Van der Hoorn baalt door onterecht afgekeurde goal: 'Erg zuur'

door Terrence Riepma 10

Bron De Telegraaf

Mike van der Hoorn baalt dat zijn doelpunt tegen RKC Waalwijk werd afgekeurd, zo vertelt de oud-Ajacied in gesprek met De Telegraaf. De verdediger scoorde de 3-2 voor FC Utrecht, maar na onopzettelijk hands van Adrian Dalmau werd de goal afgekeurd - onterecht, bleek achteraf. Zo bleef het bij een 2-2 gelijkspel voor de Utrechters.

Van der Hoorn hoorde pas na afloop van de wedstrijd dat zijn doelpunt op onterechte wijze werd afgekeurd: 'Ik kreeg ineens allemaal dingen doorgestuurd. Natuurlijk baal je daarvan. Zo vaak maak je niet een winnende goal in de 97e minuut. Erg zuur.' Dalmau kreeg namelijk de bal op zijn handen, maar door een nieuwe regel horen onopzettelijke handsballen niet meer afgekeurd te worden.

Op het veld kreeg Van der Hoorn niet mee dat de spits de bal nog aanraakte met zijn handen: 'Die bal lag ineens voor mijn voeten. Ik had niet gezien, dat die via Adrian (Dalmau, red.) kwam. Als de goal dan wordt afgekeurd, ga je ervan uit dat de scheidsrechter en de VAR het goed hebben. Dan is het balen als dat niet zo is.'

Het is de tweede speelronde op rij dat FC Utrecht punten verspeelt. Vorige week ging het in Enschede ook al mis: 'Bij FC Twente met de goal in blessuretijd, waardoor we verliezen. En nu met de goal in de 97e minuut, die niet wordt geteld. Je had hier kunnen staan met een heel goed gevoel en drie punten meer.' Desondanks is Van der Hoorn van mening dat 'zijn' ploeg de hand in eigen boezem moet steken: 'Maar uiteindelijk moeten we ook rationeel denken en ons afvragen, waarom we afhankelijk zijn van dat soort momenten. We moeten het zo ver niet laten komen. We hebben de kwaliteit om het eerder te beslissen.'

Wedden op de Eredivisie: Tegenvallend AZ favoriet tegen FC Twente