VD Beek baalt: 'Met deze rol geen genoegen'

TZwagerman, 08-08-2018 om 00:10, 44614 views, FOX Sports | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Donny van de Beek zat tegen Standard Luik opnieuw op de bank en daar baalt de middenvelder van. Waar hij eerder nog aangaf minimaal een jaar te blijven, geeft hij nu openlijk toe dat de zaken zijn veranderd. Toch toont het jeugdexponent zich strijdvaardig.

'Het is niet dat ik nu stoer ga roepen dat ik weg wil, maar de situatie is wel anders nu,' zo zegt Van de Beek tegenover FOX Sports. Als vanzelfsprekend baalt de middenvelder van zijn huidige reserverol: 'Natuurlijk baal ik daarvan. Ik kan niet anders dan hard werken en voor de volle 100 procent alles geven, maar dat doe ik eigenlijk altijd wel.'

Van de Beek weet zelf ook dat hij tegen Sturm Graz een mindere eerste helft speelde. Toch is dat niet de reden dat de middenvelder nu reserve is: 'In de eerste helft was ik toen slecht. Ik had toen een aanvallende rol, maar volgens de trainer is dat niet de reden dat ik nu even weinig speel. Hij vindt andere spelers beter als controlerende middenvelder.' De aanvallende rol op het middenveld is nu vergeven aan Hakim Ziyech.

Die beslissing heeft Van de Beek te accepteren: 'Dat recht heeft de trainer, maar voor mij is het zuur. Natuurlijk heb ik het daar met mensen over, ook met mijn zaakwaarnemer. Maar dat is logisch. Ik blijf gewoon alles geven, want met deze rol neem ik geen genoegen.'

 

Ohjee...moeten we alsnog vrezen voor een vertrek van @donnyvdbeek 😱👀?! #ajax #vandebeek #transfer #gossip #interview

Een bericht gedeeld door Ajax Showtime (@ajaxshowtimeinsta) op

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Peterv13
twee wedstrijden niet in de basis en dan meteen zulke dingen gaan roepen ??? Het moet toch ook echt niet gekker worden. Donny is ook wel de laatste persoon waar ik dergelijke uitspraken van had verwacht.
0 0
Babayaka
Neemt hij geen genoegen en gaat ie zich bewijzen,
Of wil hij nu weg?
0 -1
AnsB
Donny zegt altijd wat hij denkt en dat vind ik alleen maar prijzenswaardig.
Dat hij uitging van een basisplek is normaal als je daar eerst twee jaar voor klaargestoomd bent, dat vorig jaar hebt waargemaakt en zelfs Oranje hebt behaald. Dus dat zijn aanvankelijke uitgangspositie om dit jaar te blijven aan het wankelen is geraakt, kan ik me best voorstellen.
Dat is iets anders dan persé weg willen.

Dat hij met zijn huidige rol 'geen genoegen neemt' leg ik uit als dat hij ervoor zal vechten om het ongelijk van de trainer te bewijzen. Precies zoals het hoort.
0 0
Freddy Al
In alle eerlijkheid vind ik dat Donny in het interview geen verongelijkte houding heeft, hij geeft ook meermaals aan dat hij zijn uiterste best gaat doen en dat de keuze aan de trainer is.
Ik denk dat Donny simpelweg meer tijd nodig heeft om op zijn top te komen,dat is vervelend maar dan moet een trainer zeker kijken naar andere opties zolang je het nog niet laat zien.
Donny moet er voor zorgen dat er eigenlijk voor een trainer geen andere keus mogelijk is.
0 0
Superman
Echt een jochie uit deze tijd, geen ballen om zich terug te knokken, beetje
lopen zeiken tegen de pers. Kijk eens goed in de spiegel en doe alleen maar je
uiterste best, komt het allemaal weer goed.
Superman(1951)
1 -1
A-west
Wat een slappe eikels hebben we toch in de selectie. Toon ballen man en laat zien dat je in de basis hoort. Hetzelfde geldt voor de Ligt en De Jong. Zorg ervoor dat Ajax champions leaque haalt.
4 -1
ajaxrulesz
in de Cl heeft dit ajax niets te zoeken, ik zeg het alvast. Daarvoor mis je een echt goede spits(type Santini anderlecht) en een mannetjesputjes op het middenveld ala fellaini.
0 -3
EKS
Dan nog zou plaatsing leuk zijn voor de fans en lucratief voor de club.
0 0
ajaxrulesz
Moet je die arrogante verongelijkte blik in ze ogen eens zien van hem alsof het modric himself is die ernaast wordt gezet. Overschatte voetballer!!. Heel het afgelopen seizoen niks laten zien incl. tegen het hele rechterrijtje eredivisie.en nu een hoop noten op zijn zang!! lachwekkend. Ajax moet zich nu niet laten beetnemen en hem er gewoon naasthouden dan maar geen transfersom. laat hem lekker zijn vader pijpen daar heeft hij die arrogante blik waarschijnlijk van georven(vind ie vast niet zo erg aangezien hij hem toch al zo kopieert),
1 -2
RedFeather
Slecht dit zeg, toon eens mentaliteit.
Los daarvan..
We hebben met Frenkie, Donny en Ziyech een mooi middenveld.
Maar opvallend genoeg zijn het geweldige voetballers, maar komen ze niet makkelijk tot scoren.
Frenkie op 6, Donny naast Ziyech ligt wel voor de hand
0 -1
ajaxrulesz
je mist een bikkelaar, mannetjesputter op het middenveld. Daar zit het probleem. een type fellaini die constant afjaagt loopt overal tussenzit etc.
0 -1
Pieter433
Ik lees zo vaak op AS dat Schone "het niet meer kan belopen", echter na wat googelen blijkt het tegendeel waar:

Record aantal Schone kilometers!
"Oplaadpunten voor elektrische auto's worden steeds beter gebruikt. Er is een record aantal schone kilometers geladen."
2 -4
BarAjax
Donny heeft te veel met Nemanja opgetrokken. Lekker knokken voor je plek Donny en als je dat niet op kan brengen ben je niet geschikt topsport te beoefenen en brengt Marc je met alle plezier naar een Jiangsu Suning of Tianjin Teda voor veel te veel geld. En je krijgt daar ook veel te veel betaald. Ideaal toch, Donny? Word je herenigd met broeder Gudelj. Naast hem lopen er daar lopen er meer met jouw mentaliteit. Lijkt me dan een betere omgeving voor jou.
1 0
MickS
Hey Sjakie, geef die snotneus eens een schop onder zn hol dat hij niet moet miepen maar zijn voeten moet laten spreken? Dat hij op de training (en in zijn invalbeurten) moet bewijzen dat hij in de basis thuishoort? Doe es, Sjakie?
2 -1
AlexLitmanen10
Donny hoort gewoon in de basis, maar hij moet rustig wachten op zijn kans.
Hopelijk al tegen Heracles samen met Eiting
0 -2
bremovic
Waarom willen spelers dan meteen vertrekken en niet vechten voor hun plek. dan ben je echt een pussy
2 0
hallo1
Terecht.

Van de Beek moet spelen op die leeftijd en ik vind hem ook beter geschikt dan Schöne. Schöne is een nuttige speler, maar daar is het beste wel van af. Die mist bovendien de dynamiek die Van de Beek wel heeft. Het zou me verbazen als Van de Beek binnenkort niet in de basis komt.
4 -3
Joseph
Geen slimme reactie van hem, is duidelijk ontevreden, maar zou beter begeleid moeten worden.

Wat betreft zijn positie, Schone valt wederom door de mand als het niveau stijgt, werkelijk te gênant voor woorden dat trainers er in blijven trappen bij hem. Hopelijk is Ten Hag inderdaad een goede trainer, dan staat Schone er gewoon naast en heeft Donny zijn plek terug.
3 -1
MarcelvanTol
Als dit je oplossing is Donny dan kan je beter meteen gaan. Beter zou zijn te zeggen ik ga ervoor knokken om mijn plaats terug te krijgen.
Maar dit is zoals het er al ruim een jaar uitziet, het is net aan, geen risico.
Neem een voorbeeld aan Schone, die staat er al 3 seizoenen bij 3 verschillende trainers naast en elke keer krijgt ie het weer voor elkaar.
4 0
X-RaY
Veel te veel mooi weer voetballers. Waar zijn de spelers met ballen gebleven die een elftal op scherp zetten als het moet. Ik zie ze niet. Je heb een type speler nodig in je selectie zoals Davids, Nigel de Jong een Poulsen wat mij betreft. Als een wedstrijd daarom vraagt is het gewoon lekker als je zo een speler achter hand heb. Een Matisuwa kan zo een rol te zijner tijd wel opvullen denk ik. Soms moet het gewoon lelijk en de beuk erin om een wedstrijd om te turnen of op slot te gooien. Elke keer krijgt Ajax de deksel op de neus vanwege dat gemis. Pijnlijk om dat te constateren iedere keer.
2 0
Marcelinho
Heerlijke voetballer soms maar nu wel een beetje huilie huilie doen. In plaats van naar zich zelf te kijken en de mouwen op te stropen dreigen met weggaan... die mentaliteit zou eens de reden zijn dat het niet meer Maradonny is....
6 -1
Ar
Donny heeft nu heel wat wedstrijden gespeeld voor ons. Aardige middenvelder, meestal minstens voldoende, maar een wedstrijd domineren, echt wekenlang één der beste van de competitie te zijn, nee. Zo veel heeft ie nog niet laten zien. Geldt ook voor Frenkie als middenvelder.
10 goals in het geval van Donny vorig seizoen is aardig, maar zo veel maken Toornstra en Immers er ook jaarlijks. Donny voegt daarnaast niet toe wat bijvoorbeeld Davy Klaassen wel toevoegde aan het elftal of wat Schöne aan het elftal toevoegt. Misschien dat ie als aanvallende rechtsback iets kan betekenen, maar daar staat Maz nu. Maar daar ligt ook de kern van het probleem.
Ik vind het elftal zo eerlijk gezegd niet in balans.
6 -2
NouriVandeBeek
Wat voegt Lasse meer toe aan Donny dan? Ben Benieuwd.
8 -3
LezDeBoer
Strijdlust en wilskracht als ik sommige moet geloven hier. Nou...
5 -2
ajaxrulesz
Hopelijk is dit met een knipoog bedoelt! hahah.
2 -1
TheRiviera
Wat dacht je van een respectvolle houding en continue blijven knokken voor je plek zodra je op de bank zit? Als VD Beek in plaats van lopen te zeiken dat hij nu niet in de basis staat ze eigen gewoon focust op ze eigen spel dan zal hij snel genoeg weer in de basis staan. Wat iemand zoals Schöne toevoegt is ervarenheid en rust. Spelers zoals Frenkie,Donny en Eiting kunnen alleen maar leren van iemand zoals Schöne.
3 -2
LezDeBoer
Ja precies, “knokken” voor z’n plek. “Ervarenheid en rust” mooie sentimentele toevoegingen waar je niks aan hebt als het niveau toch te hoog is. Heb je niks aan als je het toch niet meer kan belopen.
Schöne zou de jonkies vast en zeker wel wat bijbrengen maar of ie in een wedstrijd meer brengt dan hen? Hou toch ff op man
1 -2
Budapest
Donny is gewoon hard nodig op dit middenveld. Een verbindingspeler met body, cijfert zich weg voor anderen. En bovendien technisch gewoon prima, goed zelfs. Hij completeert het middenveld. De spelers gisteren vulden elkaar niet voldoende aan.
7 -2
BokkieBokstra
Klopt maar het heeft ook met het spelsysteem te maken. Dat mag wel wat dwingender dan gisteren tegen Luik.
2 0
Ajax1960
Hey Donny,
vraag even aan Lasse waarom hij vaker in het elftal staat.
Vechten,knokken en niet janken voor je plaats met een Ajax hart noemen wij dat zou Lasse waarschijnlijk als antwoord geven.
8 -1
Joseph
Misschien kan hij beter aan Ten Hag vragen waarom hij blijft kiezen voor een speler die verzuipt als het niveau stijgt.

Leuk hoor, vechten knokken en niet janken, maar gisteren kon je weer mooi zien dat het toch gaat om voetballende kwaliteiten en daar heb je Donny voor en niet Schone.
2 -3
mistermiyagi
vdBeek moet zichzelf niet gaan overschatten t.o.v. een de Jong, Ziyech mag hij hopen op het 3de stekje op het middenveld. (samen met een Eiting en Schone)
3 -2
LezDeBoer
Dat 2 controlerende middenvelders werkt niet. Op het middenveld hebben we totaal geen grip meer. Zet Donny en Ziyech maar weer naast elkaar met een waardige 6 daarachter. Blind in dit geval
11 0
ghouleseddik
Ik sluit me volledig hierbij aan. Ik dacht eerst aan Blind naast de Ligt en Frenkie op '6'. Maar na gisteren wil ik het toch omgedraaid zien.
8 0
Pas
Wat is nou het beste middenveld in combinatie met de inschuivende centrale verdediger?
0 0
LezDeBoer
Vd Beek - Ziyech
Blind

En Frenkie die inschuift. Als je Frenkie op het middenveld wilt hebben dan liever aanvalllend op Ziyech z’n plek als die bijv uitvalt of gewisseld moet worden. Dat 2 controlerende middenvelders gedoe moeten we vandaag nog van afstappen
3 0
Bocarra
Spelers die in de media lopen te klagen dat ze niet spelen moet ten Hag corrigeren. Het team belang staat voorop en niet het belang van het individu. Eerst pijnvrij en fit worden en dan schone of de jong uit de basis spelen. Dat is de opdracht.
3 0
Remark
Als er iemand gecorrigeerd dient te worden is het Ten Hag wel.
1 -2
Mokumnorth
ik vind zijn reactie wel reeel en zegt voor mij weinig verkeerds.
2 -1
Babayaka
Controlerende middenvelders troep, wordt er gek van.
Die 2 van gister ook, zowel shone als de jong wonnen geen duel en elke bal ging terug.
Snap de de jong hype ook totaal niet, die gozert speelt elke bal breed of een tikkie terug.
2 0
Joseph
Het scheelt voor Frenkie wel een slok op een borrel of hij met Donny of Schone naast zich moet spelen, Schone doet natuurlijk geen reet en Donny maakt de nodige meters wel. Hoop dat Ten Hag deze domme fout snel herstelt: Schone niet meer in de basis tegen ploegen die een hoger niveau halen dan pak m beet Heerenveen..
2 -1
stefanwillem
Ja hoor Donny, ga eerst maar lekker geblesseerd met oranje mee en ga nu lopen zeiken.
3 0
Freddy Al
Als Donny zorgt dat hij beter gaat spelen dan is het probleem opgelost,dit gemier moet hij maar lekker thuis doen.
6 -1
Sulejmanibesteaankoopooit
wat een slappe reactie van donnie. Als het zo moet mag hij van mij de zelfde route als Kluivert afleggen; lekker eruit.
Deze huidige generatie bestaat uit mensen zonder karakter, die in tegenstelling tot een schone zich niet terug vechten na concurrentie , of harder gaan werken om beter te worden, maar gaan klagen in de media en mino raiola in gaan schakelen.

Die gozer speelt 2 wedstrijden niet in de basis en begint direct met dit gezeik, ga dan maar lekker weg joh
8 -3
JordyAjacied
Precies, en ik weet wel zeker dat hij zaterdag gaat spelen, snel in paniek deze jongen.
4 0
JordyAjacied
In dat geval, als je rust in de ploeg wilt houden kan je het beste Schone op de bank hebben die zeurt nooit en is een top prof die zich altijd en ieder seizoen weer terug vecht. Als je ook even kijkt hoort Schone op de bank en is het ideale middenveld in mijn ogen, de Jong - vd Beek - Ziyech en als Ziyech vertrekt wie weet liggen er dan weer kansen voor Lasse. Maar dit gedrag valt me alsnog tegen van Donny, ik heb ook het idee dat Donny nog met veel randzaken bezig is. Laatst dm's gezien hoe hij met meiden om gaat, dat was niet heel volwassen...
3 0
ajax1forever
Donny hoort in de basis. Met Frenkie win je geen oorlog.
3 -1
Freddy Al
Donny hoort alleen in de basis als hij fatsoenlijk speelt, dat is nu alweer even geleden.
Niemand kan bij Ajax op basis van wat anders dan goed voetbal een basisplaats claimen ,ook niet als Swart je zaakwaarnemer is.
Als je het niet laat zien dan hoor je ook niet in de basis,maar stop met zeuren en onrust zaaien.
6 0
Joseph
Hoop dat Swart hem flink op zijn flikker geeft voor deze uitspraak, maar ik zie geen enkele basis voor een basisplaats voor Schone tegen een tegenstander die qua niveau in de buurt komt van top 3 eredivisie? Donny had er gewoon moeten staan, hopelijk is hij extra gemotiveerd voor de return..
0 0
Freddy Al
Daar kun je over nadenken ; Donny heeft in potentie zeker de klasse om Lasse eruit te spelen maar op dit moment laat hij gewoon te weinig zien.
IK geloof dat Lasse een pluspuntje heeft bij vrije trappen ( bal op de lat tegen Standard Luik bijvorbeeld ) dat is dan weer iets wat Donny niet heeft en zal hij een keuze voor hem op een andere manier moeten rechtvaardigen.
Daarbij is Schone nog steeds een slimme speler die een goede pass heeft.
Als het gaat om loopvermogen en handelingssnelheid wint Donny ,in goede doen.
0 0
Johnvanessen
A.s. zaterdag svp Donny en Eiting in de basis!
3 0
Multi
Ene kant snap ik zijn reactie als je ziet hoe een Schone loopt aan te klote gister, zeker verdedigend gezien. Maar aan de andere kant; "Kom op jonge, toon eens wat vechtlust en knok jezelf terug in de ploeg!".
9 0
JordyAjacied
Precies dat laatste. Hoe vaak is Schone begonnen als 12e man maar uit eindelijk stond hij altijd weer in de basis, iets meer mentaliteit van dat graag.
3 -1
Jaridebeste
Ik ben een groot fan van Donny. Wat mij betreft zou hij ook zeker moeten spelen, hoewel hij tegen Sturm Graz inderdaad nog niet heel geweldig speelde. Dat deed gisteren het middenveld zonder Donny overigens ook bepaald niet. Maar waarom nou na twee wedstrijden banken al dit soort uitspraken in de media doen? Ik begrijp de teleurstelling maar dit valt me wel tegen van Donny. Ik had hem hoger ingeschat.
9 0
Bijgoochem
Ga gewoon nog harder trainen.
0 0
blava
Ik zou hetzelfde zeggen. Gisteren was Schone bij afstand de slechtste speler van Ajax. V.d Beek is een lopende voetballer en zorgt voor diepgang. Schone blijft rond de middenlijn hangen, bang als hij is om moe te worden.

Het middenveld was gisteren niet dynamisch genoeg tegen een loopsterk Luik. Vooral de tweede helft was niet om aan te zien. v. Beek en Eiting samen met Frenkie moeten altijd spelen. Zo krijgen Ziyech en Tadic meer ruimte.

De return zal identiek zijn als de wedstrijd van gisterenavond. Aan TH om duidelijke keuzes te maken. Een elftal met Schone, Ziyech, de Jong, Blind en Tadic werkt niet.
4 -1
Freddy Al
Die vrije trap op de lat gezien van Lasse? Ik denk dat het een verhaal is van ingespeeld raken met elkaar , dat kan ook zeker met Donny maar laten we ook Carel niet vergeten .
0 0
Trainer21
Middenveld van Ajax wordt verkeerd ingevuld door ten hag en daar is Vd beek slachtoffer van
2 0
rsvh88
Ja vertrek maar lekker om vervolgens ergens anders op de bank te mogen plaats maken. Wat een instelling tegenwoordig.
5 0
altijdwelwat
Dus hij praat hierover met Sjaak en hij komt dan tot deze uitspraak ? Op zijn minst opmerkelijk. Het seizoen moet feitelijk nog beginnen of meneer is al huilie huilie aan het doen. Blijf nou gewoon rustig , en zorg dat je er klaar voor bent als je kans weer komt. En dat kan in het voetbal morgen al zijn ( blessure, transfer, schorsing) , v/d Beek heeft nog volop ontwikkelingspunten ga daar op de training lekker mee aan de slag. Denkt Donny dat hij bij een andere club niet met concurrentie te maken heeft ? Mocht hij vertrekken , direct Koopmeiners ophalen.
4 0
Ajaxsupzuidned
Vd Beek heeft gewoon gelijk en hoort in de basis wat dan ten kosten moet gaan van Schone want die wordt al jaren overlopen. Bovendien liep Schone gisteren Frenkie alleen maar in de weg!
3 -2
Jan60
v/d Beek heeft helemaal geen gelijk. We zitten nog maar aan het begin van het seizoen en de trainer heeft gelukkig voor wat betreft het middenveld de keuze uit veel (goede) gelijkwaardige spelers. Ja, dan heb je wel eens kans dat je op de bank komt te zitten. Dat hebben ze allemaal. Uiteindelijk zal de trainer de beste en die tezamen het beste middenveld vormen opstellen. Dat beste middenveld kan afhankelijk van de tegenstander zelfs telkens nog anders zijn. Wat v/d Beek en al zijn teamgenoten moeten doen is gewoon zo goed mogelijk presteren en met elkaar op een goede manier de concurrentie aangaan. Daar wordt iedereen beter van. En in de loop van het seizoen komen er door blessures, kaarten, rouleren voor iedere speler met de juiste instelling voldoende speelminuten en kansen om zich in de basis te spelen. Dus niet zeuren, maar gewoon aan de bak.
2 -1
afcas
de keuze uit veel gelijkwaardige middenvelders en dan toch schone kiezen die slechter is dan al die middenvelders...
1 0
Jan60
Uiteindelijk zullen de beste (moeten) spelen. En als Schone zo speelt als gisteren dan zal hij snel op de bank of tribune belanden.
0 0
Sterretje73
Vd Beek heeft geen gelijk want de opstelling is aan de trainer en niet aan de individuele spelers die goddomme pas komen kijken. Met jouw visie kun je elke trainer gaan ontslaan want dan maken de spelers zelf wel ff de dienst uit. Denk ff na man...
3 -2
altijdwelwat
Frenkie liep zichzelf anders ook aardig in de weg , speelde gewoon een matige wedstrijd dat hoef je niet af te schuiven op Schöne die idd ook rijp was vppr een eerdere wissel.
0 -1
Ajaxsupzuidned
Schone liep Frenkie in de weg en werd totaal overlopen en dekte lucht
0 0
Sterretje73
Hoppa weer 1 die door het ijs zakt. Ipv te knokken direct zeuren. Vroeger likte je je wonden en stroopte je je mouwen op om er vol in te beuken ipv direct te gaan lopen janken en je kop te laten hangen cq dreigen. Want dat is nl wel wat hij indirect doet. Donny werd door ons allemaal volledig op handen gedragen als het kind van de stad en Ajax en ja dan ga je jezelf toch iets te serieus nemen. Teleurstelling mag maar hoe je daar mee omgaat is iets dat deze kids nog moeten leren.
7 0
Pieter433
Met deze selectie blijft er eigenlijk maar 1 plek over voor Van de Beek, Eiting, Schone en Labyad (bij 433). Je hebt 16 a 17 man op niveau nodig, maar als de eerste nu al begint te miepen kun je nooit met een brede selectie werken. Denkt Donny nou echt dat hij in het buitenland altijd basis staat? Kijk naar Bazoer. Mokken bij Ajax op de bank en nu bij Wolfsburg op de tribune.
4 0
chrisjuhhh
Met de competitie kan er al van alles veranderen enkel ben ik bang dat Ten Hag eigenwijs is net als Bosz en door gaat met waar hij mee bezig was .
1 -1
chrisjuhhh
Europa

Onana
Mazraoui , de Ligt , Blind , Tagliafico
Ziyech , F de Jong , vd Beek
Neres , Huntelaar , Tadic

Eredivisie
Onana
Kristensen , de Ligt , Blind , Tagliafico /Wober
vd Beek , Schone/ Eiting , F de Jong
Neres , Sierhuis / Huntelaar, Tadic

eventuele extra wissel Ziyech en spelers als Wober , Kristensen , Sierhuis in wedstrijdritme houden tot Dolberg terugkom .

Ten Hag heeft angst voor Schone lijkt wel en waar Tadic speelt .
Speel Ziyech kut dan zet je er Eiting voor in de plaats , Schone kan je nog altijd wel inzetten , maar beter bewaar je Schone voor de competitie wedstrijden niet de Europese meer .

Kan je wat spelers rust geven tijdens europa wedstrijden
2 -1
Joseph
Ik zou nooit met Schone beginnen, Eiting is hem gewoon voorbij. Schone moet je een half uurtje mee laten doen als de rest moe is, dan kan hij nog mee komen. Voor de rest zou ik vaker 3-4-3 spelen in de eredivisie, Eiting, Donny, Frenkie, Ziyech lijkt mij een heerlijk middenveld!
0 0
Freddy Al
Dat lijkt mij ook een sterke optie, in dat geval zou ik met een ruit op het middenveld spelen ,Frenkie voor de verdediging en Hakim afwisselend met Donny diepste middenvelder,dan Eiting en vd Beek op de flanken.
0 0
Juichtoon
Als ie dit heeft gezegd is dit ronduit zwak te noemen. Hij is 21 jaar en Ajax wil met ervaring een stap omhoog maken. NB deze ervaring is ook gekocht voor jongens zoals Donny. En nu wil meneer ms wel weg.
Het zou dan zomaar kunnen dat dit Donnys top is. Hij lijkt totaal niet bereid in zichzelf verder te investeren.
1 0
Arie Vink
Wat een slappelingen tegenwoordig.
8 -1
Ajax68
JANKERT gvd, staat hij een keertje reserve, begint hij gelijk te JANKEN, ik wil naar mamaaaa toe.
Flikker op lummel en laat zien dat je een vent bent, en knok je terug, want van die ZEIKERS hebben we niet nodig . Wel kunnen we MANNEN gebruiken, die ten Hag laten zien erin te horen, door zich erin te knokken.
En wát een verschrikkelijk slechte wissels zeg van ten Hag, op een geheel verkeerd moment ook. Stond hij te slapen of zo, want Schone had er al veel eerder uit gemoeten, en de Jong net zo, die zo nu en dan zijn mannetje liet lopen.
Ajax is op zich klasse beter, maar ze moeten wél blijven voetballen, stelletje kloojo's, was nérgens voor nodig dit gelijkspel, ipv 0-3 wordt het gvd 2-2, en waarom ???
Dat hele middenveld zag er niet goed uit ten Hag.
4 -4
Freddy Al
Wat er mis ging is dat er te vaak van net buiten de 16 geschoten kon worden,dit is een probleem wat relatief eenvoudig aan te pakken is,vaak is het al afdoende als er een speler gewoon recht op de schutter in spe afloopt,dan heeft hij minder tijd ,ruimte en zicht. Dan helpt het wel als je aanvoelt dat een speler dit van plan is,nu kun je dat wel nagaan als een speler zich richting de 16 gaat begeven terwijl dat al redelijk dichtbevolkt is. Dan zijn er voor die spelers weinig andere opties dan schieten.
Simpelweg 1 speler meelopen die de schutter bezighoud en vanuit de verdediging een speler in da baan van het schot op de komende aanvaller laten af lopen.
.
0 0
Maik
Ik ga niet roepen dat ik weg wil, ik wek alleen de suggestie haha. Wat een slappe hap zeg. Twee potjes geen basis, je weet dat Ziyech heeft aangegeven weg te willen en je ploegmaten hebben net een drama 2e helft gespeeld. Klinkt als een karakter dat tot een 2e helft zoals gisteren leidt. Ruggengraat van een dweil.
5 -1
Web
Ja zo gaat het tegenwoordig.
Vorig seizoen zo nodig met Oranje mee, ondanks een blessure.
Dan kom je een keer wissel te staan omdat wij nu een bredere selectie hebben.
Terug knokken, zijn dit niet dezelfde woorden als Gudelj?
Maar waarom de hype hier om Frenkie op het middenveld? Hij moest en zou daar spelen.
Van mij niet.
Blind is de beste 6 en Frenkie de beste 4.

Dit is het sterkst team
Onana, Mazraoui, De Ligt, Frenkie, Taliafigo, Donny, Blind, Ziyech, Neres, Dolberg/ Huntelaar, Tadic
Eiting zit er tegen aan
5 -1
robinozzi
Frenkie en Lasse mogen van mij plaatsmaken voor Donny en Carel
3 -5
Web
Frenkie gewoon op zijn beste positie zetten
5 0
CruyffFootball
Aanvallende middenvelder dus.
2 -1
Web
Ook daar zou hij heel goed kunnen spelen, maar daar staat er al een die heel goed kan ballen. Het gaat om het team, waar heb je het meeste sucsses mee, En de kille cijfers geven aan dat Frenkie het meer dan uitstekend doet op 4. Nog nooit met hem verloren daar, 1 goal tegen in 135 minuten. Dat zegt genoeg

Ik begrijp werkelijk niet dat jij jou zo druk maakt om Frenkie zijn positie, hij spelt toch? Ja ik vind het ook een goede speler, maar hij zit in een team sport, het beste rendement uit een team halen. Man wat is hij daar goed
0 0
Ajax412
Ach gelukkig heeft Schöne wederom bewezen dat hij op dit niveau zo'n beetje alles tekort komt. Alleen het op treden van Schöne zou mij al hoopvol doen stemmen als ik in zijn schoenen stond.
1 -4
ArnoAjax
Wat is dat toch met al die jonge gastjes. Zit het even tegen willen ze meteen weg of dreigen ze daarmee.
Zorg eerst maar eens dat er prijzen gepakt worden.
5 -1
robinozzi
van de Beek voegt echt wel wat toe op ons middenveld. Frenkie deed gisteren verstoppertje en moet meer ballen tonen. Deze vrijheid moet hij krijgen bij het vertrek van Ziyech. Alleen betwijfel ik of hij kan wat Ziyech kan. Ziyech weet altijd wel een belangrijke pass of dergelijke te geven, ondanks dat hij slecht speelt.

Frenkie is zo gehyped dat Ten Hag zich gedwongen voelt om hem sowieso erin te zetten, terwijl van de Beek al meer bewezen heeft in ons shirt

Donny - Eiting/Schöne - Frenkie/Ziyech
1 -2
GerardAjax26
Tja, maar als Ten Hag gisteren voor Donny had gekozen ipv Frenkie, dan was iedereen kwaad geworden dat Frenkie naar de uitgang werd gewerkt. Dat soort teksten kwamen al massaal voorbij toen hij vorige week in de verdediging moest spelen.

Van de Beek is een prima speler, maar hij moet niet zo zeuren.
3 0
SjaakWolfs
Matthijs de Ligt krabbelt ook al terug. Die heeft het nu over 'best' willen blijven 'áls Ajax de Champions League haalt'. Is amper negentien jaar en draagt al de aanvoerdersband bij de grootste club van de Lage Landen, maar dat is niet genoeg voor meneer. Snel lozen, dit soort spelers. Je speelt met passie, toewijding en trots voor Ajax, of je vertrekt maar.
7 -2
de-Ajacied
Ja precies gooi alle door Europese topclubs gewilde talenten eruit en vul de overgebleven ouderen aan met allemaal middelmatige spelers uit Jong Ajax die nog niemand wil hebben. Leuk voor de aandeelhouders
0 0
Kilum
Als je alleen de clickbait titel leest en niet het interview kijkt dan krijg je dit soort waanbeelden in je hoofd ja.
0 -3
Michelinho
Ik heb dat interview wel gezien en vond het absoluut maar halfhartig hoe hij zich uitliet over wel of niet willen blijven. Lekker geruststellend met nog drie weken transferwindow.
2 0
robinozzi
"Europa League is ook een mooi platform en ik ben aanvoerder van Ajax en daar ben ik trots op" Zo iets heeft hij ook gezegd. Niks mis mee met Matthijs.
0 0
Web
Daar horen wij thuis, zit echt niet te wachten op een grote nederlaag tegen de groot machten.
0 0
EKS
Je kan er van alles bijhalen maar als er een een knokker en voorbeeldprof is dan is het Donny wel.

Schandalig hoe hij wordt weggezet hier alleen voor de pageviews. Want positief nieuws leest niemand toch? En dan al die volgers hieronder die er weer blind intrappen obv een zure kop of hoogstens een paar regeltjes gelezen tekst.

Die laten Donny zo maar vallen obv de relzoekende media met hun over ambitieuze marketing gestuurde stage redactie assistenten.

Donny, we hebben het over Donny.
2 -11
Michelinho
Lul niet, het waren zijn eigen woorden dat de situatie gewijzigd is... na TWEE invalbeurten. Vorige week al stond zijn kop op onweer na de winst op Graz en het behalen van de EL, lekker veel hart voor de club.
0 -1
RaynoFischer
Stja een knokker en voorbeeldprof tot het even tegenzit, net als Gudelj, Bazoer etc..
Knokker zonder dooorzettingvermogen...
1 -2
afca_sittard
En als het zo een ''knokker'' is wat jij zegt, Had ik wel wat andere teksten bij hem verwacht.
2 0
afca_sittard
Ik weet dat we het over Donny hebben, Waar ik altijd veel respect voor heb. Maar kom op zeg heb je het intervieuw gezien ? Donny is gewoon niet in zijn beste vorm, En daarom zit die naar mijn mening terrecht op de bank. Maar dan kan meneer zelf toch iets aan veranderen ? Dat slappe gelul altijd, Of je nu donny heet of niet !
3 0
EKS
Dat is ook waar maar er wordt m.i. gesuggereerd dat hij druk zet op Ajax met dreigementen terwijl hij zegt dat hij keihard knokt om weer terug te komen, maar open laat dat, als het niet zou lukken, dat hij uiteindelijk misschien toch zou kiezen om te spelen.
0 0
afca_sittard
Dan had Donny gewoon moeten zeggen ik knok voor mijn plek, En voor de rest zijn mond moeten houden.
1 0
EKS
Ach ik heb zelf jarenlange media ervaring het is vrij eenvoudig om jonkies in interviews te manipuleren. De controverse wordt van tevoren bedacht, dan is alleen nog de kunst hoe ontlokken we een bijpassende uitspraak die we dan breed kunnen uitmeten. De redacteuren van tegenwoordig hebben (helaas noodgedwongen en vaak tegen hun zin) dubbele motieven inclusief marketing, sales en traffic management.
1 -1
Michelinho
Hou op, al die jongens weten prima hun kaken op elkaar te houden als het om mogelijke transfers etc. gaat. Donny liet het zich voor diverse camera's maar ál te makkelijk 'ontlokken'.
1 0
GvanderK
Niemand is groter dan de club! Ga is vechten voor je plek, kijk naar punten die je beter kunt doen, beetje zelfkritiek kan geen kwaad. Laat zien dat je het waard bent om in Ajax 1 te spelen inplaats van te janken. Concurrentie is goed voor je, als hij nu om dit weg wil is het een wegloper en geen echte kerel die de strijd aangaat met zijn concurrenten. Via de media je club onder druk zetten is wel een beetje laf. Maar hoop dat Donny niet zijn eigen glazen in gooit bij Ajax, want hij kan zichzelf terugknokken als hij echt zo goed is.
1 0
ajaxrulesz
Gaan dan! maar denk dat het niet meer dan Hoffenheim gaat worden dan.
4 0
Lazell
Doe eens niet zo ongesteld man.
0 0
Olle
Precies.......Hoffenheim......op het bankie.....
3 0
Jappindo
De reden dat ik een zwak voor Dolberg heb. Die erkent tenminste dat hij zelf beter moet en hij geen recht van spreken heeft.
7 0
Schwalbino
Klinkt lullig maar het is 'de exponent' en niet 'het exponent'. In een artikel van een paar dagen geleden stond dat ook al verkeerd. Verder moet Donny niet zeuren.
1 -1
afcasven1995
Ik denk dat we in de jeugd naast techniektraining ook maar eens mentaliteit trainingen moeten gaan geven.

Geen toeval meer dat veel jonge spelers met veel talent (uit eigen jeugd) uiteindelijk niet slagen.
8 -1
Bocarra
Het probleem bij zelf opgeleide spelers is dat ze over het algemeen narcistitisch zijn en geen mentaliteit hebben in die zin dat er sprake is van weinig clubliefde. Dit kom je bij clubs in het buitenland toch niet tegen. Dat je ontevreden bent is goed. Dat je keihard gaat terug knokken is goed. Maar dat je jouw club via de media onder druk zet is not done. Het seizoen moet nog beginnen en dan begint het gezeik weer. Als ik ten Hag was zou ik dit keihard de kop indrukken.
8 -4
gras
Haha, want de manager is always right.

Over narcisme gesproken. VdBeek was een van de betere spelers toen TH aankwam bij Ajax, maar hij heeft nooit op waarde geschat en is zelfs met hem aan de wandel gegaan qua positie.

Ik postte enkele dagen geleden al dat dat we-geven-Donny-rust verhaal niet juist leek en dat er kennelijk onvoldoende vertrouwen in hem is. Het is stupide, die jongen is neo international en dan krijg je een borstklopper als Ten Hag die hem niet kwijt kan in zijn plaatje.

VdBeek is ongeduldig en wil spelen. Niets mis mee. Gezien de dramatische bezetting en speelwijze van het middenveld heeft TH het gewoon niet voor elkaar. Nog steeds niet.
3 -6
GerardAjax26
Donny gaf toch zelf aan dat hij lange tijd met pijn had gespeeld? Dat hij wilt spelen is niets mis mee nee, maar om gelijk de druk op te voeren in meerdere interviews dat de situatie is veranderd, daar is wel iets mis mee. Al die spelers waren zo blij met de versterkingen want concurrentie was alleen maar goed. Als je zelf vindt dat je hoort te spelen, laat het dan ook maar zien ipv te zeuren in interviews. Ik heb alle vertrouwen in dat Donny uiteindelijk wel in de basis komt, maar deze houding helpt niet.
2 0
Godenzoon88
Helemaal gelijk! Ze hebben geen zelfzeflectie.
4 -3
ddkoning
2 wedstrijden op de bank en de situatie is anders. als je gewoon goed genoeg bent kom je ook niet oo de bank
3 0
BRR59
Het is vechten of vluchten....
Hij zal dit weekend wel spelen neem ik zo aan net zoals andere bankzitters.
2 0
Olle
Dit is dus precies waarom je gisteren gelijk speelt: niet de absolute wil om te winnen, om te knokken als het ook even tegen zit......
2 0
3sterren
En het gemok begint weer opnieuw.
Als Ajax volgende week onverhoopt gaat verliezen, wil ik nog wel eens zien wie er weg willen en wie er weg gaan ...
0 0
stefanzob
Ik ook, maar de opties voor spelers zijn dan wel beperkter omdat de transferperiode in Engeland en Italië dan al voorbij is.
0 0
HilversumNoord
Niet zeuren Donny. dit is Ajax. concurrentie. Vecht je terug want we hebben wel spelers zoals jij nodig. Het middenveld was om te janken. Werden totaal overlopen. Ik mag toch aannemen dat Ten Hag dit ook ziet. Met jongens als van de Beek en Eiting voorkom je dit wel een beetje. Ziyech en Tadic deden niets meer de 2e helft en de Jong was niet meer te vinden. Als ze aan voetballen komen, gaat het goed. Als er gebikkeld moet worden, geeft Ajax niet thuis...
7 -2
RaynoFischer
Eiting moet soms wel ff wat slimmer worden, wilt het in de laatste minuten te mooi oplossen, waardoor hij de bal verspeeld en uit die aanval komt de penalty....
Dat moet je gewoon keihard wegrammen of op save spelen.
Zo'n moment had hij ook tegen Sturm Graz, dat liep wel goed af...
2 0
DS
Donny heb je nodig voor het loopvermogen.
In vorm is het een echte box to box speler, het ene moment een bal van de lijn halen, het andere moment gevaarlijk in de 16.
Het middenveld van gister is aanvallend en voetballend erg sterk, maar onder druk zeer kwetsbaar.
3 -1
Just_wes
Op het moment dat een trainer je verteld dat hij andere spelers beter zijn op jou positie. Snap ik best dat je teleurgesteld bent en verder gaat kijken.
0 -2
RaynoFischer
Dat is echt niet zomaar, het is vooral een duidelijk teken dat je beter moet...
Als je niet tegen concurrentie kan moet je misschien maar bij FC Emmen gaan voetballen, want bij een topclub ga je het dan niet redden als je na 2 wedstrijden al gaat zitten miepen..
3 0
Rdk1983
Als je mentaal niet weerbaar genoeg bent om je bij Ajax in t eerste (terug) te knokken, gaje ergens andere ook banken. Grotere clubs is nog meer concurrentie en mag je nog minder fout doen.
5 -1
Just_wes
Ik blijf gewoon alles geven. met deze rol neem ik geen genoegen....
Mentaal best sterk lijkt mij.
0 0
Michelinho
Als dat alles was wat hij zei, ja. Maar het essentiële gedeelte is dus dat hij itt wat hij eerder zei hij anders tegen een vertrek aankijkt. Als twee invalbeurten na een aantal slechte wedstrijden al zo slecht vallen dat je dat voor diverse camera's uitspreekt is er toch echt wat mis met je mentale weerbaarheid.
0 0
Afca85meer
Ziyech verkopen en Donny weer terug op het middenveld. Krijg je veel betere balans door en kan je Dusan nog meer vrijheid geven.
5 -1
masterrr
En wie gaat er voorin spelen dan?
Spoeling wordt wel erg dun daar
Donny moet zich gewoon in het elftal knokken, klaar. En dat gaat 'm ook wel lukken.
1 0
AFCSANCHEZ
Ach. Weer een jong broekie die praatjes krijgt. Ga lekker weg dan.
5 -3
Prethoofd123
Wat een slappe reactie zeg.. Ook tegen RTL 7 zeggen dat hij nu alle opties open houdt. Hij zou is een voorbeeld moeten nemen aan Schöne! Als er aan hem gevraagd wordt over de concurrentie op het middenveld zegt hij dat hij gewend is om te knokken voor zijn plekje en dat doet hij dan dus ook!

Je zou toch beter verwachten van een jongen uit de jeugd met liefde voor de club, maar blijkbaar voelt meneer Donny zich nu al groter dan de club... Jammer, want met een betere mentaliteit staat hij zo weer in de basis!
12 -3
Remark
Liefde voor de club? Met reacties als de jouwe? Laat me niet lachen, zeg!
Een voorbeeld nemen aan Schöne? Hoe dan, door over het veld te sjokken, je mannetje te laten lopen en ballen in te leveren bij de tegenstander? Nee, Donny heeft gelijk, net als Frenkie. Opstellen en laten staan, die gasten, zodat ze kunnen rijpen. Of laten gaan naar een club die wél beschikt over een competente staf en enigszins begripvolle supporters. Nu is er een situatie gecreërd die nergens toe leidt.
1 -4
southmokum
'Een voorbeeld nemen aan Schöne, hoe dan?' Ben je nou dom, of doe je gewoon zo? Hij legt letterlijk in z'n volgende zin uit hoe hij een voorbeeld moet nemen aan Schöne. En daar heeft hij helemaal gelijk in. Als je het niet eens bent (in mijn ogen inderdaad terecht) dat je buiten de basis gehouden wordt, dan ga je knokken voor je plaats en sta je er met Donny's kwaliteiten over drie wedstrijden weer in. Maar blijkbaar is er in de generatie Bazoer, Riedewald, Kishna, El Ghazi, Donny (en ook Gudelj) iets helemaal mis gegaan. Klagen, huilen, vertrekken. Helemaal prima wat mij betreft, dan neemt Careltje je positie wel over.
2 -1
chloorbestendig
Clubliefde is dood. Bij de spelers dan, alleen de supporters maken zich nog druk.
2 -1
tonny
we hebben geen killers op het middenveld en als hag dat niet ziet moet hij gewoon weg.
maar hij zal wel niet durven om zyech op de bank te zetten
2 -4
Afca85meer
Hij zegt niet dat hij recht heeft op een basisplaats.
Wat hij wel zegt is dat hij wil spelen. Als dat bij Ajax niet kan, dan wellicht ergens anders. Voor een jonge kerel met talent die al seizoenen basis heeft gestaan is daar is toch niets vreemds aan? Helemaal als je dan Opa Schone bijna de hele wedstrijd ziet spelen op de slechtst spelende linie van het team. Dan Labyad minuten ziet krijgen terwijl het middenveld een omzetting nodig had. Je krijgt dan het gevoel dat er andere krachten spelen.
2 0
Michelinho
Seizoenen basis gestaan? Eén seizoen. En daarin speelde hij gemiddeld niet heel geweldig.
1 0
VinylFrank
Ga je nu gelijk roepen dat je weg wil???
2 -2
BokkieBokstra
Ajax heeft teveel spelers en niet voor iedere goede voetballer is plaats. De taak voor Ten Hag om de spelers tevreden en de stemming goed te houden. En zeker gisteren, als het middenveld niet goed draait, dan begrijp ik het chaggerijn wel.
1 0
RaynoFischer
Maar zelf deed hij het niet beter......
1 -1
BokkieBokstra
Dat geloof ik inderdaad ook niet. Maar vond de rol van Frenkie de Jong gisteren hopeloos, ik dacht dat hij op het middenveld zou spelen. Maar het was een beetje zijn oude stek. Breed over een paar meter, dan weer terug, etc.
0 0
PetrusKeizer
puur gezeik. bek houwe en t laten zien op de training. Heb weinig met prof. HAG, maar dat wil niet zeggen dat hij niet in staat is om te beoordelen wie wanneer basis speelt dan wel op de bank zit/moet zitten. Natuurlijk kan HAG dat.
1 -6
BRAMHOUTEN
Donny moet niet zo zeiken. Heeft het trainingskamp niet meegemaakt omdat hij geblesseerd was. Heeft vorig jaar het hele jaar met pijn gespeeld. Hij start 2x niet en gaat lopen janken. Triest, hopelijk blijft ten hag bij zijn standpunt en knokt donny zich weer in de basis
5 -4
chloorbestendig
Zijn er weer zat die meteen lopen te zeiken op Schöne, als al die eigen jeugd jochies ook maar de helft van de mentaliteit van Lasse zouden hebben dan lopen ze niet meteen te janken als ze een ochtendje op de bank zitten. Knokken voor je plek Donny, het zat er wel een beetje aan te komen vind ik zelf.
8 -1
Afca85meer
Welke mentaliteit van Schone? Continu achter je man aan hobbelen?
2 -10
433metdepuntnaarlinks
Mentaliteit, iets mentaals. En dan noem jij iets fysieks als achter je man aan hobbelen. Klasse reactie ...

De mentaliteit van Schone; als je mij ernaast zet ben ik niet blij maar hoor je mij nooit. Knok me altijd terug in het team en zal nooit dwars liggen of in de media zeuren om mijn positie. Die mentaliteit.
6 0
Afca85meer
Het achter je man aanlopen is op dit niveau ook mentaliteit. Al die gasten zijn topfit.

Het verschil met Schone is, dat hij weet dat Ajax zijn max is en er voor hem al jaren geen interesse is vanuit stappen hogerop. Donny is jonger en kan overal in het buitenland terecht. Dan zie je ook nog rare keuzes van je trainer (Schone laten staan/Labyad inbrengen terwijl het middenveld niet liep) en ga je twijfelen.
0 -5
chloorbestendig
Op huurbasis in Griekenland over 2 jaar is ook buitenland ja.
2 0
marrene
Teleurstellend maar ergens wel begrijpelijk. Hij is de dupe van het feit dat ten Hag geen ballen heeft. Schöne en Ziyech moeten eruit. Alle middenvelders willen de bal in de voet en niemand loopt om ruimte te creëren. Bovendien staan ze bij balbezit van de tegenstander 5-10 meter van hun tegenstander waardoor die gemakkelijk kunnen opbouwen. Er lagen enorme ruimtes op het middenveld. Dat Luik slechte afstandsschoten had was een geluk. In het begin van de wedstrijd kropen we 2 keer door oog van de naald maar buiten het eerste doelpunt schoten ze bizar slecht.
De sleutel ligt bij de bezetting op het middenveld. Naast Frenkie moeten Eiting en vd Beek spelen. Veel meer evenwicht. Bovendien doorgaans ook jongens die je de bal in de voeten kunt spelen maar ook oog hebben voor andere zaken. Ten Hag is een slappe hansworst want die durft dat niet.
3 -4
Remark
Honderd procent gelijk. Elke keer als ik Ziyech voor de honderdduizendste keer alleen voor de keeper hopeloos zie falen of hoog over schieten, of Schöne - alle goede bedoelingen ten spijt - ballen bij de tegenstander zie inleveren, vraag ik me af wanneer Ten Hag nu eindelijk es inziet dat het niet meer goed komt met deze heren. Ziyech is het gewoon 'net niet' (hebben ze in het buitenland allang door) en Schöne is het allang 'net niet meer'. Geef die jonge honden nou eindelijk es de kans ervaring op te doen. Heus, ze kunnen het. Dat, of gun ze een transfer. Als Barcelona het ongelooflijke potentieel van Frenkie de Jong ziet en Ajax niet, waarom dan zo dwarsliggen en een situatie creëren waarbij zowel op het (midden)veld als op de bank chaos en onvrede ontstaat? Slappe hansworst inderdaad, die Ten Hag, de zoveelste.
0 -1
brullie
Speelt even geen basis en dan gelijk deze houding? Het mag als jonge speler die dit niet gewend is maar kom op zeg! Teleurgesteld? Ja maar roep dan dat je gaat knokken en in de basis komt en niet "ik zeg niet dat ik blijf"...
4 -1
WillyBrokamp
Het komt goed Donny want Schone gaat echt niet alles spelen. Maar zo geweldig viel je niet in dus niet zo piepen.
1 -1
TheRiviera
En in 1 klap is gelijk al het respect voor VD Beek weg. Eerst nog claimen dat je absoluut bij Ajax blijft en nu zit je eventjes op de bank en zijn we gelijk al aan het huilen. Wat is het toch met die verwende jonge spelertjes die denken dat ze altijd het recht hebben op een basisplaats.
10 0
je
Een trainer Moet een selectie tevreden houden klaar uit.
0 -5
Ajax4ever86
Gadverdamme wat stelt deze jongen me teleur. Had altijd veel symphatie voor hem, terwijl ik hem niet eens 1 van onze beste spelers vind. Maar zn werklust, fanatisme en (achteraf gespeelde) clubliefde maakte hem voor mij wel 1 van mn favo spelers. Maar als je na 2 wedstrijdjes banken, en de competitie niet eens begonnen, nu al praat over weggaan??? Verkondig je een paar maanden geleden doodleuk dat je zeker blijft. Met deze moordende concurrentie op het middenveld is banken echt geen schande. En met het drukke programma met Europees voetbal, zal er wel gerouleerd moeten worden. Dus iedereen komt sws wel aan de bak. Daarnaast gaat Ziyech misschien nog weg en Schone loopt ook op zn laatste benen (die kan t echt niet meer belopen). Maar dit misselijkmakende verwende gedrag die v/d Beek nu toont, toont ook zn ware aard. Met zo een mentaliteit mag hij lekker de uitgang achter Kluivert aan. Want dit is ‘rotte appel’ gedrag. Mag zsm ophoepelen. Maar waar denkt meneer uberhaupt te gaan? Kan hooguit bij onderste regionen Engeland en Duitsland terecht, waar hij ook niet gegarandeerd basis zal spelen. Want weet niet wat hij in zn bol heeft, hoger nivo kan hij momenteel echt niet aan in het buitenland plus die clubs die hoger dan dat zijn, zijn niet geinteresseerd in je, Donny. Dus kom gauw weer met beiden benen op aarde en zet je gewoon in zoals je altijd hebt gedaan. Komt het altijd wel goed als goed genoeg bent. Schone is je teamgenoot en levende bewijs daarvan. Hiewel het nu wel echt klaar is met Schone, maar dat is een andere discussie....
13 -1
433metdepuntnaarlinks
Volledig mee eens en om door te gaan op je laatste zin. Ook Donny zal wel zien dat hij Schone echt wel voorbij is qua niveau, juist dan verwacht je minder gezeur en meer strijdvaardigheid. Donny weet dondersgoed dat hij zichzelf makkelijk die basis in kan knokken als Schone op zijn plek staat.
0 0
Remark
Nee, dat ís geen andere discussie. Donny en Frenkie moeten al veel te lang tweede viool spelen achter spelers die al seizoenen lang bewijzen het niveau niet (meer) aan te kunnen en hebben alle recht ontevreden te zijn. Dat jij dat nou niet inziet, alá, maar een trainer die zo'n situatie laat onstaan is gewoon een ontzettende jan lul. Stel ze op of laat ze gaan, simple as that, maar neen hoor, nóg meer middenvelders kopen i.p.v eindelijk es vervangers te halen voor die eeuwig geblesseerde Dolberg en over-the-hill Huntelaar.
0 -2
ETM
Sterk verwoord
1 0
ETM
Onder Bosz werd hij ook meer gebracht als controleur, vaak letterlijk als stand in voor Schone. Daarna hebben Keizer en Ten Hag hem aanvallender gebruikt. De concurrentie is dan moordend en hij speelde vond ik ook de afgelopen wedstrijden niet heel sterk. Persoonlijk zie ik hem ook liever verder van de goal. Ja hij kan goed scoren, maar in de kern vind ik hem meer een verbindingspeler dan een creatieve of aanvallende middenvelder.
Maar om nu na 2keer banken dit soort uitspraken te gaan doen valt ook mij echt heel erg van hem tegen. Van de Beek was toch bij uitstek een 'een jongen van de club'? Ga er vanuit dat hij even zijn frustratie niet de baas was (is toch een hele jonge knaap) en nu knop om, een kopje koffie met Sjaak en aanklampen.
4 0
Joseph
Donny hoort gewoon die plek van Schone te krijgen, die liet wederom zien niet mee te kunnen op een hoger niveau.
Hoop in de return al op Donny, Schone is een anker op dit niveau.
2 -4
3*stars*3
Zeker en ik heb mij vandaag ook geërgerd aan Lasse maar hij kan gewoon niet beter en dan moet je hem gewoon niet opstellen.
Zijn beste moment was die vrije trap en dat was het voor Lasse.
Het liefst hoop ik dat we Blind op het middenveld zien.
Was in 13/14 echt een baas op die positie en werd uitgeroepen tot beste speler.
De Ligt/Blind centraal is leuk voor grote deel van de eredivisie wedstrijden maar zeker niet in topduels.

Ik hoop dat Wöber snel weer zijn vorm kan pakken van 1e seizoenshelft van vorig seizoen en we hem dan naast De Ligt zien.
Middenveld dan met Blind-Frenkie-Ziyech en het lekker zo laten staan.
Dat blijven wisselen helpt ook niet mee.
Donny kan wel boos worden maar seizoen duurt lang en hij heeft sowieso nog niets te zoeken in een topcompetitie.
4 -2
JPM
Valt me vies tegen dit van Donny. Ook ik vond het belachelijk dat Schone startte, maar dit is weer zo’n verwende reactie. Vechten voor die plek op het middenveld en niet meteen zulke dingen roepen in e media.
16 -1
10Sneijder10
En daar hebben we er weer één.
2 fking wedstrijden beginnen op de bank, ik heb bijna medelijden met je.
Denk nou eens na man, waarom sta je niet in de basis? Niet omdat je zo geweldig speelt toch?
Het word echt eens tijd dat hier wat tegen gedaan gaat worden.
17 -1
shachalnur
Als Donny zo overdreven negatief reageert,is dat wellicht alweer een teken dat verschillende jongens zich minder op hun gemak voelen bij Ajax momenteel..

Neres,Onana,Ziyech,de Ligt en zelfs Frenkie ,de veruit beste creatieve middenvelder ter wereld(toch?),gaan ook weg als er een koper komt.

Maar da's niet zo makkelijk meer,want clubs op hoger niveau staan niet in de rij,en willen begrijpelijkerwijze niet veel betalen.

Het gemiddelde niveau van de mickey mouse competitie wordt steeds lager,vrijwel alle verkochte jonge spelers de afgelopen 10 jaar floppen,of vallen bijv. tegen op het WK.

Nederlandse trainers in het buitenland?

Zo mogelijk een nog groter drama,maar was ten minste even een mogelijkheid nederlandse jongens onder te brengen bij grote clubs,die na de afgang van de nederlandse trainers vrij snel mochten banken .

Tuurlijk gaat Barcelona 50 miljoen betalen voor Frenkie,nadat Barca zojuist Vidal heeft gekocht voor 90 miljoen,het staat toch in de kranten?

Tuurlijk gaat de Ligt weg voor 100 miljoen ,vooral nadat de europese top zojuist een stuk of 20 jonge Brazilianen heeft gekocht.

Blind is weer terug,de clubs stonden in de rij voor hem.

AZ (nummer 3 van nederland)heeft zojuist de Noors/Amerikaanse spits Johnson gekocht van ADO,,een laatbloeier.heeft er al iemand gekeken wat voor carriere die achter zich heeft ?

Het is één groot fop circus.

In landen als Mexico, Portugal en zelfs Spanje zijn ze zo ongeveer gestopt met serieuze jeugdopleidingen.

Er komt vrijwel niets meer door van echte kwaliteit,het is duur,en een blik Colombianen of Brazilianen uit de sloppenwijken van Bogota of Rio zijn goedkoop,hard,zeuren niet en spelen inmiddels beter dan Europese nogal verwende supersterren ,die vooral uitblinken op fifa 18, sociale media ,en de nederlandse fopcompetitie.

In Europa gebeurd hetzelfde,maar dan behalve met zuid-amerikanen ook met (Noord)Afrikanen.

Nog jonge supergetalenteerde witneuzen gezien bij Standaard?

Bij Wereldkampioen Frankrijk,België ,Engeland ?

Eén jonge getalenteerde aanvallende creatieve witneus die de mentale en fysieke hardheid heeft die nodig is op top niveau?

Hoeveel lopen er daarvan rond in Nederland? Europa ?

De redenen voor deze ontwikkelingen zijn zeker niet openbaar,maar topclubs ,ook in Nederland ,weten dat het mis zit en dat ze er maar weinig aan kunnen doen.

De schade is al gedaan en grotendeels onherstelbaar.

Vandaar dat dit toneelstukje van de nederlandse supertalenten nog even door gaat,totdat zelfs de gemiddelde sufferd kan zien dat er iets scheef zit.

Ik geef Donny trouwens een goede kans een behoorlijk niveau te halen op termijn ,en als hij heel blijft.

knokker,teamspeler,intelligent,ausdauer,en kan afzien,en zal na zijn 26/27e een echte topper zijn ,wanneer hij voldoende ervaring heeft.

Een uitzondering momenteel.
3 -15
TheRiviera
Deze reactie was al niet meer serieus te nemen op het moment dat je Frenkie veruit de meest creatieve middenvelder ter wereld noemt.
5 0
Michelinho
Sarcasme, zoek het op.
2 0
Bky
Mand.
0 0
altijdwelwat
Sjaak Swart is toch zijn zaakwaarnemer , die liep van de week nog te verkondigen dat al die jonge jongens langer moeten blijven. Donny moet gewoon dankbaar zijn dat hij onderdeel uitmaakt van deze selectie, het is nou niet zo dat hij al onaantastbaar is.
14 0
NouridolbergNeres34
Als ten hag deze wedstrijd terug kijkt ziet hij hopelijk ook in dat Schone niet meer mee kan, niet in Europese wedstrijden in ieder geval, leverde weer een partij ballen in, continue te laat, op slakkentempo terug wandelen. Die plek die dan vrijkomt is voor donny.
5 -4
NouriVandeBeek
Zijn reactie is overdreven, maar eerlijk; Donny hoort gewoon op de plek van Lasse te staan. Frenkie en Donny zijn complementair samen. Lasse en Frenkie niet.
4 -15
RaynoFischer
In normale tot goeie doen wel, maar dat was hij duidelijk niet...
Lasse speelde gewoon goed tegen Graz en Frenkie kreeg nu zijn kans op het middenveld, nu ze beide slecht speelde is het achteraf wel heel makkelijk praten door te zeggen Donny erin hoort te staan
8 -1
Joseph
Je weet dat Lasse een hoger niveau niet aan kan, dus heel vreemd is het niet om bij voorbaat om Donny te roepen.
1 0
NouriVandeBeek
Niks achteraf, want ik heb het herhaaldelijk vooraf gezegd.
2 -2
AjaxBaggio
En waar wil meneer vd Beek naar toe dan ? Barca, Roma, Londen ?
Als je bij je nieuwe club ook gaat banken, ga je dit na 2 weken ook roepen ?

Ik zie ook liever Donny dan Schone. Maar ik word schijt ziek van zulke reacties. Zit 2 wedstrijden op de bank, en gaat dan al meteen lopen janken.
20 -2
didierajax020
Een frustrerende reactie van een jongen die na zoveel wedstrijden basis staat er even naast wordt gezet. En terecht, ook dat nog. Donny, werk harder, bewijs ongelijk en val in zoals je vandaag deed want dat deed je goed. Je komt er wel, maar niet met bovenstaand gelul.
17 -1
PJSM
Zo gaat dat bij een topclub Vd Beek. Als je elke week in de basis wilt staan moet je bij Emmen gaan ballen.
20 0
3*stars*3
Precies en valt mij echt tegen van hem.
Dacht dat hij slimmer was en ook heeft gezien hoe het gaat met zijn generatiegenoten Bazoer en Riedewald.
Palace probeerde Riedewald laatst zelfs naar de championship te sturen, door hem te ruilen voor een speler van Swansea...
11 0
Vlieske
Wat is dat toch met spelers van ajax.? Erg zorgwekkend. Hoor je ramselaar bij psv? Bergwijn verlengd weer. We kunnen nu wel weer met zijn allen gaan roepen van rot op. Maar iets zit er gewoon fout.
17 0
SPetterson
ik luister nooit naar ramselaar dus die hoor ik nooit
0 0
shachalnur
Een stukje hierboven probeer ik ongeveer aan te geven waaraan dat zou kunnen liggen.

dat er iets fout zit is duidelijk
3 -1
RaynoFischer
Niet zo janken en gewoon vechten voor je plek.....
Concurrentie hoort bij een topclub, daarbij was hij gewoon niet best en zat 2 wedstrijden terecht op de bank
14 0
3*stars*3
2 fucking wedstrijden en meneer is op z’n prikkie getrapt.
Hopelijk geeft Sjaak hem ff op zijn donder...
10 0
Patrick78
Twee westrijden ( terecht ) op de bank en de situatie is wel anders? Wat een echte ajacied!
13 0