[Update III] Hasenhüttl nieuwe trainer Southampton

door Bart Veenstra 21

[Update III] Hasenhüttl nieuwe trainer Southampton

door Bart Veenstra 21

Laatst geüpdatet

Peter Bosz is volgens het Engelse Mirror in beeld als mogelijke vervanger van Mark Hughes. De huidige trainer van Southampton staat onder hevige druk in Engeland wegens de negatieve prestaties en een daaruit volgende achttiende plaats.

Naast de voormalig coach van Ajax, die in Engeland nog altijd wordt geroemd om zijn prestaties met Ajax in de Europa League, zijn er nog twee trainers die genoemd worden in Engeland. Brendan Rodgers, manager van Celtic, en Leonardo Jardim, tot voor kort AS Monaco, zijn de andere namen.

Onder de huidige leiding van Hughes pakte Southampton tijdens het seizoen 2018/2019 pas één overwinning in de Premier League en die dateert alweer van 1 september. Tevens kent de club met Leicester-uit, Manchester United-thuis en Tottenham Hotspur-uit voorlopig een lastig schema.

Update - 11.00 uur (3 december 2018) - Southampton ontslaat trainer Hughes

Southampton heeft trainer Mark Hughes per direct op straat gezet. De Engelse club speelde afgelopen zaterdagavond met 2-2 gelijk tegen Manchester United en dat was voor het clubbestuur de druppel om de manager de laan uit te sturen. The Saints staan nu achttiende en die positie zou aan het einde van het seizoen degradatie betekenen. Onlangs werd voormalig Ajax-trainer Peter Bosz gelinkt aan Southampton. De nabije toekomst zal uitwijzen in hoeverre de interesse in Bosz serieus is. Bosz zelf liet onlangs weten dat hij vorig seizoen nog een club uit de Premier League afwees omdat die club tegen degradatie vocht.

Update II - 13.40 uur (3 december 2018) - 'Niet Bosz, maar Hasenhüttl nieuwe trainer Southampton'

Niet Peter Bosz, maar Ralph Hasenhüttl moet de nieuwe manager worden van Southampton. Dat meldt het Engelse medium The Telegraph maandag. De Oostenrijker vertrok na afgelopen seizoen als trainer van RB Leipzig. Sindsdien is hij zonder club. Eerder op de dag werd bekend dat de Engelse club Mark Hughes heeft ontslagen.

Update II - 13.15 uur (5 december 2018) - Hasenhüttl nieuwe trainer Southampton

Ralph Hasenhüttl is de nieuwe trainer van Southampton. Dat meldt de club via Twitter. De Oostenrijker tekent een contract tot medio 2021 bij de Engelse club en volgt daarmee de ontslagen Mark Hughes op. Hasenhüttl vertrok afgelopen zomer bij het Duitse RB Leipzig en was daarna clubloos.

De oude club van Dusan Tadic staat momenteel op de achttiende plek in de Premier League. Op 1 september boekte Southampton haar laatste overwinning in de Premier League. De club heeft negen punten na veertien wedstrijden.

Scoor nu jouw Ajax-uittenue met twintig procent korting!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties