Ould-Chikh ontkent moeilijke jongen te zijn: 'Kun je ook vragen aan Ten Hag en Schreuder'

door Thijs Zwagerman 15

Bron ESPN

Ould-Chikh ontkent moeilijke jongen te zijn: 'Kun je ook vragen aan Ten Hag en Schreuder'

door Thijs Zwagerman 15

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Bilal Ould-Chikh is naar eigen zeggen geen moeilijke jongen. In het verleden kende de ex-speler van FC Twente, Benfica, FC Utrecht, Denizlispor en ADO Den Haag meermaals problemen bij zijn clubs, maar volgens Ould-Chikh is hij zeker niet onhandelbaar. Bij zijn nieuwe club FC Volendam hoopt de ooit zo veelbelovende aanvaller de draad van zijn carrière weer op te pakken.

Sinds afgelopen zomer zat Ould-Chikh zonder club, maar woensdag tekende de linkspoot een contract bij FC Volendam. Ould-Chikh zal bij die club in aanraking komen met trainer Wim Jonk. In het verleden had Ould-Chikh het regelmatig aan de stok met zijn trainers, waardoor hij de reputatie van enfant terrible kreeg.

Volgens het voormalig toptalent valt dat echter allemaal wel mee. ‘Ik heb met trainers als Erik ten Hag (bij FC Utrecht, red.) en Alfred Schreuder (bij FC Twente, red.) gewerkt. Dat zijn grote trainers in Nederland toch? Vraag het ze maar. In de jeugd maak je fouten en dat hoort erbij’, stelt een felle Ould-Chikh tegenover ESPN. De aanvaller sprak al met FC Volendam-trainer Jonk en verwacht geen problemen. ‘Hij weet of ik lastig ben of niet. En ik ben volwassen geworden.’

'Makkelijk om een stempeltje uit te delen'

Volgens Ould-Chikh heeft hij in de voetballerij te makkelijk het stempel van ‘moeilijke jongen’ gekregen. ‘Het is makkelijk om een stempeltje uit te delen. Overal waar je komt, krijg je die. Maar hebben ze met je samengewerkt? Nee. Roepen ze wel dat ik een moeilijke jongen ben? Ja.’ Bij FC Volendam wil Ould-Chikh zich in voetballend opzicht weer gaan laten zien. ‘FC Volendam speelt goed voetbal en heeft ambitie om kampioen te worden’, besluit de 24-jarige.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties