Unuvar en Kasanwirjo in selectie Future Cup

BvdPloeg, 29-03-2018 om 20:29, 15915 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Neraysho Kasanwirjo, Naci Unuvar en Jaymillio Pinas maken deel uit van de 20-koppige selectie voor de Future Cup. De drie spelers kwamen dit seizoen uit in Ajax O16, maar krijgen de kans om zich tijdens het Paasweekend te tonen. Er vielen ook enkele spelers van de huidige O17 buiten de boot.

Coach Dave Vos, die de afgelopen weken Kasanwirjo, Unuvar en Pinas al liet meespelen had slecht nieuws voor Niciano Omzigtig, Elikia Mbinga en Eros Maddy. Calvin Raatsie is er niet bij omdat hij niet fit genoeg is bevonden om mee te spelen.

Ajax start de Future Cup op zaterdag met wedstrijden tegen Sydney FC en Sporting Portugal, op zondag staat de derde groepswedstrijd gepland tegen Paris Saint Germain. Op maandag is de finaledag, met onder meer twee halve finales en de finale als klapstuk.

De selectie:
Daan Reiziger
Harm Dieker

Ki-Jana Hoever
Paul Fosu-Mensah
Jurriën Timber
Nordin Musampa
Liam van Gelderen
Terence Douglas
Neraysho Kasanwirjo

Quinten Timber
Naci Unuvar
Kenneth Taylor
Ryan Gravenberch
Enric Llansana

Hossein Zamani
Venitchio Sint
Denilho Cleonise
Brian Brobbey
Sontje Hansen
Jaymillio Pinas

Lees hieronder de voorbeschouwingen per linie op de Future Cup in #RoadtoFutureCup:

Deel 1: Ajax all in op Reiziger
Deel 2: Leiding achterin uit O19
Deel 3: Middenrif om van te smullen

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
hakkietjakkie
Unuvar!! Deze jongen, dit word em hoor! Koeman ga maar alvast even op de koffie bij die jongen. 2 jaar speelt deze in Ajax 1 hoor!!
5 0
AFCA1510
Is die man zo goed? Heb hem nog geen volledige wedstrijden zien spelen, dus vind het moeilijk te beoordelen.
1 0
NouridolbergNeres34
Gravenberch en unuvar zijn voor mij toch wel de echte pareltjes voor in de toekomst.
4 0
WantAmsterdam
Hoe schatten jullie de kansen van Hoever en Kasanwirjo om te slagen? Of zien jullie nog andere grote verdedigende talenten?
0 0
Ozymandias
Relatief aan hun leeftijd zijn Hoever en Kasanwirjo redelijke verdedigers voor Ajax maar het is op hun leeftijd onzinnig om de kansen van talenten om bij Ajax te slagen in te schatten. Alleen bij de talenten van de hors catégorie (Gravenberch en Ünüvar) kan je nu inschatten dat mits ze niet tegen vervelende blessures oplopen ze een goede kans maken om bij Ajax te slagen. Bij de rest is daar nog niets over te zeggen omdat het onmogelijk is om in te schatten hoe ze zich verder zullen ontwikkelen.
1 0
JopieCruijff
2 prima verdedigers! Maar er zijn idd nog wel andere grote verdedigende talenten, maar zij horen daar ook zeker bij vind ik!
2 0
ajaxminimax
Ben zeer benieuwd, dit is weer een lichting waar je u tegen zegt. Middenveld en aanval, echt bizar sterk. Hier moet Ajax zuinig op wezen en heel gauw contracten aanbieden.
4 0
Ajax95Duivendrecht
Ben erg benieuwd naar Ünüvar, Taylor en Gravenberch.
5 0
3*stars*3
Mooi, hoor al een aantal jaar positieve verhalen over Unuvar en ik ga hem nu ff live bekijken.
Die Zamani werd ook als toptalent gezien toch?
3 0
trodat4030
Zamani is in vorm misschien wel het grootste talent op de vleugels binnen de hele club, maar heeft de laatste anderhalf jaar echt veel moeite. Werd vervroegd doorgeschoven en had gewoon heel veel moeite om aan te pikken. Niet eens voetballend, want dat kan ie wel, maar ik zie (van de zijkant) een mentaal blok waardoor hij gewoon niet mee kon. Is de laatste weken ook weer geregeld terug te zien bij zijn eigen u16 lichting en je ziet langzaam weer de oude Hossie terug. Dus niet meteen afbranden als ie geen absoluut toptoernooi speelt, die jongen komt van ver en heeft ff tijd nodig. Qua type lijkt ie overigens op een 2 benige Kishna.
2 0
3*stars*3
Thanks man, ik ga er goed voor zitten.
Heb van beide jongens wel compilatiebeelden gezien maar nooit live.
Ik was wel fan van Kishna en klinkt goed als deze jongen lijkt op een 2 benige Kishna.
1 0
Redrum
Zamani is ook een lekker spelertje ja, maar Unuvar is echt de nummer 1 van onze opleiding in mijn ogen. Ik kijk al jaren watertandend uit naar zijn debuut in Ajax 1.
5 0
3*stars*3
Nog ff geduld! ;-)
0 0
NouriVandeBeek
Betere selectie dan vorig jaar. Enige wat echt ontbreekt is een goede rechtsbuiten, maar voor de rest een goede mix van talent met diverse kwaliteiten.
6 0
wolterx
Ik sluit niet uit dat Pinas om die reden mee is genomen, speelde bij Volendam vanaf rechtsbuiten als ik me niet vergis. Brobbey in de punt, Hansen/Pinas/Zamani/Cleonise/Sint en eventueel zelfs Unuvar op de flank. Keuze genoeg maar mist een écht goede specialist op rechtsbuiten zoals je al zei.
2 0
JopieCruijff
Als Sint het niveau van vorig jaar (FC) haalt dan is dat probleem opgelost. Ik hou stiekem toch nog hoop op Zamani
2 0
FlyingDutchMan
Op de brommer!! Leuke selectie, veelbelovend :)
0 0
gras
Interessante lichting, Unuvar echt een fijne spelert.
0 0
Jeroenb25
Als je deze selectie zo door kijkt, zijn het stuk voor stuk jongens die ik bijna allemaal een redelijke tot grote kans toedicht om het eerste te halen. Ik kijk erg uit naar komend weekend om ze als team samen te zien voetballen.
7 0
Redrum
Deze selectie zit echt volgestampt met talent. Als deze jongens allemaal bij Ajax blijven gaan we gouden tijden tegemoet. We hebben een paar magere lichtingen gehad, maar nu is het tijd voor een paar hele vette.
4 -2
Middenweg401
Wie zien jullie naast Unuvar (eventjes zien waar de rek in doorschuiven zit), Zamani en Gravenberch als grootste talenten? Ik heb het de laatste 2 jaar amper gevolgd.
1 0
wolterx
In deze selectie Taylor en Hansen die veel talent hebben. In jongere jeugd lopen er ook wel paar rond die vooralsnog heel goed lijken.
2 0
Suarez16_
"Magere lichtingen"? Volgens mij breken jongens als De Ligt, Donny, Kluivert en Frenkie net door. De huidige lichtingen zijn qua Nederlanders wel teleurstellend, maar oa Fosu-Mensah, Redan en Famillia-Castillio zijn naar Engeland gegaan.
2 0
Redrum
By the way, talenten die vertrekken tel ik niet mee. Als je op die leeftijd Ajax verlaat ben je niet geschikt voor Ajax 1, want dan mis je een paar belangrijke mentale eigenschappen. Maar natuurlijk, van de nieuwe lichtingen weet je nog niet of ze blijven.
3 0
Redrum
Ja dat zijn absoluut grote talenten, maar dan praat je over 1 a 2 grote talenten per leeftijdscategorie en de rest van die categorie is middelmaat. Wat er nu aan zit te komen is 3 a 4 grote talenten plus een paar degelijke spelers per categorie.
1 -1
AjaxfanRuben
Klinkt goed!
1 0