[Update IV] Van der Wiel terug in selectie Fener

door Bart Veenstra 57

[Update IV] Van der Wiel terug in selectie Fener

door Bart Veenstra 57

Laatst geüpdatet

Voormalig Ajacied Gregory van der Wiel is uit de selectie van Fenerbahce, waar Dick Advocaat de trainer is, gezet. Dat meldde voetbaljournalist Jack van Gelder zondagavond bij Ziggo Sport.

'Van der Wiel is uit de selectie gezet en hoeft niet meer terug te komen', begint Van Gelder. 'Het heeft met gedragingen binnen de ploeg te maken. Er is een gedragscode met thuis- en uitwedstrijden. Dat je er gewoon bent, ook al zit je op de tribune. Dat heeft hij niet gedaan, dus hij is gezien. Over en uit. Er wordt een dikke streep doorheen gezet.'

De rechtsback speelt pas sinds afgelopen zomer bij Fenerbahce, maar wist bij de Turkse club allerminst te overtuigen. Daarvoor speelde hij vier jaar lang bij Paris Saint-Germain en tussen 2006 en 2012 in het eerste elftal van Ajax.

Update - 21.36 uur
Dick Advocaat heeft de problemen omtrent Gregory van der Wiel erkent op de persconferentie van Fenerbahce. 'Ik denk dat het voor hen beiden het beste is dat ze uitkijken naar een andere club', luidt het statement van de hoofdtrainer van de Turkse ploeg.

Update II - 15.45 uur (30 december)
Gregory van der Wiel is aangeboden bij Sporting Portugal, zo melden Portugese en Turkse media vrijdagmiddag. De rechtsback is uit de gratie geraakt bij Fenerbahce, waar hij door coach Dick Advocaat uit de selectie is gezet en niet meer terug hoeft te komen. Afgelopen zomer kwam de oud-Ajacied naar Turkije, in de afgelopen jaren speelde hij voor Ajax en daarna jarenlang voor Paris Saint Germain.

Update III - 07.53 uur (5 januari)
Gregory van der Wiel lijkt op weg naar de woestijn, zo meldt Voetbal International. De back werd in verband gebracht met een transfer naar Sporting Portugal, maar Al Wahda uit de Verenigde Arabische Emiraten lijkt een stuk serieuzer. Van der Wiel onderhandelde al over een contract voor anderhalf jaar.

Update IV - 18.28 uur (1 februari)
Fenerbahce-trainer Dick Advocaat heeft voormalig Ajacied Gregory van der Wiel weer in genade aangenomen, zo meldt Voetbal International. De rechtsback werd in december wegens 'ontoelaatbaar' gedrag uit de selectie gezet, maar trainde woensdag weer mee met de groep. Volgens Advocaat is Van der Wiel nu genoeg gestraft. In de afgelopen transferperiode was de verdediger dichtbij een overgang naar Al Wahda, maar een transfer bleef uit.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties