[Update II] VI: 'Zeefuik kiest voor FC Groningen'

JesseTH, 18-05-2018 om 19:39, 23575 views, Omroep West, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

FC Groningen wil Deyovaisio Zeefuik graag behouden, maar er zijn meer kapers op de kust voor de rechtsback van Ajax. ADO Den Haag heeft de twintigjarige verdediger op haar verlanglijst staan. 

Tyronne Ebuehi, rechtsback van de Hagenezen, vertrekt en dus moet er een vervanger worden gevonden. Volgens Omroep West staat Zeefuik op het lijstje. Een andere naam die genoemd wordt is Hidde Ter Avest van FC Twente.

Afgelopen halfjaar werd Zeefuik verhuurd aan Groningen, waar de back het goed deed en veel speelde. Naar verluidt mag Zeefuik vertrekken uit Amsterdam en eerdere berichtgeving meldde dat de jeugdinternational in het Hoge Noorden wil blijven

Ajax heeft met Rasmus Nissen Kristensen winters een rechtsback gekocht. Het was reden dat Zeefuik tijdelijk vertrok bij zijn jeugdliefde. Noussair Mazroaui speelde na het wegvallen van Joël Veltman de laatste wedstrijden van het seizoen op die positie. Het contract van Zeefuik bij Ajax loopt medio 2019 af.

Update - 15.35 uur (18 mei 2018)
Ajax-verdediger Deyovaisio Zeefuik, die in de tweede seizoenshelft werd verhuurd aan FC Groningen, heeft een overgang naar ADO Den Haag afgewezen. Dat heeft Alfons Groenendijk, trainer van de Hagenezen, laten weten tegenover Omroep West. 'Hij heeft inmiddels een andere keuze gemaakt en komt niet naar ADO', aldus Groenendijk, die de naam van die andere club niet noemt.

Mogelijk komt er wel een andere speler met een Ajax-verleden naar ADO Den Haag. Groenendijk hoopt namelijk op de komst van Ricardo van Rhijn. 'Ricardo heeft zijn sporen verdiend. Hij zou niet misstaan bij ADO Den Haag, maar dit soort spelers heeft vaak nog andere plannen.'

Update II - 19.35 uur (18 mei 2018)
Deyovaisio Zeefuik gaat zijn carrière vervolgen bij FC Groningen en tekent een driejarig contract. Reon Boeringa, journalist van Voetbal International, meent dat. Ook FC Groningen-trainer Danny Buijs bevestigde dat tijdens zijn presentatie bij de club. 'ADO Den Haag had Deyovaisio Zeefuik op het oog als opvolger van Tyronne Ebuehi, maar de rechtsback heeft in plaats daarvan voor een definitieve transfer naar FC Groningen gekozen', zo schrijft Boeringa op Twitter.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Dennis1964
Jammer
0 0
Ar
Natuurlijk niet het niveau Tete, maar een goede back voor Ajax en nog altijd beter dan wat er voor miljoenen gekocht is.
We moeten eens af van het idee dat de backs beiden aanvallend moeten zijn. Aanvallende backs laten vaak hele grote steken vallen achterin, zie Van der Wiel, Van Rhijn, Boilesen, Emanuelson. De enige die dat niet deden waren Trabelsi en Maxwell en dat is ook de enige keer dat het echt werkte bij ons met twee aanvallende backs te spelen.
Er is niets mis met minstens één snelle, corrigerende, verdedigend sterke back in je selectie die niet verder dan drie meter over de middenlijn komt en rugdekking geeft aan het centrum, zeker als je daar de beschikking hebt over opbouwend en voetballend sterke spelers als De Ligt en Schuurs. De Ligt en Schuurs hebben opbouwend, opkomend en voetballend meer kwaliteiten dan welke verdediger of semi-verdediger die er bij ons rond loopt. Dan is het prima als je rechtsback Veltman, Tete of Zeefuik is, al zou ik Dumfries opteren boven Stevano.
0 -1
chrisjuhhh
Krol en Suurbier waren de eerste je vergeet een hele historie !
0 0
Ar
Krol en Suurbier zijn totaal niet vergelijkbaar met Trabelsi en Maxwell. Zij waren veel completere spelers. Bonkige kerels die ook echt konden verdedigen.
0 0
Mike4wheelz
Eindelijk verlost van deze pannekoek!
1 -3
kampioen0809
Doe eens normaal man.
4 0
OuweDibbes
Lekker voor Zeefuik, maar Groningen dient wel af te tikken.
3 0
RedFeather
Breaking
Moeder en zaakwaarnemer Magalan zegt op Fox Argentinie (radio) dat Huddersfield Magallan wil.
Magallan wil.liever naar PL dan naar ED.
Kortom: vergeet het maar, Richarlison all over again
1 -2
NR9
Bron???
0 0
GinoAFCA
wacht eerst maar eens af
1 -1
ajaxcied4life
ai ai ai
1 0
JordyAjacied
Gaat zijn grote broer achterna.
0 0
Ajax#1900
Dat hoop ik niet want die was op z'n 28e clubloos
3 -1
NotForSale
vooral in de breedte grote broer
0 0
NotForSale
Hoeveel krijgen we ervoor of liep zijn contract af?
0 0
Bjorn
Succes Zeefuik. Is niet het niveau wat Ajax moet nastreven.
1 -1
insectenverdelg
Nee maar is ook niet minder dan de 2 spelers die samen ruim 8 miljoen hebben gekost en nu op die plek staan
1 -1
BrandjeXL
Orejuela kan voor Ajax een prima rechtsback worden. Is de laatste steeds de betere in JA en verdient gewoon een kans. Dan pas kan je oordelen. Iedereen weer hoe verloren Neres erbij liep tijdens wedstrijden in JA en kijk nu eens. Orejuela was een basisspeler bij zijn oude club en speelde voor volle stadions. Dan wordt je door een grote club als Ajax gehaald en dan mag je drie man op maandagavond je wedstrijden spelen. Ga dr maar aan staan.
1 0
afca4eva
Helemaal mee eens. Ik heb bij Orejuela meer het idee dat hij is gehaald om Sanchez te pleasen zodat hij misschien langer zou blijven. Beetje hetzelfde geval als toen met Lodeiro en Suárez. Al vind ik dat Lodeiro zeker wel een balletje kon trappen in tegenstelling tot Orejuela..
0 0
JanTa
Als je in iedere kleedkamer van het betaald voetbal Ajax roept, dan staat er altijd wel een ex-speler op.
4 0
ditisdebeslissing
boateng levante is die nou niet te halen voor ajax. Wat een gozer.
1 0
insectenverdelg
Na vnvd niet meer gok ik zo.
1 0
GinoAFCA
hahaha wat een slechte keeper die jurjus
0 0
Ferd
En half AS schreeuwde moord eh brand dat hij naar PSV ging en niet naar Ajax.
0 0
Aeter
Op dat moment was het een heel talentvolle keeper.
0 0
Ajaxamsterdam0485
Nu hopen dat ze de graafschap er ook uit knikkeren, die wil ik nooit meer in de eredivisie zien
1 0
L8
Haha stel je aan zeg... Graafschap is tenminste een club met karakter en fatsoenlijk achterban. Almere? Buiten de te fanatieke koffiejuffrouw hebben ze geen publiek.
1 -1
FlyingDutchMan
Inderdaad, hoopte zo op dat Telstar..
0 0
GinoAFCA
oeps verkeerde topic
0 -1
insectenverdelg
Vraag me echt af waarom we 5.5 voor Kristensen betalen en Zeefuik laten gaan. Deze jongen is niet slechter. Niet dat ik Zeefuik al t gewenste niveau zie, maar haal dan iig versterkingen die beter zijn. Overigens zou ik voor Groningen kiezen ipv het. Kunstgras in den haag.
6 0
gi0vanni
Het is makkelijker om goed te leren verdedigen dan te leren aanvallen. Zeefuik wordt aanvallend niets. Dus dan maar voor de aankoop gaan. Voorlopig blijft de back up voor RB toch matig.
1 0
Simon1
Groot gelijk. Kunnen we nu Kristensen en Zeefuik aa. Groningen en ADO slijten. ^^
0 0
Gonzo
Misschien Kristensen naar ADO?
2 0
Simon1
Hopelijk wordt hij verkocht. Ajax is een maatje te groot voor hem, maar bij een Groningen of een ADO kan hij een mooie carrière tegemoet zien.
1 -2
IJzereRinus
Lekker bij Groningen blijven. Kent de club nu een beetje.. je weet ongeveer waar je staat. Elders moet je wéér op 0 starten. Succes jongen tis je gegund
1 0
Gonzo
Kies gewoon de club die voor jou het beste is. Je bent niemand iets schuldig.
2 0
Ferd
Juist! Gewoon voor je eigen carrière kiezen
0 0
NouridolbergNeres34
Lekker bij groningen blijven ,niet naar die tokkies in den haag.
5 0
Ajaxvooraltijd
De tokkies waren Amsterdammers he. Dat weet je toch wel neem ik aan? Ik hou juist van dat volkse al weet ik dat meerendeel van de "nieuwe" Amsterdammers dat asociaal vinden. Geef mij maar liever Den Haag dan sdie gare boeren uit Grun.
1 0
Ajax#1900
Ik weet niet hoe oud je bent, maar blijkbaar ben je nooit in het Oosterparkstadion geweest.
0 0
EricAjax1
niet vaak in Groningen geweest blijkbaar..
0 0
Ajaxvooraltijd
Nou Groningen is geweldig..
0 0
Ferd
Juist Groningen heeft dat volkse ook, kijk maar eens in de oosterpoort buurt
0 0
Keizer020
Niet naar ADO
5 0