Schöne verslaat Wales met Denemarken

door Jesse ter Haar 2

Na een merkwaardige week voor het Deense voetbal is Denemarken de Nations League goed begonnen met een 2-0 overwinning op Wales. Ajacied Lasse Schöne mocht in de basis beginnen bij zijn land en de volledige negentig minuten binnen de lijnen blijven. Een oud-Ajacied, Christian Eriksen, vervulde de hoofdrol.

Na een ruim halfuur voetballen opende de middenvelder van Tottenham Hotspur namelijk al de openingstreffer voor Denemarken. Via Pione Sisto was de marge voor het einde van de eerste helft al bijna verdubbeld, maar dat mocht niet zo zijn.

Na rust kwam Viktor Fischer in de ploeg en voor hem was meteen een opvallende rol weggelegd. De aanvaller kwam direct in actie en speelde de bal uiteindelijk tegen de arm van een een verdediger. De bal ging zodoende op de stip en dat bleek voor Eriksen een koud kunstje: 2-0. Vlak voor het einde van de wedstrijd leek er nog een hattrick te ontstaan voor de spelverdeler, maar dat mocht niet zo zijn.