[Update III] De Ligt doet deels mee aan groepstraining Oranje | Ajax Showtime

[Update III] De Ligt doet deels mee aan groepstraining Oranje

door BartVeenstra 9

[Update III] De Ligt doet deels mee aan groepstraining Oranje

door BartVeenstra 9

Laatst geüpdatet

Matthijs de Ligt en Donny van de Beek hebben maandag apart van de groep getraind. Beide spelers zijn licht geblesseerd en konden om die reden (nog) niet met de groep meetrainen.

De Ligt kampt met een lichte liesblessure, terwijl Van de Beek ook niet helemaal fit is. De basisspelers van het oefenduel met Georgië van zondagavond voerden een lichte hersteltraining uit.

De invallers en wisselspelers van zondag trainden wel voluit. Zij deden meerdere partijvormen. Over zes dagen begint voor het Nederlands elftal het EK. Zondag is Oekraïne de eerste tegenstander van Oranje.

Update - 14.40 uur (7 juni 2021) - 'De Ligt twijfelgeval voor eerste EK-wedstrijd'

Matthijs de Ligt mist mogelijk de openingswedstrijd van het Nederlands elftal op het EK. Volgens journalist Valentijn Driessen van De Telegraaf wil men geen enkel risico nemen met de oud-Ajacied, die mogelijk dus niet mee kan doen tegen Oekraïne.

'Hij heeft last van zijn lies', opent Driessen. 'Het is eigenlijk een liesverrekking. Dat is een hele gevaarlijke blessure, omdat je heel dicht tegen een scheuring kan zitten. Dan kan je het EK vergeten, dus ik denk dat er geen enkel risico mee wordt genomen. Ik denk zelfs dat het twijfelachtig is voor komende zondag tegen Oekräine', zegt hij.

Het zou iedere dag bekeken worden. Hij heeft last van zijn lies. Het is eigenlijk een liesverrekking. Dat is een hele gevaarlijke blessure, omdat je heel dicht tegen een scheuring kan zitten. Dan kan je het EK vergeten, dus ik denk dat er geen enkel risico mee wordt genomen. Ik denk zelfs dat het twijfelachtig is voor komende zondag tegen Oekräine. We hebben

Update II - 12.15 uur (8 juni 2021) - De Ligt haakt aan bij training Oranje

Matthijs de Ligt heeft dinsdag het eerste deel van de groepstraining van het Nederlands elftal mee kunnen doen, zo meldt Veronica Inside. De oud-Ajacied is herstellende van een blessure aan zijn lies. Maandag trainde De Ligt nog los van de groep. Of De Ligt de hele training mee kon doen, is nog onduidelijk. Alleen het eerste kwartier van de training was openbaar.

Update III - 12.10 uur (9 juni 2021) - De Ligt traint doet deels mee aan groepstraining Oranje

Matthijs de Ligt heeft woensdagochtend voor een deel de groepstraining van Oranje mee kunnen doen. Dat meldt onder meer Voetbal International-verslaggever Simon Zwartkruis op Twitter. Het tweede deel van training trainde De Ligt apart van de groep. Hij blijft om die reden een vraagteken richting het eerste groepsduel van Oranje op het EK. Zondag wacht Oekraïne in de Johan Cruijff ArenA.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties