Slot beseft: 'Zonder Berghuis hebben we wel iets extra's nodig'

door BartVeenstra 59

Bron Algemeen Dagblad

Slot beseft: 'Zonder Berghuis hebben we wel iets extra's nodig'

door BartVeenstra 59

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Feyenoord-trainer Arne Slot is tegenover het Algemeen Dagblad ingegaan op het aanstaande vertrek van Steven Berghuis. De oefenmeester denkt al na over een Feyenoord zonder Berghuis en dat de transfer nu al nagenoeg rond is, zorgt er in Rotterdam ook voor dat ze verder kunnen.

Het opvangen van een speler met de kwaliteiten van Berghuis zal echter een hels karwei worden. 'Je kunt als trainer een elftal best leuk laten voetballen, maar om kansen te krijgen en te verzilveren heb je gewoon speciale kwaliteit nodig. Dat had Feyenoord met Berghuis. Niet dat dit Feyenoord het helemaal niet heeft, maar zonder Berghuis hebben we wel iets extra's nodig.'

Slot ziet in dat Berghuis bij Feyenoord verantwoordelijk was voor vele doelpunten. En anders scoorde Feyenoord wel uit een dood spelmoment, waarbij de vrije trap of corner werd genomen door Berghuis. Een speler van het niveau Berghuis terughalen, zit er waarschijnlijk niet in. 'Met ons budget zou dat zelfs een prestatie van wereldformaat zijn', zegt Slot.

Toch ziet Slot ook voordelen in het aanstaande vertrek van Berghuis. 'De kans dat Berghuis zou gaan, was al snel in de zomer erg groot. Dan heb ik liever dat het nu definitief is en we kunnen werken aan een ploeg zonder Steven dan dat het allemaal op het laatste moment van de transferdeadline zou gebeuren. We kunnen nu werken aan een oplossing om zijn rendement een beetje op te vangen.'

Berghuis speelde in totaal 199 wedstrijden voor Feyenoord. Daarin was hij verantwoordelijk voor 87 doelpunten en 64 assists. Naar verluidt wordt Berghuis later deze week medisch gekeurd bij Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties