'Van de Beek kan de Thomas Müller van United worden'

door NickOoms 5

'Van de Beek kan de Thomas Müller van United worden'

door NickOoms 5

Laatst geüpdatet

Owen Hargreaves is ervan overtuigd dat Donny van de Beek van grote waarde kan zijn voor Manchester United, zo blijkt uit woorden van de oud-speler van Manchester United tegenover Daily Mail. De Engelsman denkt dat Van de Beek tot de Thomas Müller van Manchester United kan uitgroeien.

De oud-Ajacied begon woensdagavond in de Champions League-wedstrijd tegen Rassenballsport Leipzig (5-0 winst) vanaf de aftrap. Opvallend is dat de Nederlander als linkermiddenvelder begon, een positie waar hij in het verleden nog nooit heeft gespeeld. Van de Beek werd in minuut 68, bij een stand van 1-0, vervangen door Bruno Fernandes.

Voorafgaand aan die wedstrijd kreeg Van de Beek veel lof van oud-Manchester United-speler Hargreaves. Hij vergelijkt hem met de 31-jarige Müller van FC Bayern München. 'Ik vind hem echt een heel goede speler. Hij heeft alleen de kans nog niet gekregen. Met zijn speelstijl kan hij voor United worden wat Thomas Müller is voor Bayern.'

In de tijd dat Hargreaves zelf speler was van Manchester United en het opnam tegen Bayern München, was Müller een dragende speler. De Engelsman is ervan overtuigd dat Van de Beek in de nabije toekomst eenzelfde status bij de Engelse topclub kan verdienen. 'Iedereen probeerde Müller uit het team te spelen, maar als hij eenmaal een basisplaats heeft, is hij niet bij te houden op het gebied van doelpunten en assists. Hij is totaal niet egoïstisch, sterk in het druk zetten, hij werkt hard op het middenveld en kan spelen als nummer acht en tien. Van de Beek is net zo’n speler. Als hij een basisplaats heeft, gaat het voor Ole moeilijk worden om hem eruit te halen', aldus Hargreaves.

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van Fortuna Sittard? Zet in en krijg 7,60 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties