[Update] Tuchtcommissie KNVB spreekt Te Wierik vrij

door Bart Veenstra 93

Bron FC Groningen

[Update] Tuchtcommissie KNVB spreekt Te Wierik vrij

door Bart Veenstra 93

Bron FC Groningen

Laatst geüpdatet

FC Groningen gaat in beroep tegen het schikkingsvoorstel voor Mike te Wierik. Dat meldt de club donderdagmiddag op de eigen website. Het beroep dient donderdagavond in Zeist. Het schikkingsvoorstel voor Daniël van Kaam, die ook rood kreeg tegen de Arnhemmers, is wel geaccepteerd. Hij is zodoende definitief geschorst voor het duel met Ajax.

Te Wierik kreeg zijn rode kaart na een duel met Loïs Openda. Scheidsrechter Allard Lindhout zag er in eerste instantie geen overtreding in, maar stuurde de verdediger na inmenging van VAR Pol van Boekel toch van het veld af. Zowel Groningen als Te Wierik vinden dat dit ten onrechte gebeurd is en staan dus vanavond nog in Zeist voor het hoger beroep. Daardoor is het nog niet zeker of Te Wierik de wedstrijd tegen Ajax moet missen.

Naast Te Wierik kreeg ook middenvelder Van Kaam rood in het met 0-1 verloren duel met Vitesse. Hij kreeg van de aanklager betaald voetbal een schikkingsvoorstel van één wedstrijd opgelegd. De club en speler hebben dit voorstel dus geaccepteerd, waardoor Van Kaam wel zeker weet dat hij er in de Johan Cruijff ArenA niet bij is.

Update - 10.40 uur (24 september 2021) - Tuchtcommissie KNVB spreekt Te Wierik vrij

De tuchtcommissie van de KNVB heeft FC Groningen-verdediger Mike te Wierik vrijgesproken. Dat laat de Groningse club weten via de officiële kanalen. Vanwege zijn vrijspraak is Te Wierik speelgerechtigd voor het duel met Ajax van zaterdagavond. De verdediger kreeg tegen Vitesse een rode kaart, maar de tuchtcommissie van de KNVB achtte donderdagavond niet bewezen dat Te Wierik zich schuldig heeft gemaakt aan ernstig gemeen spel.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties