[Update] Ajax verlengt contract drietal Ajacieden

JipVR, 25-04-2018 om 16:45, 21449 views, De Telegraaf | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax ziet het voorlopig zitten in verdediger Navajo Bakboord. Dat is wat blijkt uit de aanstaande contract verlenging van de Ajacied. Zijn contract, dat liep tot de zomer van 2018, wordt met twee jaar verlengd en heeft zodoende een einddatum van medio 2020. 

Mike Verweij van De Telegraaf brengt dit nieuws woensdagochtend naar buiten. De negentienjarige Bakboord speelt voornamelijk als rechtervleugelverdediger, maar staat momenteel aan de kant vanwege een blessure aan zijn kruisband. De verdediger kwam dit seizoen naast een aantal optredens in Onder 19 drie keer in actie bij de beloften.

 

Update - 16.45 uur (25 april 2018)
Ajax heeft het contract van een drietal Ajacieden verlengd, dat meldt de club via de officiële kanalen. Het gaat om Jong Ajax-spelers Ché Nunnely, Azor Matusiwa en Navajo Bakboord. Daarmee wordt de berichtgeving van Mike Verweij bevestigd. De contracten van de spelers gaan in op 1 juli 2018 en lopen tot medio 2020. 

Nunnely kwam in 2012 over naar de jeugdopleiding van Ajax en is actief als rechtsbuiten. In januari 2017 maakte hij zijn debuut in het betaald voetbal bij Jong Ajax tegen FC Emmen. Hij speelde tot dusver 23 wedstrijden voor de beloften, waarin hij 6 keer trefzeker was.

Middenvelder Matusiwa speelde dit seizoen 23 keer voor Jong Ajax en debuteerde tegen VVV Venlo bij de wedstrijdselectie van Ajax 1. Bakboord speelt het langst bij Ajax en zit al sinds 2007 in de jeugdopleiding. Hij speelde tot dusver 3 wedstrijden voor de beloften, waarna hij begin dit jaar een ernstige kruisbandblessure opliep. 

Lees hier de BoJa van Nunnely en hier die van Matusiwa.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rentokill
Dan heet je Bakboord en speel je niet links maar rechts...
0 0
marrene
Je hebt ook spelers voor Jong AJAX nodig. Niet alle spelers die een contract krijgen is dat voor het eerste.
2 -1
Jeugdtrainer
Ach en die Verweij ook meteen doen alsof we een topper vastgelegd hebben met Bakboord. Ajax leert het niet als je dit soort back gaat opleiden. Douglas zal de volgende wel zijn.

Als ze maar fel op de man kunnen verdedigen he, man man. Maar spelinzicht of onder druk uit spelen kunnen ze niet. Zeefuik en Tete gingen deze gasten al voor. Ook Bakker valt nog veel te veel in deze categorie. Dest is misschien een speler die aan het juiste profiel voldoet, maar die heb ik nog te weinig gezien.
3 -4
Vlieske
We gaan dus weer terug naar het niveau sarpong, Donald en de sa.
6 -6
Ajaxvooraltijd
Ik vond de Sa beter dan Kluivert op het moment bij Ajax. Kwam tenminste vaker zijn man voorbij en op snelheid niet te kloppen. Jammer dat hij amper een kans kreeg toen, dan had hij nog wat opgebracht.
1 -5
MaximilianRosse
Weet iemand of het contract van Pasquali uberhaupt verlengt gaat worden??
1 0
vincent_DV
Lijkt mij van wel toch. Is 1 van de spelers die veelal bij Jong Ajax speelt van de A1. Lijkt me ook niet dat je een jongen uit Australië haalt om hem vervolgens op z'n 18e weer de deur te wijzen.
0 0
Bky
Jaaa Matusiwa!

De weg omhoog is ingezet!
5 -2
Juichtoon
En Kluivert?
1 0
mgtow
Als ie voor 't einde van 't seizoen niet verlengd zou ik hem er uit schoppen. Die geintjes van Rioola ook altijd.
7 0
vincent_DV
Ik zou Kluivert inderdaad ook een ultimatum stellen. Je tekent of bij voor de CL play-offs en anders kan je een andere club gaan zoeken en stellen we je niet meer op.

Je weet alleen natuurlijk niet hoe die onderhandelingen verlopen en wat de aanbieding van Ajax is. Mocht Ajax naar hun mening het maximale hebben geprobeerd zou ik hem zeker een ultimatum stellen. Het is graag of niet en Kluivertje is echt wel vervangbaar in mijn ogen.
5 0
Grummes
Gezien de leeftijd van deze heren en het aantal minuten bij Ajax 1, verwacht ik eerlijk gezegd niet al te veel van deze gasten. Vast hele bruikbare spelers hier en daar, maar zeker geen toekomstige wereldtoppers.
3 0
BrandjeXL
Nunnely en Matisuwa ook verlengt
2 0
Michelinho
Netjes gezien zijn zware blessure.
1 0
Ozymandias
Bakboord raakte op een heel vervelend moment geblesseerd toen hij nou juist stappen in zijn spel aan het zetten was. Persoonlijk denk ik dat Dest (één jaar jonger) meer talent heeft maar Bakboord is talentvol genoeg voor een plaats bij Jong Ajax. Al zal dat natuurlijk voornamelijk liggen aan hoe hij van zijn blessure terugkeert.
2 -1
AjaxPassion
Niks tegen Bakboord persoonlijk, maar ik vind echt dat Ajax eens af moet van die gemaakte CV backs. Ik hoop dus dat er eens een keer specialistische backs worden aangetrokken/opgeleid.
2 0
Ozymandias
Ik vind niet dat Bakboord een gemaakte CV back is. Hij is een gewoon een back, alleen zijn z'n verdedigende kwaliteiten beter dan zijn aanvallende kwaliteiten. Ik begrijp dat wingbacks momenteel het smaakje van de tijd is maar voordat Tete doorbrak schreeuwde 2/3 AS om een verdedigend goede backs en moest Ajax volgens de meeste leden hier maar eens ophouden met aanvallende backs die verdedigend niets kunnen. De eerste taak van een back was het verdedigen en als hij daarnaast aanvallend goed was dan was dat mooi meegenomen.

Een verdedigend ingesteld back kan nog steeds een enorme waarde hebben. Alleen moet er dan een ander type rechtsbuiten staan. Rechtsbenige rechtsbuitens en linksbenige linksbuitens zijn ook een comeback aan het maken in het moderne voetbal. Kijk bijvoorbeeld naar Sterling en Sané bij City. Met een speler als Nunnely op rechtsbuiten heeft Jong Ajax waarschijnlijk meer aan een type Bakboord dan aan een type Dest (al ben ik meer fan van de laatste). Ook zal de rechtercentrale verdediger dan meer vrijheid krijgen om op te komen (maar die moet dat dan natuurlijk wel kunnen).

Neem een mogelijke opstelling van Jong Ajax volgend seizoen als voorbeeld met Kotarski; Bakboord, Schuurs, Doekhi, Bakker; Pasquali, Matusiwa, Bijleveld; Nunnely, Sierhuis en Ylatupa. Met Schuurs (die goede rushes naar voren heeft) als rechtercentrale verdediger en Nunnely (die geen klassieke rechtsbuiten is maar mel een moderne uitgaven daarvan) is het waarschijnlijk een stuk handiger om de verdedigend goede Bakboord als rechtsback te hebben dan de aanvallend goede Dest. Maar staat Kuhn op rechtsbuiten dan heeft Jong Ajax weer meer aan een type Dest.
2 0
Truth
Z'n naam vind ik in ieder geval al cool. Daarmee sta je al bij voorbaat met 1-0 voor
1 -2
Duif63
Wat is dat met die rechtsbacks en kruisbandblessure's ? Zo is ook de carrière van Ole Tobiassen verziekt.
0 -1
Ferd
Dat maakt dus 2 rechtsbacks in 15 jaar, echt een chronisch probleem Duiffie.
5 0
AjaxPassion
:')
1 0
Duif63
Plus Veltman is 3, of ben je die nu al vergeten Nerd
0 -1
Ferd
Nou nou nou, maar liefst 3 spelers in 15 jaar, goh goh.

Overigens, heb ik jou niet zien schrijven dat Veltman geen rechtsback is dakduif?
2 0
CruyffFootball
De communicatie van Duif is weer van hoog niveau.
3 0
Web
Dat moet jij zeggen, alles wat volgens jou niet in de lijn Cruijff past, word tot aan de grond afgebrand.
2 -1
AjaxPassion
Hahaha, een licht ontvlambare Duif?
4 0
Duif63
Dat heet passie. Kunnen we wel wat van gebruiken in de club.
2 0
nicholas87
Je zou toch verwachten dat Bakboord links zou zijn...
8 -1
FlyingDutchMan
xD
0 0
Sulejmanibesteaankoopooit
"groot vertrouwen" is dat 2 jaar tegenwoordig?
3 -2
BennJii020
Wel als hij geblesseerd is
7 -1