UEFA start officieel onderzoek naar overgebleven Super League-clubs | Ajax Showtime

UEFA start officieel onderzoek naar overgebleven Super League-clubs

door MelleGoekoop 14

Bron UEFA

UEFA start officieel onderzoek naar overgebleven Super League-clubs

door MelleGoekoop 14

Bron UEFA

Laatst geüpdatet

De UEFA stelt een officieel onderzoek in naar FC Barcelona, Real Madrid en Juventus. De aanleiding is de rol van de clubs bij de oprichting van de Super League. Afgelopen maand werd het plan van de Super League naar buiten gebracht, maar na een overvloed aan kritiek stapten negen van de twaalf 'founding fathers' uit het project.

Alleen FC Barcelona, Real Madrid en Juventus houden op dit moment nog vast aan het toernooi. Woensdag heeft De Europese voetbalunie laten weten dat inspecteurs van de tuchtcommissie en van de ethische commissie zijn benoemd om het onderzoek te leiden. Zij moeten in een tuchtprocedure gaan vaststellen of de drie Europese topclubs de statuten en andere reglementen van de UEFA hebben overtreden bij de lancering van het toernooi.

Afgelopen vrijdag werden voor de uitgestapte clubs de straffen aangekondigd. Ze staan komend seizoen 5 procent van hun inkomsten uit Europees voetbal af te staan en doneren daarnaast een gezamenlijk bedrag van 15 miljoen euro aan de ontwikkeling van jeugdvoetbal in Europa. Wanneer ze opnieuw gaan proberen om buiten de UEFA om een eigen competitie op te zetten, moeten een boete van honderd miljoen euro betaald worden.

FC Barcelona, Juventus en Real Madrid houden echter vast aan de plannen voor de Super League en gaan daar mogelijk sancties voor krijgen. Het is nog niet bekend wat de UEFA voor sancties op gaat leggen, maar een mogelijke schorsing voor Europees voetbal kan één van maatregelen zijn.

Denk jij dat Tadic twee of meer goals scoort tegen VVV-Venlo? Zet in en krijg 5,00 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties