Oud-Ajacieden verliezen in League Cup

door BvdPloeg 11

Daar waar veel Ajacieden nog nagenieten van de Klassieker, wordt er door verschillende ex-spelers van Ajax alweer volop gespeeld in de beker. Hieronder een overzicht.

Woensdag:
In de Engelse EFL Cup kenden de oud-Ajacieden een slechte avond. Davy Klaassen en Maarten Stekelenburg zagen vanaf de tribune hoe Chelsea met 2-1 won in Londen. Tottenham Hotspur, waar met Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Davinson Sánchez en Christian Eriksen vier oud-Ajacieden spelen, leek wel te gaan winnen van West Ham United, maar een 2-0 voorsprong eindigde in een 2-3 nederlaag. Alderweireld startte in de basis, Eriksen viel in.

In de Franse League Cup speelde Anwar El Ghazi met 'zijn' Lille OSC tegen Valenciennes. De aanvaller startte in de basis en er waren penalty's voor nodig om door te gaan. El Ghazi nam er zelf ook één en scoorde. De wedstrijd zelf eindigde in 2-2. In de Belgische competitie speelde Stefano Denswil met Club Brugge op bezoek bij KRC Genk. De koploper verloor, met Denswil in de basis, met 2-0. In de Oostenrijkse beker speelde Heiko Westermann de Weense derby: Austria Wien - Rapid Wien. Westermann startte in de basis, maar kon niet voorkomen dat er een 1-2 nederlaag werd geleden.

Ook in de Duitsland kwam er een oud-Ajacied in actie. Niklas Moisander, hersteld van een zware blessure, won in de beker knap met 1-0 van Hoffenheim met 'zijn' Werder Bremen. Ten slotte viel Lucas Andersen in bij Grashoppers in de Zwitserse beker tegen Lausanne. De ploeg van Andersen won met 0-1.

Dinsdag 24 oktober:
Swansea City, met Mike van der Hoorn centraal achterin, kreeg Manchester United op bezoek in de EFL Cup. Daley Blind won met The Red Devils met 0-2 van de ploeg uit Wales en bekert zodoende verder. Voor Crystal Palace, waar Frank de Boer in recordtijd werd ontslagen, blijkt de gifbeker nog steeds niet leeg. De laagvlieger uit de Premier League verloor met 4-1 op bezoek bij Bristol City. Jairo Riedewald en Timothy Fosu-Mensah speelden negentig minuten mee voor Palace.

In Duitsland heeft Peter Bosz de laatste teleurstellende uitslagen enigszins van zich af kunnen spelen. Na een nederlaag tegen RB Leipzig en een remise tegen Eintracht Frankfurt in de Bundesliga en een gelijkspel tegen APOEL Nicosia in de Champions League, zette Borussia Dortmund Magdeburg eenvoudig met 0-5 opzij in de DFB Pokal. Viktor Fischer beleefde een fantastische avond met Mainz 05. De aanvaller scoorde twee doelpunten in de wedstrijd tegen Holstein Kiel, die uiteindelijk in 3-2 eindigde na 120 minuten.

In Spanje heeft Jasper Cillessen zijn eerste minuten in vijf maanden tijd voor FC Barcelona gemaakt. De sluitpost hoefde geen tegentreffer te verwerken in de bekerwedstrijd bij Real Murcia (0-3).