UEFA mag van rechter toch straffen uitdelen voor aandeel Super League

door BasVelzel 22

Bron Voetbal International

UEFA mag van rechter toch straffen uitdelen voor aandeel Super League

door BasVelzel 22

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

FC Barcelona, Juventus en Real Madrid mogen alsnog bestraft worden door de UEFA voor hun aandeel in de mislukte opstart van de Super League. Dat meldt Voetbal International. Een eerder rechterlijk bevel dat de UEFA weerhield om juridische stappen te zetten is ingetrokken.

Het is inmiddels alweer een tijdje gelden. Maar op 18 april vorig jaar besloten een aantal topclubs in de voetbalwereld om de zogenoemde Super League te starten. Een gesloten, nieuwe competitie speciaal voor de grootmachten van het Europese voetbal.

Maar de opstart van de elitecompetitie stortte onder druk van de buitenwereld razendsnel in elkaar. Behalve FC Barcelona, Juventus en Real Madrid trokken alle clubs zich terug van de competitie. De UEFA wilde graag de drie overgebleven topclubs straffen voor hun aandeel, maar een rechter besloot dat de voetbalbond niet de bevoegdheid had om straffen uit te delen. Waarna de bond de juridische strijd staakte.

UEFA in hoger beroep

Die staking is mogelijk nu voorbij. De UEFA ging in hoger beroep tegen de eerdere uitspraak en heeft de zaak gewonnen. Daardoor is het rechterlijke bevel opgeheven. Dat betekent dat de voetbalbond nu alsnog over mag gaan tot het straffen van de drie topclubs. Hoge boetes en uitsluiting van de Europese competities zijn twee van de straffen waar de bond mee dreigt.

Plaats reactie
Laad meer reacties