[Update]: Schalke bevestigt massa-ontslag | Ajax Showtime

[Update]: Schalke bevestigt massa-ontslag

door BadembaBarrie 11

[Update]: Schalke bevestigt massa-ontslag

door BadembaBarrie 11

Laatst geüpdatet

Klaas-Jan Huntelaar krijgt bij Schalke 04 naar alle waarschijnlijkheid te maken met een nieuwe trainer. De club heeft naar verluidt Christian Gross ontslagen. Daar blijft het echter niet bij, want ook technisch directeur Jochen Schneider, teammanager Sascha Riether en conditietrainer Werner Leuthardt zijn de laan uitgestuurd. Dit alles meldt onder andere Kicker zondagochtend.

Directe aanleiding voor het ontslag zal de 5-1 nederlaag van Schalke tegen VFB Stuttgart op zaterdag zijn geweest. De nederlaag staat echter niet op zich, want het was voor Schalke de zevende keer in 2021 dat de ploeg onderuit ging en de zestiende maal in totaal dit seizoen. De club bungelt nog altijd onderaan de Bundesliga en de kansen op handhaving, worden met de week kleiner.

Eerder in de week kwamen er al berichten naar buiten dat verschillende spelers intern al om het het ontslag van trainer Gross hadden gevraagd. Er werd onder meer getwijfeld aan de tactische plannen van de trainer en hij zou bovendien de namen van spelers door elkaar halen. Nu lijkt Gross dus de derde Schalke-trainer dit seizoen te zijn, die eruit wordt gegooid.

Huntelaar keerde ruim een maand geleden nog terug bij Schalke in de hoop de club te behoeden voor degradatie. Tot dusverre is de spits echter pas eenmaal in actie gekomen; een kuitblessure speelt hem al sinds zijn heldenrol namens Ajax tegen FC Twente parten. Onder wie Huntelaar zijn herstel voort zal zetten, is nog niet bekend.

[Update] Schalke bevestigt massa-ontslag

Schalke 04 heeft in een officieel statement het ontslag van Christian Gross bevestigd. Zoals onder meer Kicker al meldde, blijft het niet bij de trainer. Ook Schneider, Riether en Leuthardts ontslag wordt bevestigd door Schalke. Daar voegt de club bovendien nog een naam aan toe: ook assistent-trainer Rainer Widmayer mag op zoek naar een andere baan. Peter Knäbel zal de sportieve verantwoordelijkheden voorlopig voor zijn rekening nemen, zo valt in het statement te lezen.

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij PSV? Zet in en krijg 7,75 keer je inzet terug!

Bron Kicker

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties