Van der Meijde baalt van mol tijdens EK 2004

door Bart Veenstra 9

Van der Meijde baalt van mol tijdens EK 2004

door Bart Veenstra 9

Laatst geüpdatet

Ruim veertien jaar later baalt Andy van der Meijde nog altijd van de mol die de sfeer tijdens het EK 2004 verpeste. Dat vertelt de voormalig aanvaller van Ajax tegenover Voetbal International.

Tijdens en na dat EK ging het vooral om de wissel van Dick Advocaat. De oefenmeester wisselde de goed spelende Arjen Robben voor Paul Bosvelt, waarna Oranje een 2-1 voorsprong verspeelde en met 2-3 verloor van Tsjechië. Dat 'akkefietje' bleek niet de enige reden voor een slechte sfeer in de groep. 'Dat kwam vooral doordat we een mol in de groep hadden', zegt Van der Meijde.

'Wat tijdens besprekingen binnenskamers werd gezegd, stond de volgende dag in de krant. En die hadden wij daar allemaal, net als de Nederlandse tv-zenders. Dat moet je dus niet doen', vervolgt de Arnhemmer, die uitlegt dat iedereen een eenpersoonskamer had. 'Dan is het makkelijker om stiekem te lekken. We wisten niet wie het was en dan ga je elkaar toch aankijken: Misschien ben jij het wel… Het zou mooi zijn als het ooit uitkomt. Ik weet niet wat ik dan zou doen… Diegene heeft toch de sfeer en daarmee het toernooi verpest. Zo kun je als coach toch niet werken? Dat verdiende Advocaat ook niet. Een goeie man, heel gedreven, duidelijk en begrijpelijk. Behalve dan met die wissel van Robben, hahaha', besluit Van der Meijde, die inmiddels wel kan lachen om de wissel.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties