Vertongen baalt van opmerking analist: 'Een extreem trieste uitspraak'

door Bart Veenstra 47

Bron Twitter, HLN

Vertongen baalt van opmerking analist: 'Een extreem trieste uitspraak'

door Bart Veenstra 47

Bron Twitter, HLN

Laatst geüpdatet

Jan Vertonghen baalt - op zijn zachtst gezegd - van een uitspraak van Het Laatste Nieuws-analist Niels Albert. De 34-jarige oud-Ajacied is er niet van gediend dat de druk op nationale ploeg van België verder wordt opgevoerd.

Albert, in het verleden veldrijder, ziet het WK in Qatar voor België als de laatste kans voor de 'Gouden Generatie' om een prijs te winnen. 'Als ze nu geen wereldkampioen worden, pakken we hun Louis Vuitton-tasjes af. Allemaal met een rugzak van Rucanor naar huis. Ze zullen verdorie hun best doen', sprak hij duidelijke taal.

Vertonghen schrok van de uitspraak van Albert en reageerde vervolgens op Twitter. 'Wat een extreem trieste uitspraak', aldus de Belgische oud-Ajacied. België beschikt over een geweldige generatie aan spelers, al raken de meeste spelers inmiddels wel op leeftijd. Tijdens het laatste WK (in 2018) eindigde België als derde, terwijl de ploeg tijdens het afgelopen EK in de kwartfinale werd verslagen door de latere winnaar Italië.

Vertonghen treft Ajax binnenkort

Vertonghen neemt het met zijn huidige club SL Benfica binnenkort op tegen Ajax. De ploegen treffen elkaar in de achtste finales van de Champions League. Voor Vertonghen wordt het zodoende een nieuw weerzien met de club waar hij groot werd. In 2019 speelde hij met Tottenham Hotspur in de Champions League ook al tegen Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties