[Update] Leonardo 'nieuwe' sportief directeur PSG | Ajax Showtime

[Update] Leonardo 'nieuwe' sportief directeur PSG

door Jesse ter Haar 2

[Update] Leonardo 'nieuwe' sportief directeur PSG

door Jesse ter Haar 2

Laatst geüpdatet

Paris Saint-Germain heeft de samenwerking haar sportief directeur Antero Henrique beëindigd, zo brengt de club naar buiten via de officiële kanalen. Een vertrek van Henrique zat er na de nodige kritiek al even aan te komen en kan een volgende stap zijn in een eventuele overstap van Matthijs de Ligt naar Parijs.

De naam van de man die de nieuwe sportief directeur zou moeten worden, Leonardo, werd immers al meermaals in één adem genoemd met De Ligt. De Braziliaan zou de Ajacied zien als de toekomst van de defensie van Paris Saint-Germain. Eerder schreef het Spaanse AS ook al dat zaakwaarnemer Mino Raiola een goede band onderhoudt met Leonardo.

De kritiek op de uit zijn functie geheven Henrique komt vooral voort uit de tijd waarin hij onderhandelde met Frenkie de Jong. De club uit Parijs wilde de middenvelder van Ajax maar al te graag inlijven, maar zag hem op het laatste moment toch voor FC Barcelona kiezen. De mislukte poging om de Nederlander binnen te hengelen kwam de sportief directeur op negatieve geluiden te staan.

Update - 19.30 uur (14 juni 2019) - Leonardo 'nieuwe' sportief directeur PSG

Vrijwel meteen na het nieuws over het aftreden van Antero Henrique volgt via de website van Paris Saint-Germain ook de aanstelling van Leonardo de Araujo als sportief directeur. De Braziliaan heeft zoals benoemd een oogje op Matthijs de Ligt en dus zou zijn komst een nieuw hoofdstuk kunnen betekenen in de transfersoap rondom de Ajacied. Leonardo was tijdens de periode van 2011 tot 2013 ook al sportief directeur van de club uit de hoofdstad van Frankrijk.

Denk jij dat Lieke Martens scoort en de Oranje Leeuwinnen winnen van Kameroen? Zet in en krijg 2,15 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties