Promes hoeft niet te vrezen voor mislopen EK-deelname: 'Kunnen niets doen' | Ajax Showtime

Promes hoeft niet te vrezen voor mislopen EK-deelname: 'Kunnen niets doen'

door Thijs Zwagerman 24

Bron Humberto

Promes hoeft niet te vrezen voor mislopen EK-deelname: 'Kunnen niets doen'

door Thijs Zwagerman 24

Bron Humberto

Laatst geüpdatet

De kans dat Quincy Promes het EK moet missen vanwege zijn verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij, is nagenoeg niet aanwezig. Volgens advocaat Yehudi Moszkowicz is er namelijk geen strafrechtelijk middel dat een EK-deelname van Promes zou kunnen voorkomen.

Promes wordt ervan verdacht vorige zomer zijn neef te hebben neergestoken na afloop van een familiefeest. In december werd Promes naar aanleiding van deze verdenking gearresteerd, maar na twee dagen kwam de aanvaller vervolgens alweer vrij. Sindsdien is het Openbaar Ministerie maandenlang bezig geweest met het strafdossier omtrent de zaak, maar vervolgstappen zijn er volgens het slachtoffer door het OM vooralsnog nauwelijks genomen.

Deze gang van zaken frustreert de neef van Promes, het vermeende slachtoffer van de steekpartij, en om deze reden heeft de neef van de Spartak Moskou-speler woensdag in een interview met De Telegraaf zijn verhaal gedaan. Het slachtoffer wil dat het OM nog voor het EK een beslissing neemt over het vervolg van de zaak, waarmee de vrees bestond dat Promes - bij een voor hem nadelige beslissing - het EK mogelijk zou missen. Dit blijkt echter niet het geval.

Woensdagavond liet advocaat Moszkowicz, die de neef van Promes bijstaat, bij Humberto namelijk weten dat de vervolgstappen die hij en zijn client kunnen nemen geen directe gevolgen voor Promes zullen hebben. ‘Als het OM niet wil vervolgen of geen beslissingen wil nemen, kunnen we een artikel 12 klacht (klacht niet vervolging, red.) indienen. Dat is een traject van enkele maanden, maar dat is het enige middel dat we hebben. Op dit moment hebben wij dus geen effectief middel. Er is helemaal niets wat we kunnen doen.’

Zondagavond begint Oranje in de Johan Cruijff ArenA aan het EK met de eerste poulewedstrijd tegen Oekraïne. Oud-Ajacied Promes zal dit duel en het restant van het toernooi dus ‘gewoon’ kunnen meemaken.

Verwacht jij dat het Nederlands elftal met 2-0 wint van Oekraïne? Zet in en krijg 7,00 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties