Ramalho gelooft in titelkansen PSV: 'Ajax dacht na overwinning op ons echt niet dat ze al kampioen waren'

door Thijs Zwagerman 17

Bron Voetbal International

Ramalho gelooft in titelkansen PSV: 'Ajax dacht na overwinning op ons echt niet dat ze al kampioen waren'

door Thijs Zwagerman 17

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

PSV-verdediger André Ramalho gelooft nog heilig in de titelkansen van zijn ploeg. Na dertien wedstrijden hebben de Eindhovenaren evenveel punten als Ajax, maar toch stelde PSV-trainer Roger Schmidt recentelijk dat de titelkansen voor zijn elftal een stuk kleiner zijn dan voor Ajax.

In gesprek met Voetbal International wordt Ramalho geconfronteerd met de uitspraken van Schmidt. ‘Heeft de trainer gezegd dat de titelrace 80-20 procent in het voordeel van Ajax is? Geen idee waarom, maar ik ken hem, mezelf en onze spelers. Wij geloven allemaal dat we kampioen kunnen worden’, stelt de verdediger vastberaden.

Ramalho waakt voor opportunisme, zo geeft hij vervolgens aan. ‘Mensen praten soms te snel en te veel. Nadat wij van Ajax hadden verloren en vier punten achter stonden, zou het al gespeeld zijn. Maar hoe kun je dat nu zeggen na tien speelronden? Wij weten dat de spelers van Ajax na dat duel met ons echt niet dachten dat ze al kampioen waren. En wij dachten: Het was maar één wedstrijd, we krijgen ze nog thuis en alles is nog mogelijk.’

Spanning in Eredivisie

Ajax en PSV zijn met dertig punten momenteel de gedeeld koplopers van de Eredivisie, al is het doelsaldo van Ajax wel beduidend beter. Feyenoord, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft, kan Ajax en PSV op de ranglijst nog passeren als de Rotterdammers volgende week hun inhaalwedstrijd winnen van Heracles Almelo.

Denk jij dat Ajax met 0-2 wint op bezoek bij Besiktas? Zet dan in en krijg 8,00 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties