VD Beek over vertrek: 'Uit verband gerukt'

TZwagerman, 11-08-2018 om 23:35, 20781 views, AT5 |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Donny van de Beek vindt dat zijn uitspraken na afloop van het duel met Standard Luik uit zijn verband zijn gerukt. De middenvelder gaf aan al zijn opties open te houden en een vertrek dus niet uit te sluiten, maar zijn uitspraken zijn volgens het jeugdexponent overdreven.

'Tuurlijk is dat uit zijn verband gerukt. Ik zal het gewoon, net als iedereen, zelf moeten laten zien en dat ga ik ook doen. De trainer kijkt van wedstrijd tot wedstrijd, dus we zullen zien', zo zei de middenvelder na afloop van Ajax - Heracles tegen AT5.

Een mogelijke reden voor de reservebeurten van Van de Beek zou zijn dat Erik ten Hag hem alleen als aanvallende middenvelder ziet. De hoofdtrainer gaf echter aan dat dit onzin is en dat Van de Beek op alle middenveldposities uit de voeten kan. Tegen Heracles stond de rechtspoot weer in de basis, maar wist hij tot zijn eigen frustratie niet zijn gewenste niveau te halen.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OuweDibbes
Ik heb Donny altijd hoog zitten maar gisteren kapot geërgerd. Zeker na zulke uitspraken, laat het zien dan. En hoop ook snel dat er een club meldt voor Ziyech. Het hele middenveld is uit evenwicht en Ziyech loopt te lang met een bal.
1 0
stefanzob
Ziyech was wat mij betreft met De Ligt het enige lichtpuntje.
Hij was de enige die voor gevaar zorgde.
1 0
ambtenaar
Had je misschien gelijk moeten reageren.
Niet na een dramatisch slechte wedstrijd tegen Heracles.
1 0
PeterDeAjacied
Vd Beek zou ook in de basis moeten. Op het middenveld moet 1 passer, 1 loper en 1 stofzuiger. Donny is de enige loper die we hebben, tegen Heracles speelden we met Eiting en Ziyech, allebei passers. Blind moet er gewoon bij, samen met Donny en Ziyech. Kan Frenkie achterin naast de Ligt en Tadic linksbuiten. Als je Frenkie, Eiting en Ziyech op het middenveld zet, speel je met 3 passers, loopt er niemand diep en heb je geen enkel verdedigend slot op de deur.
1 0
iammike
Ik vind een middenveld met Ziyech (creativiteit), Donny (loper zonder bal) en Blind (controleur) ook veel geschikter. Ook heb ik het idee dat wanneer Frenkie naast De Ligt speelt veel meer ruimte krijgt. En op de buitenkanten Tadic (passeer actie) en Neres (diepgang zonder bal) is wat we nodig hebben km her team in balans te krijgen. Mazraoui of kristensen is voor mij het enige twijfelgeval en in de spits zou ik altijd voor Dolberg kiezen zodra hij fit is.
0 0
amstardammer020
Gevalletje Veltman, leuke speler voor degradatie kandidaten of net erboven in de grote competities, maar niet een speler waar Ajax potten mee zal breken. Zal na Ajax waarschijnlijk ook nooit meer voor de prijzen meedoen, dus wat minder praatjes en meer waardering voor de club is niet teveel gevraagd. Kan ten Hag wel begrijpen waarom hij er niet instaat, met Ziyech, F. de Jong en dan dit ventje heb je een uiterst zwak fysiek middenveld, geen duelkracht geen lengte en al helemaal geen killerinstinct. Zie liever dat er echte verdedigers en verdedigende middenvelders bijkomen dan een goedevoetballer (in potentie) die op bepalende posities lekker frivool willen voetballen ipv de bal veroveren en tikkie breed afspelen
0 -2
b.hulshof
Donny verstoppertje v.d. Beek is niet de middenvelder die ajax sterker maakt. Ajax heeft een middenvelder als Klaassen nodig, iemand die loopacties maakt, diepgang heeft, kansen benut en een winnaarsmentaliteit heeft. Donny kreeg gisteren een kans na zijn reserve beurten en dacht dat voetballen % voldoende was.
1 -2
diamanti
Grappig dat je Klaassen noemt. Heb je die weleens buiten de 16 aan de bal gezien? Over verstoppertje gesproken
2 0
Trainer21
Verkoop die gasten gelijk allemaal, onder ten hag zakt de marktwaarde 10 miljoen per wedstrijd.
1 -3
Ajaxtrouw
eigenlijk is onze euforie over Ajax onlogisch en het slechte resultaat van gisteren heel logisch. PSV heeft een team met spelers die graag willen blijven. Wij hebben alleen maar ego's waarvan er zeker vijf liever weg willen. Denk je nu echt dat Neres tot het uiterste gaat als hij eigenlijk weg wil? Dan willen we hem zeker niet laten gaan.
0 -4
Wereld
Neres wordt hoogstpersoonlijk door Ten Hag onschadelijk gemaakt door hem te misbruiken op links. En dat terwijl de tandem Tadic-Ziyech op links tegen Graz prima liep (weliswaar een paar minuten met een voorsprong)
0 0
Bky
Neres heeft juist gezegd dat hij wil blijven. Waar haal je deze onzin vandaan joh?
2 0
Mokum31
Misschien moeten ze eens leren geen rare dingen te roepen in interviews. Dat scheelt al een hoop
1 0
Red Devil
Beelden liegen niet.
1 0
Willem410
Pfff dit is even waker worden met een kater en niet eens gezopen.
0 0
Dennis1964
Ik ook maar wel gezopen haha
0 0
ajaxxcied4life
De wedstrijden tegen SG waren aardig. Normaliter bouw je daar dan op voort en zou het nog beter moeten worden. Het tegenovergestelde gebeurt. Kortom, deze trainer krijgt bijna het onmogelijke voor elkaar. Ten Hag moet echt gaan presteren nu. Ik denk dat hij zijn spelers volstopt met opdrachten en onduidelijk is in de communicatie. Spelers lijken gewoon niet te weten wat ze moeten doen. Het drukzetten loopt voor geen meter, het veld is veel te lang etc. Dat zijn gewoon tactische zaken die je vooraf gewoon afspreekt. Raar dat Ten Hag dat kennelijk niet kan overbrengen.
1 -2
Dennis1964
En niet ziet
0 0
MSwertz92
Je liep na 1 wedstrijd al te piepen Donny. En gister heb je exht laten zien dat je in de basis hoort. Niet dus.
7 -5
Afca85meer
Inderdaad. Donny moet zijn grote mond voor zich houden en gewoon presteren.
5 -4
Dennis1964
Was niet slim van Donny en gisteren was hij ook niet goed. Maar handen af van Donny. Kind van de club en groot talent.
3 -2
marco1972mb
Kind van de club of niet,hij zal beter moeten presteren en anders gewoon op de bank
2 -1
ajaxxcied4life
Die kans die mistte was ook typerend. Liep wat ongeïnteresseerd, inspiratieloos over dat veld te waggelen alsof hij de vedette zelve is. Wat heb ik mij mateloos geïrriteerd aan zijn inzet.
3 -4
iammike
Met Ten Hag kan je nog voor 100 miljoen spelers halen.. het wordt gewoon niks. Hij is tactisch een onbenul en deze spelersgroep is mentaal heel zwak.
4 -2
HilversumNoord
Zeik niet. Gewoon voetballen!
3 0
Lagasj
Van de Beek wordt kapot gemaakt door het domme systeem zijn coach.
8 -5
HilversumNoord
Iedereen wordt kapot gemaakt door Ten Hag
5 -4
Tomajax1990
Welk systeem? Heb de wedstrijd nog eens terug gekeken, het is echt qua systeem belachelijk. 2e helft zie je heel duidelijk dat iedereen er voor gaat maar geen idee heeft, Ziyech frommelt zich er een paar keer doorheen maar deed ook maar wat. Er zat totaal geen lijn in het spel
7 -2
Hans Kraay Jr.
Dat je zo’n wedstrijd nog een terug kijkt, kosten mij al enige moeite om hem 1x volledig uit te kijken.
4 0
Bjorn
Altijd basis. Zo nuttig in de kleine dingen. Voetje ertussen, diepgang.. grote nadeel van Donny is zijn afronden. Hij blijft nooit koel.
4 0
charis
Ten Hag tactisch zwak en een groot deel van de selectie mentaal slap.
Is gewoon dweilen met de kraan open bij onze club wat betreft deze problemen.
8 -2
14Abdelhak14
Wat een negativiteit over Donny de laatste weken op AS zeg. Is gewoon een rasajacied die een heel lastig jaar achter de rug heeft. Ondanks dat volgens mij 11 goals gemaakt waaronder belangrijke goals in de vcl net na het ongeluk met appie. Mentaal dus echt wel uit het juiste hout gesneden.
Daarnaast gewoon een goede speler en een type dat we verder niet in de selectie hebben. Laten we dit soort jongens nou maar koesteren ookal spelen ze iets minder of laten ze hun onvrede over een plek op de bank iets te nadrukkelijk blijken (overigens wel terecht want hij is drie klassen beter dan Schone) Iets meer respect en langetermijn geheugen zou op zn plek zijn tegenover Donny. In dit interview ook gwn weer reeele teksten.
9 -4
Dennis1964
Helemaal mee eens
2 0
BlancoKanu
Ik ben het niet met je eens. Persoonlijk vind ik Donny een mindere versie van Siem (in zijn eerste periode) en Klaassen. Eens met dat hij een moeilijke periode heeft vanaf de periode Nouri, maar voor die tijd vond ik hem ook niet zo bijzonder. Hij mist net dat beetje extra. Ik kan helaas niet zeggen wat dat nu exact is, waarschijnlijk voetbal intelligentie, hoewel dat er af en toe ook weer wel in zit. Zijn mentaliteit is redelijk, maar ligt soms wel een beetje te slapen waardoor hij net te laat komt. Al met al is hij het net niet. Misschien kan hij het wel, maar dan moet die stap dit jaar wel komen. En zoals hij gisteren speelde, zie ik in hem nog niet de meerwaarde tov Schone. Het enige waarin hij beter is, is in het wegdraaien bij of met zijn tegenstander.
Ook vraag ik mij af indien hij een twents accent had gehad en hij in Enschede was gebeuren ook zo goed was volgens een aantal?
0 -2
MarcelvanTol
Ik ben al ruim een half jaar klaar met van de Beek. Loopt al veel te lang in een halfslagtig tempo te voetballen met een kop alsof voetballen de grootste straf op aarde is. Flikker op en laat het gewoon een keer zien wat je kan dan valt er ook niks uit z’n verband te rukken. En da Sjaak Swart die hem
nog openlijk steunt ook. Met dit spel kan je buitenland wel op je buik schrijven.
7 -10
KlasseLasse
enige die zijn niveau haalde vandaag was ziyech speel een hele goede pot en had de wil om te winnen! ik vond donny echt zwaar dramatisch vandaag verkeerde pases alles!
maja wat is er nou mooier dan gelijk in het seizoen achter de feiten aan te lopen!
met deze instelling krijgen we echt billenkoek dinsdag
10 -6
Cello
Vond Ziyech anders weer te vaak goede met zeer matige momenten afwisselen. En ook regelmatig actie's ondernemen die al bijna gedoemd waren te mislukken. Tsjah en dan lukt er ook heus wel wat en dan is het mooi en schitterend......maar kwa effectiviteit?. Nou nee, niet echt!. Maar hij was niet de enige daarin. Ook Tadic, ook Neres gingen dingen aan waarvan je al bijna zag aankomen dat het gedoemd was te mislukken.
Simpel spelen was vandaag echt, zo leek het, te moeilijk.

En dat simpel spelen vaak effectief is blijkt wel regelamatig als je kijkt naar onze tegenstanders. Die houden het doorgaans simpel en weten dan ook nog eens te scoren en af en toe een resultaat te boeken.

Het lijkt wel hoe beter het spelersmateriaal des te moeilijker het wordt om het simpel te houden.
3 0
Dennis1964
Voetbal is simpel, maar simpel voetballen is moeilijk.
0 0
Bky
Donny kun je net zo goed op de bank zetten als ie naast Ziyech moet spelen, dat wordt meer en meer duidelijk. Daar is het geen speler voor. Krijg je een verkapte Davy Klaassen terwijl daar helemaal zijn kracht niet ligt.
4 0
Onpartijdig
Dat zijn al betere teksten.

Ik ben denk ik de enige op deze site die denkt dat het verdaag niet schortte aan winnaarsmentaliteit bij Ajax. Zo zag ik Ziyech bijvoorbeeld het halve veld overlopen om de linksvoor van Heracles aan te pakken.

Het probleem is meer dat Ziyech helemaal niet die 50m moet lopen om de bal terug af te pakken. De verdediging moet eens niet achteruit lopen wanneer de tegenstanders de bal hebben, als het team het veld eens echt klein maakt tijdens balverlies, en doorheeft dat de eerst 30 sec na balverovering de grootste kans is om een goal te maken, dan kan dit ajax tot grootse dingen in staat zijn. Als de linies zo ver uit elkaar staan als vandaag dan kun je rennen tot je een ons weegt, maar dan is het niet heel moelijk om er onderuit te voetballen.

Ik denk dus niet dat het winnaarsmentaliteit was, meer de angst om vooruit te durven verdedigen. Hopelijk wordt dat er snel ingestampt.
9 0
HilversumNoord
Mee eens maar als 9 anderen verzaken, dan wordt het heel moeilijk. Ziyech en De Ligt begrepen het. De rest liep er bij...als we aan de aanval waren, stond iedereen stil, liep iedereen achter een verdediger of met een tegenstander mee. En dit is allemaal dankzij Ten Hag. De enige die dat kan is Frenkie. Als je die nog kwijt raakt is het helemaal een verloren seizoen...
0 -1
Bramzel
Ik ben het gedeeltelijk met jou eens zeker over Ziyech die sinds lange tijd weer goed meeverdedigd wat hij onder Bosz ook deed. Ik heb alleen wel een kanttekening op jouw verhaal en dat is dat alleen Ziyech en misschien de Ligt op het einde van de wedstrijd de winnaarsmentaliteit hadden.
3 0