Ronaldo bezorgt Real overwinning op PSG

door Bart Veenstra 134

Real Madrid heeft zich een goede uitgangspositie verworven voor het bereiken van de kwartfinales van de Champions League. In het Santiago Bernabéu kwamen de Parijzenaars na een halfuur spelen op een 0-1 voorsprong via Adrien Rabiot. In de blessuretijd van de eerste helft kwam Real echter op gelijke hoogte dankzij een benutte penalty van sterspeler Cristiano Ronaldo. PSG kon ook de gelijke stand niet vasthouden, want vlak voor tijd liepen de Madrilenen uit naar een 3-1 overwinning door doelpunten van wederom Ronaldo en Marcelo.

Liverpool ging het nog gelukkiger af. In Portugal boekte de Engelse ploeg een erg knappe 0-5 overwinning op FC Porto, waardoor de volgende ronde voor het grijpen ligt. Doelpunten werden gemaakt door Mohamed Salah, Roberto Firmino en driemaal Sadio Mané. De returns van beide wedstrijden worden gespeeld op dinsdag 6 maart.

20.45 uur | Real Madrid - Paris Saint-Germain (3-1)

0-1 Adrien Rabiot (33')
1-1 Cristiano Ronaldo (45')
2-1 Cristiano Ronaldo (83')
3-1 Marcelo (86')

20.45 uur | FC Porto - Liverpool (0-5)

0-1 Sadio Mané (25')
0-2 Mohamed Salah (29')