[Update] 'Chelsea bereidt zich voor terug te trekken uit Super League' | Ajax Showtime

[Update] 'Chelsea bereidt zich voor terug te trekken uit Super League'

door Jesse ter Haar 118

Bron The Guardian

[Update] 'Chelsea bereidt zich voor terug te trekken uit Super League'

door Jesse ter Haar 118

Bron The Guardian

Laatst geüpdatet

Volgens The Guardian overwegen Chelsea en Manchester City om zich terug te trekken uit de Super League. De negatieve reacties en de sancties vanuit de UEFA hebben de Engelse grootmachten aan het twijfelen gebracht over de deelname aan het miljardentoernooi.

De bron van de Britse krant zou een bestuurslid van een andere club zijn die is benaderd om in de Super League te gaan spelen. Paris Saint-Germain, Bayern München en Borussia Dortmund liggen voor de hand, maar volgens Super League-voorman Florentino Pérez zijn die clubs niet benaderd. In een document dat in handen is van de Duitse krant Der Spiegel staan de namen van die clubs echter wel vermeld. Zij zouden het deelnemersveld kunnen uitbreiden tot vijftien clubs.

De UEFA dreigt deelnemers aan de Super League direct uit de Champions League te zetten. Chelsea en Manchester City zitten beide nog in het toernooi en zouden dat niet willen riskeren. Daarnaast trekken zij zich ook de kritiek van de fans en van andere clubs aan.

De Super League zou op initiatief van Juventus, Real Madrid, Manchester United en Liverpool zijn opgezet. De rest van de twaalf Founding Fathers zouden vooral meedoen voor financieel gewin en om te voorkomen dat ze buiten de boot zouden vallen als ze niet meedoen.

Update - 20.35 uur (20 april 2021) - 'Chelsea bereidt zich voor terug te trekken uit Super League'

Het moment waarop Chelsea zich terugtrekt uit de Super League lijkt nabij. Eerder kwam al naar buiten dat de club, samen met Manchester City, het terugtrekken overwoog, maar de berichten omtrent Chelsea worden hardnekkiger. Volgens de BBC bereidt de club momenteel de documenten voor om zich terug te trekken uit de voorgestelde competitie. Verder zouden ook Atlético Madrid en FC Barcelona overwegen niet meer mee te doen aan de Super League.

Formule 1-fan? Download dan de gloednieuwe F1 Maximaal-app. (ANDROID-iOS)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties