'Van de Beek hoeft niet meer te rekenen op speeltijd na succesvolle tactiekwijziging'

door Terrence Riepma 52

Bron The Manchester Evening News

'Van de Beek hoeft niet meer te rekenen op speeltijd na succesvolle tactiekwijziging'

door Terrence Riepma 52

Bron The Manchester Evening News

Laatst geüpdatet

Donny van de Beek hoeft niet meer te rekenen op speeltijd bij Manchester United, zo schrijft The Manchester Evening News. De ploeg van interim-trainer Ralf Rangnick is een tactische metamorfose ondergaan na het ontslag van Ole Gunnar Solskjaer en deze pakt nadelig uit voor de middenvelder.

Solskjaer gaf Van de Beek ook al nauwelijks tot geen speeltijd en onder Rangnick is daar bepaald nog geen verandering in gekomen. Deze lijkt ook niet te komen, nu de wisseling van tactiek in de ogen van de Duitse oefenmeester goed uitpakt.

In tegenstelling tot de 4-2-3-1 van Solskjaer, speelt Manchester United onder Rangnick in een 4-2-2-2-opstelling. De aanvallende middenvelders staan daarmee meer richting de flanken. Bruno Fernandes en Jadon Sancho vulden deze posities tot nu toe in. Ondanks de afwezigheid van Fernandes tegen Burnley op 30 december (3-1 winst), moest Van de Beek het negentig minuten lang doen met een plek op de bank. De voorkeur ging uit naar Mason Greenwood als vervanger.

Van de Beek definitief op een dood spoor bij Manchester United?

Rangnick zou volgens het lokale medium tevreden zijn met hoe Fernandes werd vervangen. Zodoende belandt Van de Beek nu niet alleen op een zijspoor, maar tevens op een dood spoor bij Manchester United. De oud-Ajacied zou al eerder een vertrekwens hebben gehad, maar schoof deze aan de kant toen Rangnick werd aangesteld. Het lijkt een kwestie van tijd voordat Van de Beek opnieuw een vertrekwens uitspreekt.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties