'Kunnen niet met vier twijfelgevallen spelen'

BVeenstra, 19-07-2018 om 09:50, 21613 views, Ajax TV |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft richting het duel met Sturm Graz in de tweede voorronde van de Champions League een behoorlijke puzzel op te lossen. Achter enkele namen staat richting woensdag namelijk nog een vraagteken, waardoor Ten Hag keuzes moet maken.

'Donny (Van de Beek, red.) en Frenkie (De Jong, red.) konden deze week pas alles meedoen', begint Ten Hag in gesprek met Ajax TV. 'De vraag is in hoeverre zij fit zijn. Dolberg heeft ook al heel lang geen hele wedstrijd gespeeld. Tegen Anderlecht heeft hij 65 minuten gespeeld en daar ondervond hij gelijk wel de naweeën van. Daar hebben we tijdens de training rekening mee moeten houden.'

De oefenmeester ziet bovendien spelers laat instromen door transfers en WK-deelnames. 'Het moet daarom wel heel snel in elkaar vallen richting woensdag', doelt hij op het treffen met Sturm Graz. Over de opstelling geeft Ten Hag wel al het een en ander prijs. 'Het zullen niet direct de beste spelers zijn, maar wel - voor nu - het beste team. Dat geldt altijd al, maar woensdag nog meer. Er moet een fit team staan. Fitheid is ook een kwaliteit. We kunnen niet beginnen met vier of vijf spelers waar vraagtekens achter staan.'

Ajax heeft een brede selectie en dat kan op den duur een luxeprobleem opleveren. Toch heeft men er in Amsterdam bewust voor gekozen. 'Het is bijna idioot hoe de kalender in elkaar zit. Het WK is nog niet afgelopen of wij beginnen alweer. Veel spelers hebben daardoor een ultrakorte vakantie. Dat vraagt fysiek en mentaal veel van de spelers. Tot aan december hebben we een heel druk programma en dan hebben we alle spelers hard nodig.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Trainer21
Beste is denk ik om niet veel te veranderen aan de basis opstelling van vorig seizoen. En zodra de competitie begint er telkens 1 speler bij in te passen. Bijvoorbeeld eerst blind, dan tadic en uiteindelijk metde beste 11
0 0
AlexIbarra
Hij geeft aan dat veel jongens gewoon nog niet fit zijn door blessures of WK.

Dan kun je wel de basis van vorig jaar proberen te laten staan maar Donny, Lasse, Tagliafico, (F. de Jong, Dolberg) zijn nog niet topfit, Ziyech half en Kluivert is weg.

Dus wordt het schuiven.
0 0
wladimir
Kluivert is weg. Daarvoor kan Tadic prima in de plaats.


Tadic | Huntelaar | Neres

Ziyech | Schöne | van de Beek

Tagliafico | Wöber | de Ligt | Mazraoui

Onana
0 0
korem
Ligt het nu aan mij of lijkt dit bij Ajax altijd zo veel erger dan bij andere teams ? Ik snap dat een sturm graz bijvoorbeeld geen wk gangers heeft, maar de spelers die bij ons geen wk gespeeld hebben zijn dan vaak weer niet wedstrijdtfit ? Als ik dan gisteren stukje PSV zie en nee ben geen PSV’er kijk gewoon graag voetbal, ook om te zien hoe onze concurrent ervoor staat dan lijkt het wel alsof dit bij hun allemaal niet zo erg is dat niet wedstrijd fit !
0 0
Ajax27
We zijn een aantal jaren heel laat geweest met aankopen. Dit jaar zijn we ontzettend vroeg geweest met alle aankopen. Grote nadeel echter, de 14e plek bij de UEFA met NL. De 14e plek die ervoor zorgt ervoor dat we met een 2e plek in de eredivisie in de 2e voorronde van de CL moeten aandraven. 2e voorronde, 3e voorronde en dan nog playofs op 21/22 en 28/29 augustus. We spelen dus 6 wedstrijden voordat we uberhaupt in de CL spelen. PSV hoeft als kampioen pas bij de playofs aan te sluiten. Die hebben dus nog letterlijk een complete maand om fit te worden.

Voorheen was de nummer 1 gewoon direct geplaatst voor CL en de nummer 2 moest 1 voorronde spelen. Als dat was had Ajax het nu prima op orde, hadden Blind en Tadic bijna een maand kunnen meetrainen en hadden we rustig naar een bepaald niveau kunnen toewerken.

Dus... daarom moeten we met heel NL ervoor zorgen dat de top/subtop met een plan komt om weer hoger op die lijst te komen, zodat we vaker en met meer teams in Europa spelen. Ajax heeft dit de afgelopen 7 jaar al gedaan met een financieel topbeleid, nu PSV, Feyenoord en AZ nog.
2 0
Ruff Rhythim
psv speelt zn eerste serieuze wedstrijd pas over een maand, ik reken de JC Schaal niet mee daarin.
dus logisch dat die nog niet over wedstrijdfitheid hoeven te praten.
2 0
BrandjeXL
Geen fitte selectie dan zal je je strijdplan moeten aanpassen. Liever dan maar een 0-0 dan wederom tegen een op papier zwakkere tegenstander wederom in het mes lopen. Wij hebben nu zoveel spelers die een goal kunnen maken dus daar maak je er altijd een.
1 0
Bocarra
De vraagtekens op dit moment zijn. F de Jong, van de Beek, Blind, Tagliafico, Schone en Tadic. Wellicht zijn er woensdag as 2 a 3 uit dit rijtje wedstrijdfit. Maar de aller grootste vraag is of het een team is. Dat betwijfel ik. In zo’n korte tijd met zoveel spelers die nog geblesseerd uit het vorig seizoen kwamen of aan het WK hebben deelgenomen is het bijna niet te doen. Ajax zal het moeten hebben van individuele actie om een ronde verder te komen. Het zal kantje boord worden.
1 0
Duif63
Logisch verhaal, in een ander topic was er een paar dagen geleden nog iemand die opstelling voorstelde met 8 twijfelgevallen. Tsja.
0 0
Joseph
Eiting zal waarschijnlijk spelen, die is fit en speelt een goede voorbereiding tot nu toe. Daarnaast is de Ligt gewoon ontzettend belangrijk, als hij niet fit is voor Sturm Graz, wordt het ontzettend moeilijk.

Ik zou Blind op de bank houden, die kan geen 90 minuten spelen, dus die kan je het laatste half uur laten invallen voor de Ligt als het niet goed gaat, of dan als kwaliteitsinjectie toevoegen.
0 0
Stamhoofd
Blind kan toch prima spelen? Heeft geen WK gehad, rustige vakantie gehad en was al een week bezig met voorbereiding bij Manchester.
0 0
Johnvanessen
Onana

Mazraoui
de Ligt
Wober
Tagliafico

Frenkie
Eiting
Donny

Neres
Huntelaar
Labyad

En dan kan je evt. Tadic, Blind, Ziyech of Dolberg brengen.

Week later zit iedereen alweer week langer in de voorbereiding. Denk dat je dan wel zo wat met je echte basis kan spelen!
1 0
afca12
Labyad mag niet spelen ivm kaart nog bij Utrecht
0 0
JC14LEGEND
Geen Wöber alsjeblieft. Zelden iemand zo zien schutteren in onze defensie als hij tegen Anderlecht. Heeft de gave om altijd verkeerd positie te kiezen.
2 0
Luie
wil je dan met Bakker spelen? maakte een goede indruk.
0 0
JariHeijden
Er zijn natuurlijk genoeg spelers wel fit. De selectie is breed en Ten Hag is slimme en tactisch sterke trainer. Ik verwacht dat we met 2-0 winnen.
1 -1
Willem410
Ik hoop zo dat we die Oostenrijkers gelijk thuis met 3-0 kunnen pakken, dan hebben we even lucht tot half augustus om de boel in te passen en fit te krijgen.
Win je niet dan staat de druk er al gelijk vol op.
Ze hebben het trouwens voor volgende week woensdag over temperaturen van ver boven de 30 graden. Ga nog wat worden in een uitverkochte Arena, is niet in het voordeel van Ajax denk ik.
2 -1
BobaAjax
Wel als Ajax de bal laat rollen. Dan zijn de Oostenrijkers de 2e helft kapot gespeeld . Bij ons komen dan tadic , en 2 andere spelers erin die zich willen bewijzen.
1 0
Johnvanessen
Zo is dat. De netniet fitte spelers kunnen best een half uur spelen! Dan komt er ook wat binnen de lijnen natuurlijk. Ook lekker!
0 0
Ajaxbrl
Zou het toch maar proberen om de beste op te stellen..
2 -2
AltijdGelijk
Pfff dat word dus weer Schone en Huntelaar! Dan maar hopen dat onze opa's het kunnen tegen Sturm Graz.

Het lijkt zo mooi aankopen als Tadic en Blind.

Maar als wij woensdag verliezen met 0-2 dan is het echt chaos!
1 -4
masterrr
Blind - Schone - Ziyech is ook een middenveld waar we tegen Sturm Graz potten mee moeten kunnen breken hoor. Laat Frenkie en Vd Beek dan maar invallen.
2 -1
GvanderK
Als Vd Beek, Frenkie niet optijd fit zijn zou ik ze nog even met rust laten en zo spelen of Blind en Vd Beek ieder een helft laten spelen, Frenkie zou ik sowieso nog even sparen. Tadic zie ik het wel halen.

------------------------Onana----------------
-Mazraoui---De Ligt------Wöber------Tagliafico
---------------------Blind of VdBeek-----------------------
--------------Tadic-------------Ziyech------------
---Neres---------------Dolberg------------Labyad-------
1 -1
BobaAjax
Volgens mij is eiting de enige 100% Fitte middenvelder. Die zal spelen! Of labyad moet ook op het middenveld staan.

Siem, frenkie , Donny, Ziyech , schone , tadic en blind kan je niet allen niet 90 minuten laten spelen.
Van deze groep lijkt Ziyech de meest fitte speler.

Hij zal denk ik Kiezen voor

Onana
Mazraoui ligt blind tagliafico
Ziyech , eiting , Donny
Neres Huntelaar labyad
2 0
DS
Inderdaad zoiets verwacht ik ook, Blind gaat zeker spelen. Wöber voor blind en blind op de plek van Eiting zou evt ook nog kunnen, maar veel anders zal het niet zijn.
Dit moet met het juiste plan zeker genoeg zijn om sturmgraz te verslaan.
0 0
DonAdam
Dit kan niet, je stelt teveel spelers op die niet helemaal fit zijn. Het lijkt me dat Tadic op de bank zit of helemaal niet bij de selectie zit, Schone start als CM, Blind als LCV, en dat v/d Beek samen met Ziyech AM speelt. V/d Beek is in principe geheelt, maar hij voelt het nog wel. Voorhoede zal zijn zoals jij beschrijft.

Overigens is mijn idee dat Blind LCV speelt wishful thinking, want ik vind Wober helemaal niets. Hij was van de week ook weer verschrikkelijk aan het schutteren.
0 0
OKP-AFCA
Wober was een van de betere voor zijn blessure, al vergeten of vondt je het toen ook niets?

Is er lang uitgeweest, ik geloof dat hij dat niveau weer kan halen.
0 0
ajaxrosenberg
Verbazingwekkend hoe snel mensen inderdaad een goede periode van spelers vergeten
0 0
AjaxDude12
Tadic sluit zaterdag pas aan volgens mij..
1 0
DavidFerr
Ten Hag zei dat Tadic pas zondag aansluit en Ik verwacht ook niet dat Tadic na 2 trainingen direct in de basis zal staan.
0 0
AjaxDude12
Klinkt wel zorgelijk dit. Kans lijkt me klein dat we met de beste opstelling tegen Sturm Graz gaan spelen als dit klopt... Dolberg vind ik nog niet zo erg als die niet meedoet (Huntelaar sws beter), maar vd Beek en evt de Ligt ga je wel echt missen.
2 -3
Johnvanessen
De Ligt zal wel fit genoeg zijn!
2 0
Rujar
Kwaliteit genoeg om te kunnen winnen
2 0