Scorende Andersen belangrijk bij Grasshopper

door Bart Veenstra 9

Lucas Andersen heeft zijn waarde bewezen voor zijn nieuwe club Grasshopper Zürich, dat zich dankzij een 3-3 gelijkspel bij Apollon Limassol geplaatst heeft voor de laatste kwalificatieronde van de Europa League.

In Zwitserland was het heenduel in 2-1 geëindigd en dankzij een 1-0 voorsprong in eigen huis leken de Cyprioten vlak voor tijd de grote winnaar te zijn. Met die voorsprong zou Apollon Limassol namelijk door zijn gegaan. Echter, Andersen gooide roet in het eten en zorgde een kwartier voor tijd voor de gelijkmaker, waardoor de Zwitsers in leven bleven.

Omdat het vlak voor het eindsignaal 2-1 werd, moest er een verlenging aan te pas komen. Opnieuw scoorde Apollon Limassol en leek de buiten binnen met een 3-1 voorsprong. Desondanks scoorden de Zwitsers in het restant van de verlenging nog tweemaal, waardoor de wedstrijd in een spectaculaire 3-3 eindigde en Grasshopper doorgaat naar de volgende kwalificatieronde.