Het nieuwe thuisshirt is bekend! Check hem op de officiële Ajax-site.

Ajax wees huur van Ödegaard opnieuw af

BvdPloeg, 11-01-2017 om 07:16, 48233 views, De Telegraaf | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Ajax heeft deze winter opnieuw een huur van Martin Ödegaard afgewezen, zo meldt De Telegraaf. Nadat al bekend was dat hij afgelopen zomer was aangeboden in Amsterdam, had men ook afgelopen weken geen interesse.

Ödegaard tekende dinsdag een contract bij SC Heerenveen, maar voordat de Friezen in beeld kwamen, werd eerst Ajax gepolst. Dat bleek een gepasseerd station. In 2014 ging de club vol voor de komst van de Noor, maar inmiddels zijn er volgens de eindverantwoordelijken al genoeg middenvelders en heeft Ödegaard zijn kans gehad.

In Heerenveen zijn ze daar echter niet minder blij om. De club stuntte door de dribbelaar van Real Madrid voor anderhalf jaar te huren. Hij werd dinsdag gepresenteerd en de shirt-verkoop is reeds gestart. Komend weekend kan hij zijn debuut maken in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanTa
Een talent van Real verder gaan opleiden en daar moet je dan voor betalen ook? Ajax had maar 1 optie en dat is koop maar dat willen ze blijkbaar niet.
1 0
Robeerke
Heerlijk dit, ik hou ervan
0 0
Fredschuit1
2 jaar geleden het meest gewilde talent van Europa. 2 jaar later sta je in een pompeblêd shirt.
6 0
hakkietjakkie
Had hij niet op de vleugel kunnen staan dan? Hij heb volgens mij behoorlijk wat snelheid in zijn dribbel.
2 0
PetrosQ
Als Odegaard eerder naar Ajax was gekomen had hij waarschijnlijk nu in het eerste van Ajax gespeeld. Gemiste kans jongen. Nu gaat hij bij Heerenveen spelen. Misschien dat hij over een jaartje of 2 nog bij Ajax in beeld kan komen. Eerst kijken hoe hij het daar doet. Misschien is hij op den duur ook al ver genoeg en kan hij de stap naar de Europese subtop nemen
0 0
gi0vanni
Net of Ajax een speler van Real Madrid kan betalen. Mocht hij echt goed worden is hij onbetaalbaar.
0 -1
AFCACruijff
Dikke prima! Goede speler, maar had 2,5 jaar geleden al voor Ajax moeten kiezen. Dan was hij hoogst waarschijnlijk nu verder in zijn ontwikkeling. Maar gelukkig hebben met talenten als Donny, Nouri en Freek voldoende potentie op het middenveld.
0 0
Pauw
Even off: kan iemand bevestigen dat Ajax - Feijenoord ondanks de mogelijkheid voor de CC-houders vandaag vanaf 10:00 kaarten te kopen, al uitverkocht is?
0 0
Nabil
Helemaal uitverkocht.
Of je moet lid worden van de SVA, dan ben je eerder aan de beurt.
0 0
A Cohen
Dan moet je even op "mijn Ajax" kijken, inloggen, naar Ajax-Feijenoord gaan en kijken hoeveel rode stoeltjes er nog zijn.
Zijn er geen rode stoeltjes dan is het uitverkocht.
Verkoop is vorige week vrijdag al begonnen, seizoenkaarthouders konden 1 kaart kopen.
Terechte beloning voor seizoenkaarthouders die dan ook eens een vriend of familielid mee kunnen nemen naar een beladen potje.
Supporters die voor 5 euro een clubcard kopen kunnen ook naar 17 andere thuiswedstrijden. Of....schaf een seizoenkaart aan. Dan ben je een echte supporter.
0 -3
MFox
"schaf een seizoenkaart aan. Dan ben je een echte supporter"

:')²
2 0
AFCA7
Blijven proberen om de zoveel tijd. Er komen altijd weer kaarten terug in de verkoop door systeemfouten e.d.

Ik heb de mijne eergister gekocht en toen waren er nog voldoende (met name de 80 euro kaarten) beschikbaar, en nog een zeer beperkt aantal van 40.
0 0
Pauw
Jij hebt een SZK of bent lid?

Als CC-houder vandaag toch pas mogelijk?
0 0
AFCA7
Ik heb een Ajaxlife Card (voormalig supporters-clubcard)
Wij hadden altijd als eerste het recht om kaarten te kopen (seizoenkaarthouders hebben natuurlijk al een plek) tot dit seizoen. Ajax besloot ff om de scc houders 1 kaart extra te laten kopen, voordat wij mochten kopen, en ons dus te benadelen, terwijl wij wel voor die voorrang betalen...
De SVA verloor helaas de discussie tegen Ajax
0 0
Pauw
Zie het ja. Punt is dat ik twee kaarten naast elkaar nodig heb...
0 0
AFCA7
Ik denk dat je nu allang al blij moet zijn als je 1 kaart kunt krijgen voor een niet al te belachelijke prijs. Ik heb hetzelfde probleem gehad, kon ook niet naast elkaar kopen omdat de scc houders veel hadden opgekocht.
0 0
AFCACBS410
Corriere dello Sport: transfer van El Ghazi naar Lazio op een haar na rond. Het zou gaan om half jaar huur met verplichte koopoptie van €9m.
2 -2
FUBAR
Half jaar huur met verplichte koopoptie slaat nergens op. Dat is hetzelfde als een speler direct verkopen. Onzin bericht dus.
1 0
A Cohen
Belachelijk als Ajax deze deal zou sluiten.
1 0
koreem
Ik weet zeker dat Lozano of een andere speler komt wanneer El Ghazi vertrekt. Kan me niet voorstellen dat ze met alleen Younes, Cerny, Kluivert en Clement de 2e seizoenshelft ingaan.

edit: Traore hebben we ook nog, maar toch.
1 0
Redrum
Haha, dan zijn we dus straks 3 spelers kwijt en hebben we er niks bij. Echt fantastisch! Als dit echt doorgaat dan spelen we zondag met Clement op rechtsbuiten. Het houdt niet op, niet vanzelf..
6 -4
Pauw
Zou echt te veel van het goede zijn inderdaad. Dan wil je geen kampioen worden. Snap niet hoe je akkoord kunt gaan met huur...

El Ghazi lijkt nu juist net de knop omgezet te hebben.
1 0
Redrum
Ja het is gewoon echt puur wanbeleid dit weer, verschrikkelijk amateuristisch gewoon. Als deze deal doorgaat heb je de komende weken geen enkele rechtsbuiten meer tot je beschikking en nog steeds maar één linksbuiten. Dat kan gewoon echt niet, of je nou Ajax of Willem II bent, dat kan gewoon niet!
2 -1
Koenniiee
Dat hebben we vaker gezien, 'lijkt de knop omgezet te hebben'. Ik denk dat er gewoon niet meer in zit bij hem, helaas. Hij is te voorspelbaar, te blind en te beperkt in de kleine ruimte.

Ik zie Ajax best El Ghazi nog verkopen om de deal met Lozano rond te maken. Maar ook met de gedachten: 'niet het één, voor het ander rond is.' Ajax wil dan wel zeker zijn van Lozano. En deze 'ruil' zie ik absoluut zitten, ook al moeten we een paar miljoen extra neertellen.
1 -4
Pauw
Vind El Ghazi het de laatste paar wedstrijden echt goed doen. Van Lozano weet ik te weinig. Ik wil je wel op je reputatie geloven dat 't een topper is, maar vind tegelijkertijd dat je wat makkelijk voorbij gaat aan het feit dat de komst van Lozano A is, maar het gewend zijn aan Ajax en de manier van spelen B. Wie zegt dat hij zomaar gelijk de pannen van het dak speelt?

Verder:
- Traore weg (en niet fit terug)
- Cerny geblesseerd

Jij wil het met Kluivert gaan doen op korte termijn?
0 0
Koenniiee
Nee, ik zou het niet met Kluivert gaan doen. Vind ik er persoonlijk ook nog totaal niet klaar voor. Maar ik zou wel de ruil aandurven met Lozano en El Ghazi. Dan ga je er - in mijn optiek - zwaar op vooruit. Bij sommige spelers zie je ook juist dat ze goed beginnen en later terugvallen. Dus dat van 'gewenning' moet je (op voorhand) niet te zwaar aan tillen.

Cerny lijkt enerzijds nog te dubben met die supporters die aan de deur stonden (was hij erg van geschrokken), fysiek totaal niet fit is en (mogelijk) ook nog beïnvloed wordt door de kwestie Gudelj. Ik ben geschrokken van zijn niveau van afgelopen wedstrijden wanneer hij het mocht laten zien.

Nee, ik zou dan gewoon voor Nouri linksbuiten gaan wanneer Younes niet kan spelen. Ook zou ik Sinkgraven graag als rechtsvoor back-up zien, met Riedewald als LB. Bij geen transfers meer, uiteraard. Maar dat is een utopie, dan wordt het gewoon El Ghazi bij een afwezige Traoré.
2 -3
gi0vanni
Nouri is een geweldig talent maar in het eerste moet een speler er gelijk staan. Zo niet kan dat de titel kosten. En dit jaar een gouden schaal en CL, dus dit jaar kampioen worden zou geweldig zijn.
0 0
Pauw
Net ff één compilatie gekeken. Jij denkt dat Bosz hem op RB posteert? Zie 'm vooral linksbuiten lopen en acties maken a la Younes.

Plusje overigens voor 't temperament dat hij lijkt te hebben en daarmee agressie in z'n spel heeft. Belangrijk voor 'onze' speelwijze ivm het drukzetten.

1 0
FlyingDutchMan
Wel leuk voor Heerenveen en de eredivisie dat zo'n jongen naar ons land komt. Hoop voor hem wel dat hij meer succes heeft dat de belofte Mastour, die hype draagt nu de waterzak van Ronnie Jans. Anderhalf jaar is netjes overigens, dan heb je er nog wat aan.
1 0
Redrum
Ja die Mastour heeft volgens mij nog geen seconde gespeeld toch? Hoe is dat toch mogelijk vraag ik me af, het was toch zo'n wereldtalent?
0 0
J00DT0TMIJND00D
Techniek om van te kwijlen, maar is te veel een speeltuin voetballer.
0 0
afca95
Goed van Ajax. Ajax heeft heel veel moeite gedaan om hem te halen maakte zelf de keuze om naar die corrupte club in Spanje te gaan. Ajax is geen trainingsinstelling om spelers van Madrid weer fit te krijgen.
7 0
de-Ajacied
Terecht dat hij is afgewezen. Ajax is nog net te groot om talenten voor concurrenten klaar te stomen
4 0
oudzuid2
die gast had a la Dolberg hier al de pannen van het dak kunnen spelen, en over een of twee jaar een mooie transfer kunnen maken.
0 -1
Tecmessa
En wat hadden wij daar aan over gehouden? Geen rooi cent en een ontevreden Ziyech. Hier is gewoon goed gehandeld.
3 -5
D4nny
Oudzuid bedoelt volgens mij dat Odegaard eerst naar Ajax had moeten komen en niet naar Madrid had moeten gaan. Dus de geleidelijke weg naar de top bewandelen ipv in één keer naar de absolute wereldtop te gaan als 16- jarige.
12 -1
Cisco
In AD maken ze er weer een mooi verhaal van dat Heereveen Ajax heeft afgetroefd. Dat het een mysterieuze jongen is die bewust voor Heereveen gekozen heeft.....
8 0
Bensco
Het is maar net door welke bril je het bekijkt. Misschien is odegaard niet eens aangeboden bij Ajax en zuigt de telegraaf dit verhaal weer uit zijn duim. Voor Heerenveen vind ik het een mooie kans. Het is een goede speler en anderhalf jaar is voldoende tijd om potten te breken
0 0
Redrum
Haha ze zijn het nog niet verleerd dus! Die krant zuigt letterlijk alles uit zijn duim als het over Ajax gaat, het is gewoon te triest voor woorden. Dat zijn dan volwassen kerels die daar voor betaald krijgen.. Man, man, man.
3 0
kampioen0809
Heb die jongen nog nooit zien voetballen, maar het is een prima keuze van Ajax om deze jongen te weigeren. Alleen omdat hij van Real Madrid komt wil niet zeggen dat hij écht zo goed is, want Madrid kocht hem gewoon om het kopen.
2 0
Simon1
Ik ben in principe geen voorstander van huren, tenzij er een optie tot koop wordt bedongen. Wat heb je aan deze middenvelder? Talent heeft hij, maar dat hebben andere Ajax spelers ook. Daarnaast is het probleem dat uiteindelijk alleen Real Madrid er beter van wordt op lange termijn en niet Ajax.
0 0
bazza25
Prima beslissing alleen vind ik het nu wel wat lang duren met die buitenspeler.. Spoeling is echt veel te dun en dit kan ons echt kampioenschap kosten , de juiste aankoop levert ons 8 goals extra op..
0 0
eros
Terecht.
1. Hij heeft niet bepaald de positie waarvoor wij versterkingen zoeken.
2. Daarnaast,... is hij een versterking? Groot talent,... maar geen directe versterking.
3. En,.... een half jaar huren van een talent moet je niet doen. Kan je zo'n speler nu binden voor 1,5 jaar is het misschien een optie.
3 0
Ferd
Het gaat ook om anderhalf jaar
0 0
strafschop
Anderhalf jaar.
0 0