Schmidt: 'Waren in onderlinge duels met Ajax overall gelijkwaardig' | Ajax Showtime

Schmidt: 'Waren in onderlinge duels met Ajax overall gelijkwaardig'

door Thijs Zwagerman 70

Bron PSV

Schmidt: 'Waren in onderlinge duels met Ajax overall gelijkwaardig'

door Thijs Zwagerman 70

Bron PSV

Laatst geüpdatet

PSV-trainer Roger Schmidt hoopt het gat met Ajax komend seizoen te verkleinen en het liefst natuurlijk te laten verdwijnen. Schmidt stelt bovendien dat PSV dit seizoen in de onderlinge duels met Ajax uiteindelijk gelijkwaardig aan de Amsterdammers is gebleken.

Gevraagd naar mogelijke manieren om het gat met Ajax te verkleinen, wijst Schmidt allereerst naar het verschil in financiële mogelijkheden tussen zijn PSV en landskampioen Ajax. ‘Geld is de makkelijkste oplossing’, aldus de oefenmeester van de Eindhovenaren, geciteerd door PSV.nl.

Via diverse investeerders krijgt PSV een kapitaalinjectie van vijftig miljoen euro, maar Schmidt ziet daarnaast nog meer mogelijkheden om in te lopen op Ajax. ‘Bijvoorbeeld door een dwingende manier van voetbal, goede teamspirit en meer efficiëntie. Dit seizoen hebben we daar al contouren van gezien, zoals in de wedstrijden tegen Ajax. Volgens mij waren wij in de drie duels overall gelijkwaardig.’

De Duitse trainer van PSV stelt tot slot dat hij volgende week de balans op gaat maken en zich gaat voorbereiden op het nieuwe seizoen. ‘Na afloop van het seizoen gaan we de conclusies trekken. Hopelijk als nummer twee van de Eredivisie, want dat is belangrijk voor PSV. Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen, met waarschijnlijk een aantal nieuwe spelers, gaan we hard werken om Ajax te kunnen uitdagen’, besluit Schmidt.

Verwacht jij dat Ajax donderdag met 4-0 wint van VVV-Venlo? Zet in en krijg 6,80 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties