'Ajax hoopt op 80 tot 90 miljoen voor Neres'

BartVeenstra, 15-06-2019 om 08:35, 39919 views, De Telegraaf, Sky Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Clubs die David Neres willen overnemen van Ajax zullen diep in de buidel moeten tasten. Marcel van der Kraan, journalist van De Telegraaf, laat in een podcast van Sky Sports weten dat Ajax de Braziliaan deze zomer liever niet verkoopt en anders hoopt op een bedrag van tachtig tot negentig miljoen euro.

'Ajax heeft eerder al een Chinees bod van vijftig miljoen euro op Neres gekregen. Dat bod is meteen van tafel geveegd door Marc Overmars', aldus Van der Kraan, die daarmee vindt dat Ajax bevestigt dat ze hoog inzetten en wellicht op een nog hogere transfersom hopen in de toekomst. 'Neres is nog heel erg jong en heeft het ook erg naar zijn zin bij Ajax. Deze zomer is het misschien niet het juiste moment om hem te verkopen.'

Neres zou wel in de belangstelling staan van enkele clubs uit de Premier League - zo werd Everton deze week nog genoemd - en bovendien is er een kans dat de aanvaller uitblinkt tijdens de Copa América met Brazilië. 'Dat creëert ook interesse. Ajax wees eerder al een bod van vijftig miljoen af en hoopt nu op een transfersom van tachtig tot negentig miljoen euro', aldus Van der Kraan, die Neres nog wel een jaar bij Ajax ziet blijven. 'Dit komt ook omdat Overmars duidelijk maakte dat het onmogelijk is om opnieuw goed te presteren in de Champions League wanneer het halve team wordt verkocht.'

Denk jij dat de Oranje Leeuwinnen met 3-0 van de Kameroen vrouwen winnen? Zet in en krijg 5,35 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
14AJAX14
supporters hopen op antony samen met neres - blijft t gewoon herhalen tot het gebeurd.
0 0
Pheadrus
Ajax werkt dus niet mee aan een transfer heet dat.
1 0
Radie125
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
1 -3
Ar
En 150 miljoen voor De Ligt.
Laat hem hier maar 5 miljoen per jaar verdienen.
0 0
Ajax114
Gaat Overnars nog wat goeds terugkopen ? Ambitieloos directeurtje.
1 -25
ram
Jij moet wel een trol zijn.
7 -1
Ajax114
Nee hoor, wil het beste voor Ajax en vind gewoon dat de lat hoger moet liggen dan alleen CL halen.
0 -8
AFCAsphere
Ongetwijfeld
6 0
MankeNelis
Ambitieloos kan je Overmars niet verwijten of is het een grap?
3 0
Oliveira
Wat een zure reactie zeg...... Overmars is verantwoordelijk geweest voor zo'n beetje alle transfers van de laatste 4-5 jaar. Zonder hem hadden spelers als De Jong nooit zulke tranfers kunnen maken omdat we waarschijnlijk niet eens zulke spelers zouden hebben! De vorige directeuren maakte er een zooitje van, of je wilt weer terug naar selecties als onder Jol? Dat waren pas glorieuze tijden.
8 0
Bky
Wat moet teruggekocht worden dan?

Martinez is gekomen.
Marin is gekomen.

Alleen de Jong is vertrokken.
13 0
Ajax114
Je begrijpt het echt niet he. We gaan het zien komend jaar. Dan niet gaan lopen klagen hier he. Martinez is back up en geen opvolger de Ligt. Marin is wel ok maar dat is dan ook de enige potentiele buitenspeler. En geloof mij dat ze Promes gaan kopen voor de hoofdpijs en daar zo miskleunen. Alleen omdat Ten Hag zo goed met hem kan vinden net als met Labyad. Hoppa samen ongeveer 22 miljoen euro laten verdampen.
0 -9
Bky
Haha,

Marin de buitenspeler.

Mijn hemel.
2 0
Frenkie85
Marin buitenspeler?? Jij begrijpt het allemaal erg goed zo te zien....
0 0
Knalpot
Wij snappen het wel of jij het snapt is een ander verhaal. Magallan en Schuurs zijn de opvolgers van de Ligt. Martinez is de back up en opvolger van Nico (en evt. op de plaats van Blind). Marin is geen buitenspeler die zal de plek van Schone over gaan nemen. Een aankoop (Proper) of Eitingh op de plek van Frenkie. Of het allemaal goed genoeg gaat zijn dat zullen we volgend jaar pas kunnen zien. Om weer kampioen te kunnen worden zeker, om de groepsfase van de CL te halen ook. om te overwinteren dat zal moeten blijken.
1 0
MosesD
Wel erg naïef om zo te denken, maar neem aan dat je het cynisch bedoelt....
2 -3
Suarez16_
Hij bedoeld dat er pas 1 speler is vertrokken en dat Overmars pas aankopen kan doen als er spelers vertrekken. Stel je koopt odegaard en promes voor 20 miljoen per stuk, maar Ziyech en Neres blijven toch nog 1 jaar, wat is je plan dan met odegaard en promes? Ajax kan 4 van zulke spelers voor 2 posities niet tevreden houden. Voor De Ligt zou je nu al kunnen schakelen want die vertrekt voor 99 procent, maar Ziyech, Neres, Van de Beek, Onana, etc. zijn echt geen zekerheidjes. Als de huidige selectie zo blijft heb je eventueel alleen een vervanger van Schone nodig (of extra middenvelder, want dat is vrij zwak bezet met De Wit, Lang, Labyad en Ekkelenkamp in mijn ogen) en een extra buitenspeler is ook geen overbodige luxe, maar daar blijft het ook bij. Overmars kan nu niet 6 topaankopen doen met het risico dat er geen spelers vertrekken en je gaat Ziyech op de laatste dag niet verkopen voor 25 miljoen om de selectie wat uit te dunnen.
5 0
Ajax114
Altijd maar lullen dat dingen niet kunnen. Dat is nou precies het probleem. Als je zo denkt dan kunnen dingen ook echt niet.
0 -5
MosesD
Nou, Ajax kan heus nu al aankopen doen, financieel is dat mogelijk. En nee, Ajax gaat echt geen twee buitenspelers voor 20 mio kopen. Ook al vertrekken Ziyech en Neres allebei. Dat zou namelijk betekenen dat Tadic in de punt komt en dat je dan net zo goed Dolberg meteen kan verkopen en de kansen van Traore zouden ook tot minimum beperkt worden. Zeer onverstandig dus.
Maar Neres, Ziyech, een van die twee gaat natuurlijk wel weg, iedere realist ziet dat. Wellicht dus beide. Maar je zag afgelopen seizoen al, dat als Neres er niet bij was, je diepgang miste. Een buiten speler die dat heeft nu al halen en dan niet voor bizar hoge bedragen, dat zou ik sowieso doen. Dan denk ik bijvoorbeeld aan Malen. Kost denk ik zo rond de 7 mio. Maar één grote aankoop voor op de vleugel zou je dus wel kunnen doen. Anticiperen noem ik dat. Je kan ook de zeer betaalbare Hagi halen, kan op de vleugels én op het middenveld.
Het middenveld zou er zou maar als volgt kunnen uitzien komend seizoen: Marin en Blind controlerend, van de Beek ervoor. Mocht die vertrekken dat zou je met genoemde Hagi al een goede speler hebben. En je kan dan ook nog voor Pröpper kiezen, hoewel dat wel een heel ander type is.
En nee, Overmars kan en zal nu geen 6 topaankopen doen, maar dat is natuurlijk ook nogal overdreven. Eentje lijkt me echter niet zo'n gek idee met het oog op de toekomst.....
0 -4
Pointer1
ze hebben Marin ook al gehaald
0 0
Suarez16_
Ja die komt voor Frenkie, maar als Donny, Marin, Schone, De Wit, Labyad en Lang ons middenveld moet zijn voor 50 wedstrijden dan komt je toch echt wel wat kwailiteiten te kort bij een blessure, schorsing, etc. Zie het liefst nog wel een type propper komen. Of Blind of Mazraoui moet naar het middenveld, maar dan heb je nog wel een extra verdediger nodig.
1 -1
MosesD
Je vergeet ook Eiting. Vind ik persoonlijk een erg groot talent. En Blind gaat dus imo naar het midden. Dan hebben we met Martinez een uitstekende lcv met Pierie als back-up.
1 -1
Ajax114
Eiting hahahhaha. Ga toch weg man, is echt niveau Wilem II
0 -4
Suarez16_
Eting inderdaad helemaal vergeten.
0 0
insectenverdelg
En Gravenberch eventueel in de loop van het volgend jaar. Verder vwas Ekkelenkamp ook iets meer op de deur aan t kloppen vorig jaar. En ook al was het maar trgen Excelsior, vond dat hij qua snelheid meer dan goed meek wam in t positiespel die pot.
0 0
sucre
gekkie
1 -1
Vlieske
Als ziyech ook blijft zal Neres regelmatig op de bank belanden. Als je dan zo'n smak geld kunt krijgen moet je dat altijd doen. 90 miljoen is ook realistisch als je voor die matige kwal uit Mexico 50 miljoen krijgt.
0 -3
sucre
oja... ze speelden niet samen de 2e helft van seizoen? belachelijke opmerking
2 -1
Vlieske
Als huntelaar of dolberg in de spits speelt zit neres op de bank. Dit was voor de winterstop al zo. En richting einde van het seizoen ook.
0 0
sucre
einde seizoen geblesseerd... je praat poep
0 0
MosesD
Als de Jong en de Ligt rond de 80 opbrengen is dit een realistische prijs voor een aanvaller en Braziliaans international. Alleen de vraagprijs van Ziyech begrijp ik niet. Nou ja, je kunt ervan uit gaan dat die zeker weg is straks.
0 0
Ar
Met Ziyech zal wel iets zijn overeengekomen.
0 0
KingJames23
De jong en de ligt hebben veel meer potentie dan neres en ze zijn al veel stabieler. Neres mist toch echt wel veel dingen om een echte wereld ster te worden. Hij kan fantastisch dribbelen en is heel technisch maar hij kan niet schieten, hij kan geen voorzetten geven en z’n rechterbeen is zeer matig. Dus laat hem hier maar lekker aan werken bij ajax.
0 -3
MosesD
Neres kan ongelofelijke statistieken overleggen. Wat ook in de CL heel erg goed. Is Braziliaans international bovendien zien zijn aanvallers altijd veel duurder, dus ik 80 wel degelijk een realistische prijs.
0 0
KingJames23
Bij statistieken staat niet of iemand goed met z’n mindere been is of dat iemand goeie voorzetten geeft. Als je wedstrijden van Neres ziet dan valt je dat toch gewoon op
0 0
sucre
rechterbeen matig...hahaha check goal tegen Juve!!
1 -1
MosesD
Inderdaad en wat te denken van stiftje bij 0-2 in Bernabeu....
1 0
EersteAanname
Gaat gewoon blijven net als Ziyech.
4 -2
AlexLitmanen10
80 of 90 miljoen is absurd. Dit betekend gewoon dat hij deze zomer zeer waarschijnlijk niet weg mag. Net als hopelijk van der beek. Mooi!
6 0
Ajax68
En Ziyech hopen dat ook hij blijft.
3 0
AlexLitmanen10
Ijdele hoop, maar gelukkig is ziyech kritisch,.
Ongelovelijk dat deze klepper nog steeds in nl speelt
1 0
Suarez16_
Als lozano en bergwijn 40 moeten kosten dan is dit wel logisch.
5 0
Ajax68
Weet je wat nu zo mooi is, Neres is alléén al meer waard dan de hele selectie van dat pivee bij elkaar hahaaaaaa
3 -3
ajaxrulesz
de td van Pachuca is niet zo blij met psv, dat ze achter de rug om van pachuca met een club in onderhandeling zijn over lozano want pachuca als mede eigenaar van lozano dient daarover eerst geinformeerd te worden en daar is de Td van pachuca niet over te spreken:

https://www.espn.com.mx/video/clip/_/id/5719386
0 -3
EKS
Neres is niet van buitencategorie (maar meer potentieel subtop zoals Kluivertje), dus in die zin een belachelijk bedrag.

Als het erom gaat dat Neres op deze wijze gedwongen moet worden te blijven, dan zal het vrees ik voortaan snel afgelopen zijn met de keuze van Zuid Amerikaanse talenten voor Ajax.

Maar als hij zelf vindt, dat hij nog niet aan zijn volgende stap toe is, is het prima natuurlijk, dan geldt gewoon "wat de gek ervoor geeft" in combinatie met "graag of niet".
1 -14
ajaxrulesz
eens Neres is geen uitzonderlijk talent, dan denk ik aan Neymar of mbappe maar wel gewoon een hele goede speler en een degelijke nuchtere braziliaan met de juiste focus, en is ambitieus en specifieke kwaliteiten zoals zijn dribbel, overzicht etc. Ik denk ook dat 80 of 90 te hoog is voor Neres en Ajax dat nooit krijgt maar als neres blijft en opnieuw schittert europees kan men dat bedrag weleens gaan benaderen, dan denk ik aan 65/70 miljoen mischien wel.
1 -3
Oempaloempa
Daarom speelt hij ook in het Braziliaans elftal. Die stellen alleen de slechtsten op.
10 0
EKS
ik zeg toch helemaal niet dat hij slecht is? ik stel alleen dat hij geen top 10 wereld is, waarbij dat soort bedragen horen.

hij speelt overigens als tweede keus wegens personele problemen, maar goed...dat terzijde, het neemt niet weg dat hij een groot talent is inderdaad.
0 -3
Katjang
Kwestie van vraag&aanbod enerzijds en doorlopend contract anderzijds. De voetbalwereld is wat dat betreft n btje gek...

Hazard met 1-jarig contract voor meer dan 110 mln bijvoorbeeld...
5 0
Rdk1983
90 m voor Neres terwijl Matthijs 75 kost slaat nergens op
8 -5
Ferd
75 voor Matthijs is ook 10 miljoen te weinig. Maar aanvallers zijn duurder, dus logisch is het wel.
2 0
Ajax68
Goede aanvallers kosten doorgaans nu eenmaal altijd meer dan verdedigers en middenvelders .
2 0
ETM
Braziliaanse aanvaller met prachtige statistieken, uitblinker in CL, respecteerd onderdeel van nationale ploeg. Wat is er zo vreemd aan?
6 0
TheRiviera
Het bedrag is een afschrik methode voor potentiële kapers want ik denk dat Overmars wel realiseert dat hij zo'n bedrag nooit gaat vangen voor Neres deze transferperiode ongeacht het feit dat aanvallers vaker hogere bedragen opleveren dan verdedigers of middenvelders.
1 -1
GeleenAjax
Juist wél: verschil tussen aanvaller en verdediger hè?
4 0
ajaxrulesz
als hij nog een jaar blijft en nog een jaar schittert bij ajax in europa gaat dat bedrag steeds realistischer worden. Brands zal het inmiddels al wel op hebben gegeven met zijn everton, voor pogingen om neres bij ajax weg te halen.. win win Neres vertrekt dan direct naar de absolute top ipv een middenmoter zoals everton.
1 0
ram
Die zal wel gaan. Hopen dat Donny en Hakim (willen) blijven anders wordt het wel een héél ander team...
0 -1
TheRiviera
Ik denk niet dat Neres zal vertrekken. Dat bedrag is natuurlijk onrealistisch en bedoeld om potentiële kapers af te schrikken. Niemand gaat om dit moment 80 tot 90 miljoen betalen voor Neres. Daarbij maak ik me eigen niet teveel zorgen wat betreft vertrekkende spelers. Qua sterkhouders ga ik er vanuit dat De Ligt en Ziyech nog vertrekken maar er zijn genoeg bepalende spelers die blijven. Op elke linie moet er routine zijn en zoals het er nu uit ziet hoeven we ons daar geen zorgen over te maken.

Tadic---Huntelaar---Neres

Marin/ Ødegaard/aankoop---VD Beek
-----------------Schöne-----------

Tagliafico---Blind---Magallan/aankoop---Mazraoui

---------------------Onana----------------

Qua selectie zal er dan ook genoeg ruimte zijn op de opstelling aan te passen waar nodig. Als Magallan niet bevalt naast blind misschien kunnen ze Martinez dan daar neer zetten of een andere verdediger kopen. Hopelijk blijft Tadic en hopelijk kan Bande nog een comeback maken om die plek eventueel van hem over te nemen. Voor in de spits zijn er genoeg opties. Met Huntelaar, Dolberg en Traore is er genoeg keuze.
Op het middenveld voorzie ik geen problemen. Er is al een speler aangetrokken en ze willen nog Ødegaard. Als dat geen optie is en Marin past zichzelf niet snel genoeg aan kan je altijd nog een speler erbij kopen. Kortom het ziet er niet slecht uit op dit moment.
0 -3
Mikee
Verkondig dat maar door heel kapitaal Europa. Da's het minimum voor een basisspeler.
1 0
Shardo
Dat is tenminste een duidelijk signaal en als ze alsnog komen gewoon maximaal aftikken...
4 0