Super League denkt na over 'hervorming' na vertrek Engelse clubs

door BartVeenstra 41

Bron Super League

Super League denkt na over 'hervorming' na vertrek Engelse clubs

door BartVeenstra 41

Bron Super League

Laatst geüpdatet

De Europese Super League gaat zich richten op het 'hervormen van het project'. Dat laten de overgebleven clubs weten in een verklaring na de bekendmaking van de zes Engelse clubs dat ze zich hebben teruggetrokken.

Dinsdagavond maakte Manchester City als eerste Engelse club bekend uit de Super League te stappen en later op die avond volgden ook Arsenal, Liverpool, Manchester United, Chelsea en Tottenham Hotspur.

'Gezien de omstandigheden zullen we nadenken over de meest geschikte stappen om het project te hervormen, met altijd in ons achterhoofd het streven om onze fans de best mogelijke ervaring te bieden, terwijl we tegelijkertijd de solidariteitsbijdragen voor het gehele voetbal zullen verbeteren', schrijft de Super League in een verklaring.

Op dit moment zijn Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid, AC Milan, Internazionale en Juventus de zes overgebleven clubs. De bedoeling was om een lucratieve competitie met zo'n vijftien teams te organiseren waarin vrijwel geen kans was voor promotie en degradatie. 'Ondanks het aangekondigde vertrek van de Engelse clubs, die tot die besluiten gedwongen werden vanwege druk van buitenaf, zijn we ervan overtuigd dat ons plan volledig in lijn is met de Europese wet- en regelgeving', schrijft men.

Internazionale lijkt de volgende club te zijn die uit het project wil stappen. Een bron meldde het volgende aan het Italiaanse persbureau ANSA: 'Het Super League-project heeft in zijn huidige staat niet meer de interesse van Inter.'

Denk jij dat Ajax met 3-1 wint van FC Utrecht? Zet dan in en krijg 9,10 keer je inzet terug!

Formule 1-fan? Download dan de gloednieuwe F1 Maximaal-app. (ANDROID-iOS)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties