Statement Eredivisie CV: 'Super League is onaanvaardbaar' | Ajax Showtime

Statement Eredivisie CV: 'Super League is onaanvaardbaar'

door BartVeenstra 8

Bron Eredivisie CV

Statement Eredivisie CV: 'Super League is onaanvaardbaar'

door BartVeenstra 8

Bron Eredivisie CV

Laatst geüpdatet

De Eredivisie CV heeft dinsdagmiddag een serieus statement naar buiten gebracht tegen de aangekondigde Europese Super League. De belangenorganisatie van de hoogste Nederlandse voetbalcompetitie is tot de conclusie gekomen dat de opzet van de Super League onaanvaardbaar is.

'Het belangrijkste bezwaar is dat sportieve prestaties in de nationale competitie niet van invloed lijken te zijn op het kunnen meedoen aan deze nieuwe Europese competitie (The Super League, red.). Dit holt het belang van de nationale competities uit, maar vooral tornt het aan de basisprincipes van sport', aldus Eredivisie CV-directeur Jan de Jong.

'Presteren moet beloond worden', gaat De Jong verder. 'En iedereen moet in theorie van iedereen kunnen winnen of in ieder geval kunnen uitkomen in wedstrijden tegen elkaar. Dat verklaart ook waarom supporters in diverse landen zo krachtig reageren en ageren tegen dit initiatief. Die hebben dat feilloos in de gaten.'

'Voor de duidelijkheid, de Eredivisie CV heeft samen met de KNVB en de Europees spelende clubs in een eerder stadium ook aan de UEFA laten weten de nodige op- en aanmerkingen te hebben ten aanzien van de bestaande Europese competities en verdeling van de gelden', besluit de directeur van de Eredivisie CV.

Denk jij dat Ajax met 3-1 wint van FC Utrecht? Zet dan in en krijg 9,10 keer je inzet terug!

Formule 1-fan? Download dan de gloednieuwe F1 Maximaal-app. (ANDROID-iOS)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties