens mij is een entrada meer uitzondering dan regel bij dit soort potjes.
0 0
JannickAFCA
Welke entrada haha?
0 0
ajaxrosenberg
Als de Ligt niet mee kan doen, stel je toch gewoon Wober op? Blind en De Jong zijn beide geen echte verdedigers, bovendien heeft de Jong net zijn plekje gevonden op het middenveld. Dat gehussel...
2 0
Ruff Rhythim
Lijkt op een Ligte blessure....(zo, met deze inkopper staan we alvast 1-0 voor...)
1 -1
Toon meer reacties