[Update] Son mist heenduel halve finale

door Finn Dekker 29

[Update] Son mist heenduel halve finale

door Finn Dekker 29

Laatst geüpdatet

Voor vijf spelers wordt de wedstrijd tussen Manchester City en Tottenham Hotspur extra spannend. Zij staan namelijk op scherp. Mocht één van hen een gele prent pakken, dan mist diegene de eerste halve finale-wedstrijd tegen Ajax, indien hun club doorgaat. Dat heeft journalist Michel Abbink uitgezocht op Twitter.

Bij Manchester City moeten Sergio Agüero en Nicolás Otamendi oppassen. Zij kregen in een eerder stadium van de Champions League te vaak geel. Mochten ze tegen een gele kaart aanlopen tegen de Spurs, dan missen ze het treffen met Ajax. Al moet de club uit Manchester dan wel doorgaan natuurlijk.

Datzelfde geldt voor drie spelers van Tottenham Hotspur: Toby Alderweireld, Son Heung-Min en Erik Lamela. Voor Alderweireld zou een schorsing extra pijnlijk zijn, aangezien hij dan een eventuele eerste ontmoeting met zijn voormalige werkgever mist. De Belg speelde van 2008 tot en met 2013 in Amsterdam en speelde vanaf 2004 ook nog in de jeugdopleiding. De kans dat Lamela overigens tegen geel aanloopt, is klein. Hij is namelijk geblesseerd.

Update - 23.05 uur (17 april 2019) - Son mist heenduel halve finale

Ajax krijgt in het heenduel met Tottenham Hotspur nog niet te maken met Son Heung-Min. De aanvaller is namelijk geschorst, nadat de Koreaan geel ontving tegen Manchester City. Toby Alderweireld en Erik Lamela, die ook op scherp stonden, zijn er wel bij. Alle andere kaarten van zowel Ajax als de Spurs zijn nu kwijtgescholden.

Tottenham Hotspur heeft verder ook geen beschikking over aanvalsleider Harry Kane, die door een enkelblessure waarschijnlijk beide duels moet missen. Verder zijn ook Eric Dier, Harry Winks en ook Serge Aurier geblesseerd bij de Engelsen.

Koop nu jouw wedstrijdsjaal, voor de halve finale van de Champions League, in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties