Van Hintum baalt: 'Als Ajax hier in Groningen tijd gaat rekken, zegt dat genoeg'

door Jesse ter Haar 31

Bron ESPN

Bron ESPN

Bart van Hintum, captain van FC Groningen, baalt van de manier waarop hij en zijn ploeg de wedstrijd tegen Ajax uit handen hebben gegeven. De thuisploeg kwam op voorsprong, maar vooral door een tumultueus einde van de eerste helft trok Ajax aan het langste eind.

Het gevoel waarmee Van Hintum ESPN te woord staat, laat zich dan ook raden. 'Op zich een klotegevoel. We geven het in drie minuten voor rust weg. Die inworp mag nooit en dan krijg je ook nog een penalty tegen. Dan geef je Ajax weer vleugels. Als ze met 1-0 of 1-1 de rust ingaan, wordt het een andere wedstrijd.'

Vlak voor rust kreeg Ajax via Dusan Tadić een penalty te nemen. Even leek het al rust te zijn, maar Bas Nijhuis werd door de VAR nog naar het scherp geroepen. 'In eerste instantie floot hij af, dus wilden we naar binnen gaan. Hij heeft natuurlijk gekeken bij de VAR. Ik zie dat hij een beweging maakt waarmee hij hem blokt. Bas geeft hem niet snel, maar als hij hem geeft, zal hij wel terecht zijn', reageert Van Hintum.

De verdediger vindt het jammer, want hij weet dat er echt meer in had gezeten voor FC Groningen. 'Als het 1-0 of 1-1 bij rust is, moet Ajax komen in de tweede helft. Als je het dan een kwartier volhoudt, moeten zij lef gaan tonen en krijg je ruimte. Helaas valt die 1-2. We hebben er nog alles aan gedaan. Als Ajax hier in Groningen tijd gaat rekken, zegt dat genoeg.'