[Update] Voorzitter Manchester United treedt na 2021 uit functie | Ajax Showtime

[Update] Voorzitter Manchester United treedt na 2021 uit functie

door Jesse ter Haar 33

Bron Manchester United

[Update] Voorzitter Manchester United treedt na 2021 uit functie

door Jesse ter Haar 33

Bron Manchester United

Laatst geüpdatet

De kritiek op het voornemen tot het oprichten van de Super League heeft nu al grote gevolgen. Verschillende supportersgroepen hebben van zich laten horen en dat brengt serieuze effecten met zich mee. Ed Woodward, voorzitter van Manchester United, zou zich uit zijn functie terug willen trekken, zo schrijft De Telegraaf op basis van Engelse media.

Bovendien gaan er geruchten dat ook Juventus-voorzitter Andrea Agnelli terug wil treden. Vanuit Italië verschijnen hier echter nog geen bevestigende berichten over. Het is opvallend te noemen, want Manchester United en Juventus waren aanvankelijk twee van de initiatiefnemers van de Super League.

De oprichting van de Super League werd zondagnacht wereldkundig gemaakt en dat leidde vrijwel meteen tot veel kritiek. Er vonden supportersprotesten bij onder andere Liverpool en Chelsea, wat er al toe geleid zou hebben dat laatstgenoemde club de documenten ter terugtrekking uit de Super League aan het voorbereiden is.

Update - 23.05 uur (20 april 2021) - Voorzitter Manchester United treedt na 2021 uit functie

Ed Woodward, voorzitter van Manchester United, treedt pas na het jaar 2021 uit zijn functie, zo brengt Manchester United zelf naar buiten. Het nieuws volgt snel na de berichtgeving dat de Super League tóch geen werkelijkheid lijkt te gaan worden. Zo was het Manchester City dat dinsdagavond als eerste club de stap zette zich terug te trekken uit de plannen omtrent het vormen van een nieuwe Europese competitie.

Denk jij dat Ajax met 3-1 wint van FC Utrecht? Zet dan in en krijg 9,10 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties