Van der Vaart geeft Bayern München positief advies: 'De Ligt is duidelijk beter'

door Jesse ter Haar 48

Bron Sport1

Van der Vaart geeft Bayern München positief advies: 'De Ligt is duidelijk beter'

door Jesse ter Haar 48

Bron Sport1

Laatst geüpdatet

Rafael van der Vaart zou een transfer van Matthijs de Ligt naar Bayern München toejuichen, zo vertelt hij bij Sport1. De verdediger komt momenteel nog uit voor Juventus, maar de Duitse topclub zou hem maar al te graag strikken.

'Ik zou blij zijn voor Matthijs, als het zover komt. Het zou de juiste stap voor hem zijn', zo oordeelt Van der Vaart, voormalig speler van Ajax én de man met een verleden in de Bundesliga. 'Hij is een fantastische speler, die goed aan de bal is. Hij is jong, maar nu al een topverdediger. En ook nog eens een goed mens. Matthijs zou perfect bij Bayern passen.'

Overigens zou De Ligt niet de eerste aanwinst van Bayern München zijn tijdens de transferperiode. 'Mané is een topaanwinst, maar als je De Ligt ook nog binnenhaalt, is dat ideaal. Bayern voert altijd slim transferbeleid. Geen overdreven grote transfers, maar goed doordacht beleid. Het binnenhalen van Mané en De Ligt zou een indrukwekkend statement zijn richting de Bundesliga en de rest van Europa', aldus Van der Vaart.

Tegelijkertijd vertrekt Niklas Süle van Bayern München naar Borussia Dortmund. Mocht De Ligt de overstap daadwerkelijk maken, dan ziet Van der Vaart een win-winsituatie. Süle bezet immers dezelfde positie als De Ligt. 'Ik ben nooit een groot fan van Süle geweest. Als je hem vervangt door De Ligt, ga je er zeker op vooruit. De Ligt is duidelijk beter. Het is een transfer voor de toekomst.'

De Nederlandse en Duitse mentaliteit

Tot slot bespreekt Van der Vaart de verhouding tussen de Nederlandse en de Duitse mentaliteit. Er kwamen immers al meerdere malen Nederlandse spelers in de Bundesliga te spelen, waaronder hijzelf. Bij Hamburger SV kreeg hij te maken met de Duitse mentaliteit en dat leverde nooit problemen op. Bovendien maakten meer Nederlanders furore in Duitsland. 'Spelers als Arjen Robben, Roy Makaay en Mark van Bommel presteerden goed bij Bayern', weet de oud-international.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties