Ten Hag belangrijk voor Eriksen: 'Dat hielp bij besluit om naar Man Utd te gaan'

door Gino Haverkamp 36

Bron Manchester United

Ten Hag belangrijk voor Eriksen: 'Dat hielp bij besluit om naar Man Utd te gaan'

door Gino Haverkamp 36

Bron Manchester United

Laatst geüpdatet

Erik Ten Hag is erg belangrijk geweest in de beslissing van Christian Eriksen om te tekenen bij Manchester United. De twee hebben allebei een verleden bij Ajax en komen elkaar tegen in Manchester. De Deen heeft dinsdag zijn eerste interview als Mancunian gegeven.

Het voetbal dat Manchester United wil spelen spreekt Eriksen erg aan en is een reden geweest om te kiezen voor de club, zo geeft Eriksen aan in een interview op het clubkanaal. 'Ik ben iemand die graag wil voetballen. Door de ideeën van de nieuwe trainer en het gesprek dat ik met hem heb gevoerd, zag ik mezelf wel voetballen in Manchester', zo legt de 30-jarige middenvelder uit.

Hoewel Manchester United een grote club is, is de status niet allesbepalend geweest in Eriksens keuze voor de Engelse recordkampioen. 'Ik ben hier niet alleen voor het logo gekomen', benadrukt hij. 'Het was ideaal voor mij om met de trainer in gesprek te kunnen gaan om zijn ideeën over het voetbal te horen. Dat hielp bij het nemen van het besluit om naar Manchester United te gaan.' Verder geeft Eriksen aan te verwachten dat het voetbal dat Ten Hag wil gaan spelen, erg bij hem zou passen.

Eriksen en Ten Hag kwamen elkaar bij Ajax wél tegen

Zowel Ten Hag als Eriksen hebben een Ajax-verleden, al heeft de oefenmeester hem nooit getraind in officieel verband. Ten Hag vertrok deze zomer uit Amsterdam, terwijl Eriksen in augustus 2013 al de deur bij Ajax achter zich dicht deed.

Tijdens zijn zoektocht naar een club, Eriksens contract bij Internazionale werd eind 2021 namelijk ontbonden, trainde de Deen echter wel mee bij Jong Ajax. Daar leerde hij Ten Hag kennen, op Sportpark De Toekomst.

Ajax is bij de bookmakers nog altijd de grote favoriet om ook komend seizoen kampioen van de Eredivisie te worden!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties