Ziyech maakt indruk op Engelse media, Vink kritisch: 'Hij wil de trainer pleasen'

door Terrence Riepma 28

Bron Engelse media, ESPN

Ziyech maakt indruk op Engelse media, Vink kritisch: 'Hij wil de trainer pleasen'

door Terrence Riepma 28

Bron Engelse media, ESPN

Laatst geüpdatet

Hakim Ziyech vond namens Chelsea FC het net tijdens de met 0-1 gewonnen Champions League-wedstrijd tegen Malmö FF van dinsdagavond. De Engelse media zijn enthousiast over het optreden van de oud-Ajacied en geven hoge cijfers.

Football.London gaf de Marokkaan een 8: 'Hij oogde in het eerste half uur veel gevaarlijker, maar was daarna even onzichtbaar. Het leek weer een frustrerende dag te worden, totdat hij opdook om een sublieme voorzet van Hudson-Odoi af te ronden.'

Bij Sky Sports geeft men Ziyech eveneens een 8 als beoordeling en zagen ze een optreden waarmee de aanvaller solliciteert naar een basisplaats. Zo zou Ziyech mede dankzij de vleugelswitch van Thomas Tuchel, de trainer van de Londense club,tot scoren komen. De Duitser wilde enkel linkspoten aan de linkerkant van het veld en rechtspoten aan de rechterkant.

Vink ziet Ziyech de trainer 'pleasen'

Marciano Vink, analist bij ESPN, ziet het echter iets minder positief in dat Ziyech op links uitkwam: 'Ik heb met Ziyech bij Chelsea het gevoel dat hij de dingen doet om de trainer te pleasen. Hij doet niet meer de dingen om zichzelf te pleasen. Van Ziyech wordt verwacht dat hij heel diep gaat staan. Maar dat is een positie waar hij eigenlijk helemaal niet moet komen. Hij moet de regisseur zijn en de pass geven.'

'Nu is hij vaak het eindstation en dat doet hij alleen maar om te mogen spelen en dat de trainer zegt: "Je hebt het goed gedaan." De Ziyech die wij kennen is daar wars van. Hij is iemand die zegt: geef mij de bal, ik verstuur ze wel. Dat vind ik heel vreemd om te zien', stelt Vink.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties