Politie houdt 64 verdachten aan rond De Kuip, burgemeester Aboutaleb is kwaad

door Jesse ter Haar 24

Bron Algemeen Dagblad

Politie houdt 64 verdachten aan rond De Kuip, burgemeester Aboutaleb is kwaad

door Jesse ter Haar 24

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, is teleurgesteld om het feit dat er zondag 64 mensen zijn aangehouden in 'zijn' stad, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Het betreffen verdachten die te maken zouden hebben met de ongeregeldheden rondom De Kuip zondagmiddag.

De meeste van de aanhoudingen vonden plaats voordat De Klassieker was afgetrapt. De aanwezigen gooiden met vuurwerk en rookbommen en de politie voelde zich genoodzaakt een waterkanon in te zetten.

Burgemeester Aboutaleb geeft aan 'ongelooflijk boos' te zijn over de ontstane situatie. 'En met mij vele Rotterdammers. Het geweld en het vuurwerk buiten de Kuip slaat werkelijk alles. Zo moedig je je club niet aan. Je zet de stad en de club wederom in negatief daglicht.'

Er was zondag veel politie nodig om de spelersbus van Ajax op veilige wijze bij het stadion van Feyenoord te krijgen. De bus reed een andere route dan normaal, maar dit kreeg de Feyenoord-aanhang algauw door. Zodoende bleef nog maar een klein gedeelte van de menigte staan om daadwerkelijk de eigen club te steunen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties