Overgebleven Super League-clubs halen uit: 'Zijn getuige van onvermijdelijke ondergang'

door Gino Haverkamp 51

Bron Juventus, Real Madrid; FC Barcelona

Overgebleven Super League-clubs halen uit: 'Zijn getuige van onvermijdelijke ondergang'

door Gino Haverkamp 51

Bron Juventus, Real Madrid; FC Barcelona

Laatst geüpdatet

FC Barcelona, Real Madrid en Juventus, de enige drie clubs die nog geen afstand hebben genomen van de Super League, halen hard uit naar de UEFA, dat een tuchtonderzoek heeft ingesteld naar de drie partijen. In een gezamelijk statement laten de clubs weten het 'onbegrijpelijk' te vinden dat de UEFA dit doet.

'Het openen van een tuchtprocedure is onbegrijpelijk', schrijven de clubs, die vinden dat het tuchtonderzoek 'een directe aanval' is op de rechtsstaat die 'de burgers van de Europese Unie democratisch hebben opgesteld'.

Volgens de clubs is de Super League opgericht met het idee om de situatie van het voetbal te verbeteren, onder meer middels dialogen met de UEFA. Het doel zou zijn om de sport aantrekkelijker te maken. 'Vanaf het begin is de Super League gepromoot met het doel de situatie van het Europese voetbal te verbeteren. Of we hervormen het voetbal, of we zijn getuige van de onvermijdelijke ondergang.'

'In plaats van open te staan voor de dialoog verwacht de UEFA dat we de gerechtelijke procedures intrekken die haar monopolie in gevaar brengen.' FC Barcelona, Real Madrid en Juventus melden tot slot dit niet te accepteren.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties