Schmidt over verschil met Ajax: 'Zegt dat zij veel meer budget hebben'

door NielsOpdam 171

Schmidt over verschil met Ajax: 'Zegt dat zij veel meer budget hebben'

door NielsOpdam 171

Laatst geüpdatet

PSV won woensdagavond met moeite op bezoek bij Go Ahead Eagles (1-2), terwijl Ajax zijn wedstrijden in de Eredivisie met gemak wint. Volgens Roger Schmidt komt dat verschil doordat de Amsterdammers meer geld te besteden hebben dan de Eindhovenaren.

Wat zegt het dat PSV het lastig heeft en Ajax tot nu toe makkelijker door de Eredivisie gaat? 'Het zegt misschien dat zij veel meer budget hebben dan wij. Als je ervaren topspelers hebt op internationaal niveau, die het gewend zijn om internationale seizoenen te spelen, dan is het soms wat makkelijker', vertelt Schmidt aan de NOS.

Volgens de Duitse trainer heeft zijn ploeg dit seizoen wel al aangetoond ook op topniveau te kunnen spelen. 'Maar het is onmogelijk om vijftig wedstrijden top te spelen. We hebben de Johan Cruijff Schaal gewonnen en plaatsten ons bijna voor de Champions League, maar die wedstrijden hebben wel energie gekost. Tussen de wedstrijden door kun je nooit honderd procent herstellen, dus ben je nooit helemaal fris. Ik zie dat mijn spelers een beetje moeite hebben, maar dat hoort bij voetbal.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties