Zuid-Afrika spreekt van matchfixing na uitschakeling door Ghana

door Bart Veenstra 11

Bron Voetbal International

Zuid-Afrika spreekt van matchfixing na uitschakeling door Ghana

door Bart Veenstra 11

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Zuid-Afrika legt zich niet zonder slag of stoot neer bij de uitschakeling voor het WK in Qatar. Zondagavond won Ghana, het land van Ajacied Mohammed Kudus, met 1-0 van Zuid-Afrika. De Zuid-Afrikanen hebben echter een officiële klacht bij de FIFA ingediend wegens vermeende matchfixing, zo meldt onder meer Voetbal International.

Ghana won met 1-0 dankzij een benutte penalty van André Ayew. Die penalty was voer voor discussie in Zuid-Afrika. Men spreekt nu uit dat scheidsrechter Ndiaye Maguette zou zijn omgekocht.

'We geloven dat de wedstrijd was gefixed', aldus Tebogo Motlanthe, directeur van de Zuid-Afrikaanse bond. 'We verzamelen nu informatie om het te bewijzen. We hebben informatie dat Ghana wist dat ze een strafschop zouden krijgen, alleen de vraag was wanneer. Dat bevestigt onze vermoedens. Onze jongens hebben zeer hard gewerkt maar het is allemaal verpest door de scheidsrechter.'

Blessure Kudus

Namens Ajax behoorde Kudus tot de basiself van Ghana, al viel de Ajacied al snel uit met een ribblessure. De middenvelder ondergaat maandag een scan, waarna duidelijk zal worden hoe lang Kudus aan de kant zal staan.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties