Yalcin heeft weinig hoop: 'Laatste twee Champions League-duels voor de eer'

door Bart Veenstra 12

Bron Voetbal International

Yalcin heeft weinig hoop: 'Laatste twee Champions League-duels voor de eer'

door Bart Veenstra 12

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Besiktas-trainer Sergen Yalcin leeft met weinig vertrouwen toe richting het Champions League-duel met Ajax van woensdagavond. De oefenmeester weet dat Besiktas in moeilijke tijden verkeert. 'We zijn niet in goeden doen', citeert Voetbal International Yalcin.

Besiktas, dat vorig seizoen nog kampioen werd van Turkije, kent een extreem moeizaam seizoen. Sinds de nederlaag tegen Ajax (2-0) werd er slechts twee keer gewonnen door Besiktas, terwijl er liefst zes keer werd verloren. 'De resultaten liggen ver beneden de verwachtingen en dat beseffen we ook', zegt Yalcin dan ook. 'De komende wedstrijd wordt moeilijk. Het is een wedstrijd waarin allerlei resultaten uit kunnen komen.'

Voor Besiktas is er nog een kleine kans op Europese overwintering. Het zal dan wel de laatste twee groepswedstrijden (tegen Ajax en Borussia Dortmund) moeten winnen en daarbij zal het moeten hopen dat Borussia Dortmund verliest van Sporting Portugal. Yalcin rekent er echter niet meer op.

'De laatste twee duels in de Champions League zijn voor de eer van de club en de punten voor ons land', zegt de trainer. 'Hoe hoger je de doelen stelt, hoe groter de teleurstellingen. Door blessures zijn we in grote problemen gekomen. Maar zo kunnen we niet verder. Een goede wedstrijd en een overwinning zal verlichting brengen.'

Michy Batshuayi mogelijk halfuur inzetbaar

Een kleine meevaller voor Besiktas is de terugkeer van Michy Batshuayi. De Belg is hersteld van zijn hamstringblessure en ziekte. 'Misschien kunnen we hem een half uurtje laten spelen, maar hij kan zeker niet beginnen. Hij komt terug van een blessure en we hebben hem komend weekend nodig. We gaan geen risico's met hem nemen', besluit Yalcin.

Scoort Haller de openingstreffer tegen Besiktas? Ontvang 4,33 keer je inzet!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties